Paçanga Böreği MALZEMELER 2 adet yufka 100 gr. pastırma 100 gr. dil peyniri 1 adet çarliston biberi 1 adet domates 1 su bardağı sıvı yağ Karabiber
Pastırmanın çemenini ayıklayın ve dil peyniri ile birlikte küçük parçalara ayırın. Çarliston biberi ince kıyın. Domatesi küçük doğrayın. Pastırma, peynir, domates ve biberi karıştırın ve karabiberle tatlandırın. Yufkaları üstüste koyun ve ortadan ikiye kesin. Elde ettiğiniz yarım daireleri üstüste koyup, yufkaları 10 cm kalınlığında şeritler halinde bölün. Şeritlerin alt kısmına 1 tatlı kaşığı iç koyup üçgen şeklinde katlayın. Katlama işlemi bitince, uçta sarkan son parçayı bir kaseye koyduğunuz suya batırarak ıslatın ve böreği yapıştırın. Börekleri kızartın. Kızarmış börekleri delikli kepçeyle kağıt peçete yaydığınız bir tabağa alarak fazla yağını süzdürün.
Zeytinyağlı Kabak MALZEMELER 1 kg kabak, 3/4 bardak zeytinyağı 3 orta boy soğan 2 büyücek domates, 8-10 diş sarmısak, 1 tatlı kaşığı toz şeker, tuz 1/2 demet maydanoz
Zeytinyağı, yarım ay biçiminde doğranmış soğanları koyup, 10 dakika kısık ateşte çevirin. Doğranmış domates, kıyılmış maydanoz ve sarmısakları katın. Kabakların kabuklarını soyun. Önce dört parçaya bölün, sonra da yarım parmak uzunluğunda doğrayıp domatesli içe katın; tuz, şeker ve su koyup kısık ateşte pişirin. Kabında soğutun, üzerine kıyılmış maydanoz serpin.
Ciğer Dolması MALZEMELER 1 takım kuzu ciğeri 1 kahve fincanı pirinç 5 baş yeşil soğan 2 yumurta 250 gr yoğurt 1 ince kuzu gömleği tuz, karabiber
Kuzu ciğeri kaynatılır. Kaynadıktan sonra küçük küpler şeklinde kesilir ve azcık kavrulur. Buna yıkanmış süzdürülmüş pirinç katılır ve birlikte hafif pişirilir. Bundan sonra ince kıyılmış yeşil soğan, tuz ve karabiber ilave ederek karıştırılır. Bu işlem bittikten sonra, ılık suya sokulup çıkarılarak ıslatılmış kuzu gömleği dolmanın pişeceği tencereye serilir. İçine hazırlanmış harç konup güzelce örtülür. Az su katılarak, orta ısıdaki fırına verilir. Dolma kızarınca, yoğurtla yumurtalar çırpılır, dolmanın üzerine konduktan sonra tekrar fırına verip, servis edin.