Üzümlü Tatlı MALZEMELER 2 su bardağı Un 3 çorba kaşığı Tereyağ 5 çorba kaşığı su Yarım çay kaşığı tuz İçi için: 2 çorba kaşığı toz Şeker su bardağı çekirdeksiz Üzüm Yarım su bardağı Ceviz içi çorba kaşığı limon suyu çay bardağı kayısı marmelatı
Unu tuzla birlikte eleyin. Yağı unun ortasına çatalla ezerek karıştırın. Azar azar su ilave ederek yoğurun. Yoğurduktan sonra 20 dk. kadar dinlendirin. Hamuru merdane yardımıyla 1 mm. kalınlığında açıp kalıpların içine yerleştirin. İçini hazırlamak için üzümleri cevizle karıştırıp şekeri ve limon suyunu ilave edin. Hamurların ortasına bir kaşık marmelat koyduktan sonra üzümlü içten koyun. Önceden ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişmeye bırakın.
Davet Kesesi MALZEMELER 2 parça tavuk göğsü 1 yufka, 2 soğan 4 adet domates 5 sivri biber, 1 adet patates,
Soğanı, domatesleri, yeşil biberleri, patatesleri kıyın. Azıcık yağda tavukları kavurun. Soğan, biberi, patatesi ve domatesi ilave edin. 1 su bardağı su ekleyip pişirin. Köri, tuz, soya sosunu katın. 4 parçaya bölünmüş yufkanın içine malzemeyi koyun. Yufkanın ağzını kese gibi büzün. Folyo kağıdı ile sarıp üzerine biraz sıvı yağ dökün. 180 derecede fırında pişirin.
Kelebek Mantı MALZEMELER 2 fincan yeşil mercimek Sıvı yağ Kelebek ya da fiyonk makarna 6-7 su bardağı su Tuz kıyma Kuru ekmek Kırmızı biber
Mercimek ayrı bir kapta haşlanır aynı zamandada makarna haşlanır. Mecimeğin suyu süzülür ve makarnaya ilave edilir. Sosu üzerine ister kıyma veya kuru ekmek konulur. Kıyma yağda kavrulur ve üzerine kırmızı biber konulur ve makarnanın üzerine konulur veya kuru ekmekler yağda kızartılır üzerine salça veya kırmızı biber konularak makarnaların üzerinde servis yapılır.