Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 31 Mart 2008  

Günün mönüsü



Tavuk Köftesi
Tavuğu haşlayın. Butlarını ayırın. Geri kalan kısmı ince ince didikleyin. Didiklenmiş tavuk parçacıklarını tuz ve biberle karıştırdıktan sonra bekletin. Margarini un ile sote edin. Tavuk suyunu yavaş yavaş üzerine boşaltın ve iyi bir kıvama gelene kadar pişirin. Ufalanmış tavuk etini ve hindistan cevizini de tavaya boşaltın. Bir kaç kez karıştırın ve soğumaya bırakın. Diğer tarafta, yumurta büyüklüğündeki parçaları alıp oval hale gelecek şekilde yuvarlayın. Tepsiye yayın ve üzerlerine un serpin. Yumurtaları iyice çırpın. Bir tavada zeytinyağını kızdırın, köfteleri önce çırpılmış yumurtaya bandırıp birer birer tavaya koyun. Altın sarısı haline gelene dek kızartın. Maydanoz ile servis edin.
MALZEMELER
1 tavuk 4 yumurta 2 bardak un 2 bardak zeytinyağı 2 kaşık margarin 2 kaşık un 1 tutam hindistan cevizi 2 bardak tavuk suyu Karabiber Tuz

Çin Böreği
Yufkaları büyük üçgenler halinde hazırlayın. Margarini, sarımsağı, yağı, mantarı ve kıymayı sote edin. Sebzeleri doğrayıp çırptığınız yumurtayla birlikte karışımın içine ilave edin. Böreğin içini kavurduktan sonra yufkaların arasına koyup geniş bohçalar oluşturacak şekilde katlayın. Börekleri kızgın yağda kızartın. Üzerlerine soya sosu, sarımsak ve limon suyu karışımından dökerek servis yapın.
MALZEMELER
1 soğan, 250 gr.kıyma, 100 gr.mantar, 4 yufka, 1 yumurta, 1 havuç, 2 kaşık bezelye, 1 demet maydonoz, 1 çay bardağı soya sosu, Yarım limon suyu, 4 kaşık margarin, tuz, karabiber

Dizme
Kıymayı köftelik harçla hazırlayıp köftelere şekil veriniz. Patetesleri soyup halka halka dilimleyiniz. Sonra geniş bir tencerinin altına patetesleri bir sıra dizin. Sonra köfteleri dizin sonra tekrar patetesleri dizin üzerlerini kürdanla sabitleştirin. Soğanı piyazlık doğrayın, hafif pembeleşince salçayı, baharatları, sarımsağı koyarak hafif kavurun ve pateteslerin üzerine dök. Her tarafına eşit miktarda yayarak suyunu ilave edin. Kısık ateşte 30-45 dk. pişirin.
MALZEMELER
Köfteler için kıyma Köftelik harç Patetes Soğan Salça Baharatlar




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
'Avrupa'lı FenerCilt kurursa dikkat!
Dizilerin kraliçeleri'Beklentiler acıtır...'
Baharı yorgun karşılamayın!Hayatı canlandırmanın zamanı
Hollywood'un diyet sırlarıAskerlik yerine setlere gidiyor
Yıldız alan alanaAranjör sevgili!
Reklamın böylesi...2 ay sonra yine aşık
Beklenen albüm çıktıKulağınıza küpe olsun
Şirketlere özel arınmaMigrenin kaynağı bilinmiyor
Kadınların kâbusu: SistitVarisi önemseyin
Ünlüler kendilerini hayır...Güzelliklerine diyecek yok!
Yapay zekalı dinazorAcil servis
Aşk mesajlarıÇelebi Çiçek ile Tarot kartları
Takvimin bugünü
GÜNCEL
Kaza Kaza değil cinayet!
Son 8 ayda 20 kişiye mezar olan Tuzla'da, bu kez ölümün adresi Sedef...
Bir garip 'hırsızlık'
Cumhuriyet'e molotoflu saldırı
İntikam aşkı vurdu
Cezaevinde boğuluyormuş!
İnsanlık nerede kaldı?
Uyurgezerin acı sonu
SPOR
Aslan'ı Aslan'ı ne hale getirdi
Nonda'yı kadro dışı bırakan, Servet'i orta sahada oynatıp Aslan'ın en...
Kalli varsa oynamaz!
Chelsea'nin Azrail'i olacak
Beşiktaş doğrandı
İpler hala elimizde
Süper Lig'e 6 milyon dolarlık...
Semih'in yeni kehaneti
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Çok Bulutlu 11°C 7°C 
ANKARA Yağmurlu 12°C 5°C 
İZMİR Çok Bulutlu 17°C 10°C 
ANTALYA Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 18°C 10°C 
ADANA Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 18°C 12°C 
EKONOMİ
IMKB E: 39.501,170 D:% -2,79
DOLAR S: 1,297 D:% 2,21
EURO S: 2,044 D:% 2,18
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu