Günün mönüsü
Danimarka Çörekleri Mayayı ılık sütte eritip, diğer malzemeleri de karıştırarak bir hamur hazırlayıp 1 cm kalınlığında uzun bir şekil verin. Tereyağın yarısını sürerek hamuru 3'e katlayın, köşelerinden başlayarak yuvarlayın. Oklava ile tekrar açarak kalan tereyağını üzerine sürün. Hamurunuz artık çörekler için hazırdır. Hamuru yarım santim kalınlığında açın ve 10 cm'lik kareler halinde kesin. Çörekler için düşündüğünüz iç malzemesini bu karelerin ortasına koyun ve köşelerinden üzerine katlayın. 20015 dakika kadar pişirin. MALZEMELER 20 gr kuru maya, 5 su bardağı un (550 g) 1/4 su bardağı toz şeker (40 g), 1,5 su bardağı ılık süt (300 g), 150 g tereyağı, 1 adet yumurta İÇ MALZEMELERİ: Danimarka çörekleri için çeşitli iç malzemeleri kullanılabilir. Ufalanmış ceviz, badem, fıstık, elma püresi, marmelat.
Mercimekli Pilav Mercimek bol suda 5-6 kez iyice yıkanır. Kaynamakta olan suya atılıp 15 dakika kaynatılır. Salça ve tuz ilave edilip, 3-4 dakika karıştıra karıştıra pişirilir, bulgur suyu çekene kadar kaynatılır. Ayrı bir tavada zeytinyağı yakılır. Ayrıca pişmiş pilava iki yemek kaşığı kırmızı biber serpilip, yakılmış zeytinyağı sıcak sıcak dökülüp karıştırılır. Turşu, ayran, salata ile servis yapılır. MALZEMELER 500 gr. mercimek, 500 gr. bulgur, 2 kaşık domates salçası ve biber salçası, yarım kaşık tuz, 1 kaşık kırmızıbiber, yarım su bardağı zeytinyağı, 2 lt. su.
Patatesli Köfte Bulgura, salça ve kimyonu koyup biraz soğuk su ekleyip 20 dakika yoğurun. Bulgurlar yumuşayınca haşlanmış patatatesleri rondoda çekip püre halinde bulgurun içine ekleyin. İyice yoğurulduktan sonra ayrı bir yerde soğanları zeytinyağında öldürüp patatesli köftenin içine koyup biraz daha yoğurun. Hazırlanan bu yemeğe çiğ köfte şekli verip servis edebilirsiniz. MALZEMELER 1/2ince bulgur, 6 adet haşlanmış patates, 1 kaşık biber salçası, 1 çay kaşığı kimyon, 1 bardak soğuk su, 1 kuru soğan, 1/2 bardak zeytin yağı,
|