Günün Mönüsü
Biberli Pilav Pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat bekletin. Pirinci, kızgın yağda ince kıyılmış soğan ve sarımsakla 1 dakika karıştırın. Çekirdekleri çıkarılıp, doğranmış biberleri ilave edip kavurun. 1 bardak sucak suya safranı ekleyip 5 dakika beletip süzün. Tereyağını eritip, safran suyu ve tavuk suyunu kaynapıtı, pirinci ilave edin. 5 dakika harlı, 20 dakika kısık ateşte pişirin. Taze soğanların yeşil yapraklarını çok ince kıyın. Pilavın üzerine kavurduğunuz kırmız biber ve taze soğanı koyun. Biraz beklettikten sonra karıştırıp, servis yapın. MALZEMELER * 2 adet kırmızı biber * 2 çorba kaşığı sıvı yağ * 1 adet soğan * 2 diş sarmısak * 1 tatlı kaşığı safran * 2 su bardağı pirinç * 2 su bardağı tavuk suyu * 25 gr. tereyağı * 3 adet taze soğan * Tuz, karabiber
Çikolatalı Kıtırlar Yağlı kağıda 10 cm. çapında daire şekilleri çizin. Eritilmiş çikolatayı kağıttan yapmış olduğunuz külahın içine koyup dairelerin içine spiraller çizin. Çikolatanın katılaşması için bekleyin. Yumurta akı, un, şeker, margarin ve vanilyayı bir kapta karıştırın. Bir çorba kaşığı yardımıyla çikolata spirallerinin içine hamuru yayın. Fırını 180 derecede ısıttıktan sonra çikolatalı kıtırları 6 dk. kadar pişirin. MALZEMELER * 1 çay bardağı Toz Şeker * 1 adet Yumurta Akı * 2 çorba kaşığı Un * 2 çorba kaşığı Erimiş Margarin * 1 paket Vanilya * 1 paket Sütsüz Çikolata
Yalancı İçli Köfte Patatesleri haşlayın bulgurun üzerine bir bardak kaynar su koyup üzerine kapak kapatın. Haşlanmış patatesleri rendeleyip bulguru ekleyin.Tuz, karabiber ve 2 adet yumurtanın akını içine koyup yoğurun. Yumurta iriliğinde parçalar hazırlayın. Margarin, soğan ve kıymayı kavurun. Ceviziçi, maydanoz ve baharat ekleyin. Pateteslerin içine harcı koyup kızartın. MALZEMELER * 3 adet patates, * 2 su bardağı ince bulgur, * 2 adet yumurta sarısı, * Tuz, karabiber ve kimyon. İÇİ İÇİN: * 200 gr. kıyma, * 2 adet soğan, * 2 kaşık ceviz içi, * Yarım demet maydonoz, * Tuz. Karabiber
|