Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 03 Nisan 2008  

Günün mönüsü



Paçanga Böreği
MALZEMELER
2 adet yufka 100 gr. pastırma 100 gr. dil peyniri 1 adet çarliston biberi 1 adet domates 1 su bardağı sıvı yağ Karabiber

Pastırmanın çemenini ayıklayın ve dil peyniri ile birlikte küçük parçalara ayırın. Çarliston biberi ince kıyın. Domatesi küçük doğrayın. Pastırma, peynir, domates ve biberi karıştırın ve karabiberle tatlandırın. Yufkaları üstüste koyun ve ortadan ikiye kesin. Elde ettiğiniz yarım daireleri üstüste koyup, yufkaları 10 cm kalınlığında şeritler halinde bölün. Şeritlerin alt kısmına 1 tatlı kaşığı iç koyup üçgen şeklinde katlayın. Katlama işlemi bitince, uçta sarkan son parçayı bir kaseye koyduğunuz suya batırarak ıslatın ve böreği yapıştırın. Börekleri kızartın. Kızarmış börekleri delikli kepçeyle kağıt peçete yaydığınız bir tabağa alarak fazla yağını süzdürün.

Zeytinyağlı Kabak
MALZEMELER
1 kg kabak, 3/4 bardak zeytinyağı 3 orta boy soğan 2 büyücek domates, 8-10 diş sarmısak, 1 tatlı kaşığı toz şeker, tuz 1/2 demet maydanoz

Zeytinyağı, yarım ay biçiminde doğranmış soğanları koyup, 10 dakika kısık ateşte çevirin. Doğranmış domates, kıyılmış maydanoz ve sarmısakları katın. Kabakların kabuklarını soyun. Önce dört parçaya bölün, sonra da yarım parmak uzunluğunda doğrayıp domatesli içe katın; tuz, şeker ve su koyup kısık ateşte pişirin. Kabında soğutun, üzerine kıyılmış maydanoz serpin.

Ciğer Dolması
MALZEMELER
1 takım kuzu ciğeri 1 kahve fincanı pirinç 5 baş yeşil soğan 2 yumurta 250 gr yoğurt 1 ince kuzu gömleği tuz, karabiber

Kuzu ciğeri kaynatılır. Kaynadıktan sonra küçük küpler şeklinde kesilir ve azcık kavrulur. Buna yıkanmış süzdürülmüş pirinç katılır ve birlikte hafif pişirilir. Bundan sonra ince kıyılmış yeşil soğan, tuz ve karabiber ilave ederek karıştırılır. Bu işlem bittikten sonra, ılık suya sokulup çıkarılarak ıslatılmış kuzu gömleği dolmanın pişeceği tencereye serilir. İçine hazırlanmış harç konup güzelce örtülür. Az su katılarak, orta ısıdaki fırına verilir. Dolma kızarınca, yoğurtla yumurtalar çırpılır, dolmanın üzerine konduktan sonra tekrar fırına verip, servis edin.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
İnşallah uzun sürerStarlar gibi kusursuz
Hastalık onların kabusu oldu!Ece araba kaçırdı!
Genlerin rolü büyükİlişkilerde birlikte...
Dünyadan karelerHem güzel hem iyi kalpli
1 hafta arayla 2 operasyonOyuncu koçu peşinde
Yüz çevirdilerZoru seçti güldürecek
Eşimin onuru zedelendiBöğürtlenli Reçel
Paris'le anlaşma yaptı...Dişiliğin simgesi jartiyer döndü
Azra'nın at tutkusu bir...Amca'dan düğün armağanı
Diş ipi kullanınKilo Alzheimer nedeni
Horlamayı ciddiye alınAcil servis
Aşk mesajlarıÇelebi Çiçek ile Tarot kartları
Takvimin bugünü
GÜNCEL
Başımız Başımız sağolsun
İstiklal Savaşı'nın hayatta kalan son gazisi Yakup Satar, dün gece...
Cennete uğurlama
İş gezisi kanlı bitti
Karısından kaçtı
Başkan olacak çocuk
BBC şaştı kaldı
Kontörlü su tarifesi
SPOR
Paha Paha biçilmez yürek
Anderlecht, Inter, CSKA, PSV ve Sevilla'dan sonra dün de yıldızlar...
Burası Kadıköy... Buradan...
İngiliz anahtarı!
Kadıköy bayramı
Oynamayan gider
Yıldızlara hücum
Yattara zirvesi!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Yağmurlu 14°C 7°C 
ANKARA Yağmurlu 14°C 4°C 
İZMİR Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 17°C 11°C 
ANTALYA Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 18°C 12°C 
ADANA Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 21°C 10°C 
EKONOMİ
IMKB E: 40.985,200 D:% 0,76
DOLAR S: 1,294 D:% -1,30
EURO S: 2,019 D:% -1,05
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu