Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 05 Nisan 2008  

Günün mönüsü



Antep Usulü Dolma
Kuru patlıcanlar, geceden kaynar suya konup haşlanır. Biberler ise 5 dk. kaynatılır. Her ikisinin de suları 2-3 defa değiştirilir. Dolma içini hazırlamak için, önce zeytinyağında kıyılmış soğan ve sarımsak hafif kavurulur salçaları ilave edilir. Bu karışımın içine pirinç konur ve kavurulur. 2 bardak sıcak suyla baharatlar ve şeker suyu çekene kadar pişirilir. Karışım, patlıcanların içine doldurulur. Tencereye dizilir. Üzerine biberler aynı şekilde dizilir. Dizme işlemi bittikten sonra, üzerine biraz tuz serpilir ve en üste dolma taşı konur. Dolma taşının bir parmak altında olacak şekilde kaynar su katılır. Dolma kaynamaya başladıktan sonra ocak kısılır. Pişmesine yakın limon suyu ilave edilerek 10-15 dk. daha pişirilir ve ocaktan indirilir. Dolma servise hazırdır.
MALZEMELER
25 adet kurutulmuş patlıcan, 15 adet kurutulmuş biber, 4-5 soğan, 3 baş sarımsak, 2 kaşık domates salçası, 2 kaşık biber salçası, 2 bardak pirinç, 1, 1/2 çay bardağı zeytinyağı, 1 kaşık toz şeker, karabiber, kırmızıbiber, yenibahar, tuz, 2 limon suyu, su

Bahar Tarhanası
Tencerede yağı ve salçayı kavurun. Tarhanayı, pirinci ve tuzu ilave edin. Üzerine soğuk suyu koyun.Son olarak kırmızı mercimeği de ekleyip pişmeye bırakın. Pişmeye yakın kıyılmış maydanozları da ilave edip servis yapın.
MALZEMELER
1 kahve fincanı kırmızı mercimek, 1 kahve fincanı pirinç, 3 kaşık tarhana, 2 kaşık margarin, maydanoz, 8 bardak su, yarım kaşık salça veya 1 adet iri domates, tuz

Krokan
Bir miktar suyun içerisinde şeker eritilip bal ilave edilerek karıştırılır. Bu karışıma Antep fıstığı içi katılarak tahta kaşıkla sakız kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Yağlanmış mermer üzerine karışım boşaltılır ve merdane ile düzleştirilir. İstenilen sekil bıçakla kesilerek verilir. Daha sonra şekiller çikolataya batırılıp tavalara dizilerek, üzerindeki çikolatalar kuruyuncaya kadar dinlenmeye bırakın.
MALZEMELER
1kg. tüm Antep fıstığı içi, 650 gr. şeker, 50 gr. bal, 300 gr. çikolata, Yeteri kadar su.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
'Kardeşim, kardeşimi...Başkan samimi konuştu
Botoks paniğiBluz ve gömlekler...
Bluz ve gömlekler...En iyi jüri üyesi kim
'Troya' efsanesiÖlümüne mücadele
Modernize çiğköfteNişanlanmadık
Yüzüğü reddettiDostlar başına!
Acarlar'ın tatil sevinciHer şey çocuklar uğruna
Stres atıyorParti zamanı...
Semra Özal çok sıkıntılıKitap kurdu
GÜNCEL
Ergenekon'a Ergenekon'a sınırsız güç
Ergenekon'a 'çağın buluşu' Erke de karıştı. Soruşturmada tutuklanan...
Bombaya 'elle' müdahale
Başarmak zor değil
Ekmeğe dayandık
İşsizlik cinneti
'Dur' ihtarı dehşeti
Duvar altı hayat
SPOR
Ronaldinho'yu Ronaldinho'yu istiyoruz
Brezilyalı yıldızı kadrosunda görmeyi çok arzuladığını söyleyen...
Polat'ın gönlü Laudrup'ta
Zico için imza vakti
Yenemezsek havlu atarız
Trabzonspor Horoz'landı!
Sağlam'la devam
Kazım&Yasin ilk onbirde
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Kuvvetli Sağanak Yağışlı 23°C 17°C 
ANKARA Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 24°C 14°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 30°C 19°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 26°C 21°C 
ADANA Kuvvetli Sağanak Yağışlı 28°C 20°C 
EKONOMİ
IMKB E: 41.362,710 D:% 2,99
DOLAR S: 1,295 D:% -0,84
EURO S: 2,035 D:% -0,10
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi