Tavuk Köftesi Tavuğu haşlayın. Butlarını ayırın. Geri kalan kısmı ince ince didikleyin. Didiklenmiş tavuk parçacıklarını tuz ve biberle karıştırdıktan sonra bekletin. Margarini un ile sote edin. Tavuk suyunu yavaş yavaş üzerine boşaltın ve iyi bir kıvama gelene kadar pişirin. Ufalanmış tavuk etini ve hindistan cevizini de tavaya boşaltın. Bir kaç kez karıştırın ve soğumaya bırakın. Diğer tarafta, yumurta büyüklüğündeki parçaları alıp oval hale gelecek şekilde yuvarlayın. Tepsiye yayın ve üzerlerine un serpin. Yumurtaları iyice çırpın. Bir tavada zeytinyağını kızdırın, köfteleri önce çırpılmış yumurtaya bandırıp birer birer tavaya koyun. Altın sarısı haline gelene dek kızartın. Maydanoz ile servis edin. MALZEMELER 1 tavuk 4 yumurta 2 bardak un 2 bardak zeytinyağı 2 kaşık margarin 2 kaşık un 1 tutam hindistan cevizi 2 bardak tavuk suyu Karabiber Tuz
Çin Böreği Yufkaları büyük üçgenler halinde hazırlayın. Margarini, sarımsağı, yağı, mantarı ve kıymayı sote edin. Sebzeleri doğrayıp çırptığınız yumurtayla birlikte karışımın içine ilave edin. Böreğin içini kavurduktan sonra yufkaların arasına koyup geniş bohçalar oluşturacak şekilde katlayın. Börekleri kızgın yağda kızartın. Üzerlerine soya sosu, sarımsak ve limon suyu karışımından dökerek servis yapın. MALZEMELER 1 soğan, 250 gr.kıyma, 100 gr.mantar, 4 yufka, 1 yumurta, 1 havuç, 2 kaşık bezelye, 1 demet maydonoz, 1 çay bardağı soya sosu, Yarım limon suyu, 4 kaşık margarin, tuz, karabiber
Dizme Kıymayı köftelik harçla hazırlayıp köftelere şekil veriniz. Patetesleri soyup halka halka dilimleyiniz. Sonra geniş bir tencerinin altına patetesleri bir sıra dizin. Sonra köfteleri dizin sonra tekrar patetesleri dizin üzerlerini kürdanla sabitleştirin. Soğanı piyazlık doğrayın, hafif pembeleşince salçayı, baharatları, sarımsağı koyarak hafif kavurun ve pateteslerin üzerine dök. Her tarafına eşit miktarda yayarak suyunu ilave edin. Kısık ateşte 30-45 dk. pişirin. MALZEMELER Köfteler için kıyma Köftelik harç Patetes Soğan Salça Baharatlar