Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 01 Nisan 2008  

Günün mönüsü



Danimarka Çörekleri
Mayayı ılık sütte eritip, diğer malzemeleri de karıştırarak bir hamur hazırlayıp 1 cm kalınlığında uzun bir şekil verin. Tereyağın yarısını sürerek hamuru 3'e katlayın, köşelerinden başlayarak yuvarlayın. Oklava ile tekrar açarak kalan tereyağını üzerine sürün. Hamurunuz artık çörekler için hazırdır. Hamuru yarım santim kalınlığında açın ve 10 cm'lik kareler halinde kesin. Çörekler için düşündüğünüz iç malzemesini bu karelerin ortasına koyun ve köşelerinden üzerine katlayın. 20015 dakika kadar pişirin.
MALZEMELER
20 gr kuru maya, 5 su bardağı un (550 g) 1/4 su bardağı toz şeker (40 g), 1,5 su bardağı ılık süt (300 g), 150 g tereyağı, 1 adet yumurta
İÇ MALZEMELERİ: Danimarka çörekleri için çeşitli iç malzemeleri kullanılabilir. Ufalanmış ceviz, badem, fıstık, elma püresi, marmelat.

Mercimekli Pilav
Mercimek bol suda 5-6 kez iyice yıkanır. Kaynamakta olan suya atılıp 15 dakika kaynatılır. Salça ve tuz ilave edilip, 3-4 dakika karıştıra karıştıra pişirilir, bulgur suyu çekene kadar kaynatılır. Ayrı bir tavada zeytinyağı yakılır. Ayrıca pişmiş pilava iki yemek kaşığı kırmızı biber serpilip, yakılmış zeytinyağı sıcak sıcak dökülüp karıştırılır. Turşu, ayran, salata ile servis yapılır.
MALZEMELER
500 gr. mercimek, 500 gr. bulgur, 2 kaşık domates salçası ve biber salçası, yarım kaşık tuz, 1 kaşık kırmızıbiber, yarım su bardağı zeytinyağı, 2 lt. su.

Patatesli Köfte
Bulgura, salça ve kimyonu koyup biraz soğuk su ekleyip 20 dakika yoğurun. Bulgurlar yumuşayınca haşlanmış patatatesleri rondoda çekip püre halinde bulgurun içine ekleyin. İyice yoğurulduktan sonra ayrı bir yerde soğanları zeytinyağında öldürüp patatesli köftenin içine koyup biraz daha yoğurun. Hazırlanan bu yemeğe çiğ köfte şekli verip servis edebilirsiniz.
MALZEMELER
1/2ince bulgur, 6 adet haşlanmış patates, 1 kaşık biber salçası, 1 çay kaşığı kimyon, 1 bardak soğuk su, 1 kuru soğan, 1/2 bardak zeytin yağı,




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Londra'ya kaçtıKusursuz bacaklar
Festival için geri sayım başladıKadınların vazgeçilmezleri
Bahar stresli insanları severGençleri cinsellik...
Çocukların tercihiKulisi birbirine kattı
Lipo-suction itirafıVicdan azabı çekiyor
Canlı yayındaNikah masası hayal...
Hem oynadı,hem yönettiGardolapları yenileme zamanı
Çantalara bahar geldiÇocuk gözüyle Atatürk resimleri
'Kepeğe kırmızı kart çıktıÜnlü yıldızların cilt...
Emzirmek şekerden koruyorEnginar sarılığın ilacı
Hareketsizlik sırt ağrıtıyorNelson 2009 yüzü kim?
Kapak oldularBudistlerin görsel şöleni
Katie Holmes, Broadway'de...Madonna yeni bir...
Acil servisAşk mesajları
Çelebi Çiçek ile Tarot kartlarıTakvimin bugünü
GÜNCEL
İzmir'e İzmir'e Fransız kaldılar!
İzmir'in EXPO 2015 yolculuğu, Paris'te hüsranla sonuçlandı.
Cinayet falda çıktı
Böyle şey görülmedi
Işık göründü
'Mucize' buna derler
Yine foseptik dehşeti
Kardeşlerin ölüm uykusu
SPOR
Turu Turu Fener geçer
Maçı yönetecek olan Danimarkalı Claus Bo Larsen, benim çok yakın bir...
Yorumu siz yapın!
Büyük operasyon
Roberto Carlos çok istiyor...
Tello'nun hızı kesildi
Para cezası yolda
Bir gün döneceğiz
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Çok Bulutlu 12°C 7°C 
ANKARA Çok Bulutlu 12°C 3°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 18°C 7°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 19°C 10°C 
ADANA Sağanak Yağışlı 20°C 10°C 
EKONOMİ
IMKB E: 39.015,440 D:% -1,23
DOLAR S: 1,319 D:% 2,13
EURO S: 2,087 D:% 2,61
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu