Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 01 Nisan 2008  

Süper Lig panoraması



Haftanın karması
Recep (OFTAŞ) Murat (Sivas) Tolga (A.Gücü) Yusuf (Denizli) Bekir (G.Antep) Selçuk (V.Manisa) Necati Ateş (Büyükşehir) Gökhan (F.Bahçe) Tita (Ankaraspor) Alex (F.Bahçe) Cvetkov (Sivasspor)

Gol krallığı
14 GOL:
Semih (Fenerbahçe) 13 GOL: De Nigris (Ankaraspor) 12 GOL: Alex (Fenerbahçe) 11 GOL: Gökdeniz, Umut (Trabzon), Gökhan Ünal (Kayseri), Ümit Karan (Galatasaray), Holosko (Beşiktaş), M.Yıldız (Sivas) 10 GOL: Nonda (G.Saray), Kezman, Deivid (Fenerbahçe) 9 GOL: Bobo, Nobre (Beşiktaş), M.Ali (Sivasspor), Burak (V.Manisa) 8 GOL: Hakan Şükür (Galatasaray), Yusuf (Denizlispor), Okan (G.Birliği), Necati (Büyükşehir) 7 GOL: Murat Hacıoğlu (Konyaspor), Mehmet Çakır (Gençlerbirliği), Mehmet Topuz (Kayserispor), Cvetkov (Sivasspor)

Haftanın takımı
Fenerbahçe

Fenerbahçe şampiyonluk yolunda en önemli rakiplerinden biri olan Beşiktaş'ı üstelik İnönü Stadı'nda yenerek hedefe bir adım daha yaklaştı. Sarı- Lacivertli takım kritik maçı alırken haftanın takımı olmayı hak etti.

Haftanın hakemi
M.Kamil Abitoğlu

Kasımpaşa-Sivasspor maçında başarılı bir yönetim gösterdi. Pozisyonları yakından takip ederken tereddüte yer vermedi. Yardımcı hakemlerle de kurduğu diyalog yerindeydi.

Kare as
Cvetkov (Sivasspor)
Alex (F.Bahçe)
Yusuf (Denizli)
Selçuk (V.Manisa)

Haftanın teknik adamı
Abdullah Avcı

Büyükşehir'in hocası Abdullah Avcı artık bu köşemizin gediklisi oldu. Geçen hafta Beşiktaş maçında galibiyette büyük rol oynayan Avcı, sahasında hiç yenilmeyen Kayserispor'un devrilmesinde büyük rol oynadı.

Haftanın olayı
28. hafta F.Bahçe'ye yaradı

Ligde 28. haftanın en önemli olayı hiç kuşku yok ki derbi maçıydı. F.Bahçe, Beşiktaş'ı 2-1 yenerken G.Saray'ın da berabere kalmasıyla avantaj elde etti. Sivasspor ise farklı kazanarak takibini bu hafta da sürdürdü.

Haftanın futbolcusu
Alex (Fenerbahçe)

Fenerbahçe'nin usta yıldızı bu kez Beşiktaş önünde sahne aldı. 2 gol atarak Kartal'ın ipini çeken Brezilyalı futbolcu oynadığı görkemli oyunla şov yaptı. Bize de Helal olsun Alex demek düşer.

Haftanın golü

Denizlispor'un başarılı oyuncusu Carlos Alberto kazanılan serbest vuruşu mükemmel bir şekilde kullandı. 35 metreden attığı gol tek kelimeyle jeneriklere geçecek kadar güzel ve ustacaydı.

Kart görenler
SARI KARTLAR:
Jabi, Hüseyin, Moawad (Trabzonspor), Yusuf, Musa Kuş, Cesar, Zafer, Christian (Denizlispor), Kerem, Hakan (G.Birliği), Edu, Kazım, Vederson, Alex, Semih (Fenerbahçe), Cisse, Baki, Serdar Özkan (Beşiktaş), Aydın, Toledo, Ragıp (Kayserispor), Sancak, Volkan, İlhan, Tjikuzu, Hasagiç (Büyükşehir), Selçuk, Kalabane, Allyson, Bülent (Vestel Manisaspor) Serhat, Gal, Suat, Cumhur (Çaykur Rizespor), Ceyhun, Sandro Milos, Burak (Konyaspor), Ufuk (G.Birliği OFTAŞ)
SARI KART CEZALILARI: Cesar (Denizlispor), Serdar Özkan (Beşiktaş), Toledo (Kayserispor), Suat (Çaykur Rizespor), Ceyhun Eriş (Trabzonspor), Emre, Sabri (Galatasaray), Özgür (Gaziantepspor)
KIRMIZI KART: Batista (Konyaspor)

Ceza tahtası
İBRAHİM ÜZÜLMEZ
Beşiktaşlı İbrahim Üzülmez futbol hayatının belki de en kötü oyununu sergiledi. Tecrübeli oyuncunun böylesine önemli bir maçta arkadaşlarını ateşlemesi gerekirdi. Sağlam'ın onu ilk yarı sonunda oyundan alması doğruydu.
FELDKAMP
Ligin son anlarına yaklaşırken Feldkamp'ın neden macera aradığını anlamak mümkün değil. Servet'i orta saha oynatması büyük hataydı. Oyunu iyi okuyamayan Alman hoca takımına şampiyonluk yolunda çok önemli 2 puan kaybettirdi.

28.HAFTA MAÇ SONUÇLARI

Ankaraspor-Trabzonspor: 1-0, Denizlispor-G.Birliği: 3-2, Beşiktaş-Fenerbahçe: 1-2, Kasımpaşa-Sivas: 0-4, Kayseri-Büyükşehir: 1-2, A.Gücü-Bursaspor: 2-0, V.Manisa-Ç.Rizespor: 2-1, Konya-OFTAŞ: 0-1, G.Saray-G.Antep: 0-0.

Yazarlar ne dedi?

FENERBAHÇE
Can BARTU (Hürriyet):
Fenerbahçe ilk yarıda iyi mücadele etti. Çabuk ve süratli oynadılar, istediklerini yaptılar. Alex akıl dolu bir gol attı, takımını öne geçirdi. Bu golde Beşiktaş defansının büyük hatası vardı. Alex çok farklı bir ayak ve beyin. Bu maçta işi çözen adamdı. Klas goller attı ve Fenerbahçe'yi bir kez daha sırtladı. Onun dışında F.Bahçe'de ön plana çıkan başka bir oyuncu yoktu.
Rıdvan DİLMEN (Milliyet): F.Bahçe'nin Beşiktaş'tan daha oturaklı bir ekip olduğu daha 3. dakikada ortaya çıktı. İlk 15 dakikada Fenerbahçe, Beşiktaş'a top vermedi. 2. yarıda Zico'nun sakatlanan Uğur'un yerine Semih'i alması yanlış değişiklikti. Baktığınız zaman sabaha kadar oynansa F.Bahçe'nin kaybetmeyeceği gözüküyordu. Sonuçta birbirine çok alışık, derbilerde ve Avrupa'da doğru işler yapan F.Bahçe kazanmayı bildi.

GALATASARAY
Hakan ÜNSAL (Star):
Servet'in orta sahada oynaması Mehmet Topal ile Ayhan'ın dengesini bozdu. Üstüne bir de Servet ekstra işler yapmaya kalkınca Galatasaray orta sahayı Antep'e teslim etti. Zaten kenarlardan gelmekte zorlanan, orta yapamayan, pozisyon üretemeyen Galatasaray, Ümit Karan'ın kenara gelip orta yapmasını bekledi. Kalli'nin artık sıfır hatayla takımı yönetmesi gerekir. Ancak en çok hatayı o yapıyor. Turgay ŞEREN (Akşam): Kalli'nin herhalde Almanya'da başına bir taş düşmüş, süper futbol adamlığını kaybetmiş. Servet'e Galatasaray orta sahasında görev vermiş. Servet iyi bir defans oyuncusu. Hava toplarında iyi. Ama pas verişleri çok kontrolsüz. Onu oyun kurucu olarak Galatasaray'ın en eksik yeri olan orta sahanın göbeğine koymak ancak Feldkamp'ın aklına gelir. Başa baş kafa kafaya bir maç oldu diyemem. İşin garibi galibiyeti kaçıran taraf Gaziantepspor oldu.

BEŞİKTAŞ
İlker ATEŞ (Fotomaç):
Fenerbahçe golü beklediğinden erken bulunca Beşiktaş'ın ilk yarıda kafası karıştı. Delgado'nun uzaktan attığı şut dışında ilk 45 dakika bozuk para gibi harcandı. Delgado dün inanılmaz top kayıplarıyla oynadı. Uzun zamandır ilk kez oynayan Cisse de vasatı geçemedi. Sol kanatta Tello ve İbrahim Üzülmez perişan ol du. Baki ise tam bir felaket. Sonuçta Beşiktaş için şampiyonluk başka bir bahara kaldı.
Kazım KANAT (Sabah): Beşiktaş sadece 3 puan değil şampiyonluğu da kaybetti. Sağlam'ın ilk 45'teki planlaması hatalarla doluydu. Beşiktaş hücum organizasyonlarında kollektif futbolun ruhuna ihanet etti. Özellikle Tello'nun sağdan ceza sahasına girdiğinde Nobre ve Gökhan Zan'a pas vermemesi buna bir örnekti. Beşiktaş'ın Serdar Özkan'la 3 pasta attığı gol kollektif futbolun değil bireysel yeteneklerin başarısıydı.


BORA BESİM ILICA

DİĞER SPOR HABERLERİ
Turu Fener geçerYorumu siz yapın!
Büyük operasyonRoberto Carlos çok...
Tello'nun hızı kesildiPara cezası yolda
Bir gün döneceğizAdım adım Kadıköy'e!
Destan yazıyorAntalya modaya uydu
Çok üzüldüm...Doğan, 2 milyar doları reddetti
Zirvede kayıplar başladıKral Ve Ben yine şanslı
Haber turuHaber turu
SAKLAMBAÇ
Londra'ya Londra'ya kaçtı
Eski eşi Muazzez Ersoy'un açtığı 50 bin YTL'lik davadan tutuklama...
Kusursuz bacaklar
Festival için geri sayım...
Kadınların vazgeçilmezleri
Bahar stresli insanları sever
Gençleri cinsellik hakkında...
Çocukların tercihi
EKONOMİ
Büyüme Büyüme frene bastı
Türkiye ekonomisi geçen yıl yüzde 4.5 ile hedefin altında büyüdü.
Dolar 1.34'ü gördü, borsa düştü
Borsada da kaybetti hisseleri...
Çalışanlar yine sokakta
'Yatırımlar azaldı, işsizlik...
'Küresel belirsizlik...
Vodafone'dan 1 milyar...
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Çok Bulutlu 12°C 7°C 
ANKARA Çok Bulutlu 12°C 3°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 18°C 7°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 19°C 10°C 
ADANA Sağanak Yağışlı 20°C 10°C 
EKONOMİ
IMKB E: 39.015,440 D:% -1,23
DOLAR S: 1,319 D:% 2,13
EURO S: 2,087 D:% 2,61
GÜNE BAKIŞ
MAGAZİN
GÜNCEL
AKTÜEL
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu