Günün mönüsü
Peynirli Biberler Biberlerin üzerinden kapak açıp tohumlarını temizleyin. Sıvı yağı tavada kızdırın. Soğanları yağda pembeleştirin. Tuzu, karabiberi, maydanozu, sarımsağı ve rende kabağı ilave edip bir güzel karıştırın. Orta ısıda 5 dakika pişirin. Kabak suyunu salacaktır, ateşi açarak suyunu çektirip tavayı ocaktan alın. Galeta ununu peynirlerle ve yumurta ile karıştırın. Biberlerin içine bu karışımı doldurun. Tencereye dizip üzerine kapak kapatın. Fırında 1 saat pişirin. Tavadan alıp soğumaya bırakın. Suyunu kaynatıp 2 kaşık sirke ilave edin. MALZEMELER 3 kırmızı çarliston biber, 3 yeşil çarliston biber, 4 kaşık zeytinyağı, 1 doğranmış soğan, 4 kaşık doğranmış maydanoz, 3 diş doğranmış sarımsak, 3 rendelenmış kabak, 1 çay bardağı dolusu galeta unu, 1 bardak rende kaşar peyniri, 100 gr beyaz peynir, 1 yumurta, 2 kaşık sirke, 2 kaşık sıvı yağ
Çatal Genişçe bir kabın içinde unu, yumurtayı, margarini, zeytin yağını kabartma tozunu, mahlebi, şekeri, yoğurdu ve tuzu koyup yoğurun. Ceviz iriliğine parçalar kopartın. Bu hamurları iki avucunuz arasında rulolar halinde uzatıp çatal şekli verin. Çatal şeklindeki hamurları yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürdükten sonra çörek otu serpin. 180 derecelik fırında pişirin. MALZEMELER 2 çay bardağı zeytinyağı, 1/2 çay bardağı toz şeker, 1 çay bardağı yoğurt, 1 yumurta, 1 kaşık mahlep, 1 paket kabartma tozu, 1 kaşık tuz, 3 kaşık margarin, 3,5 bardak un Üzeri için; 1 yumurtanın sarısı ve çörek otu
Memleket Salatası Büyük bir salata kasesinde ince ince kestiğiniz soğan, salatalık, biber, maydanoz ve domateslerin yarısını kullanarak karıştırın. Karışımdan arta kalan domatesleri, salatalık ve zeytinleri kullanarak salatayı süsleyin. Üzerine zeytinyağı dökün ve tuz serpin. Soğuk olarak servis yapın. MALZEMELER 1 tane orta boy soğan, 2 küçük salatalık, 1 tane küçük yeşil biber, 1 tutam maydanoz, 2 tane büyük domates, 50 gr siyah zeytin, 2 çay kaşığı sirke, tuz, zeytinyağ
|