Günün mönüsü
Şeftalili Parfe Yumurta, yumurta sarıları, şeker, ve vanilyayı çırpın. Karışımı ateşten alıp, soğuyuncaya kadar çırpmaya devam edin. Daha sonra soğuk kremanın önce 1/3'ünü ekleyip karıştırın. Kalan kremayı alt üst ederek karıştırın. Kremayı buzdolabında bir gece bekletin. Şeftalileri 2'ye bölün. Tencereye dizin, üzerlerine su ve pudra şekeri serpip kaynatın. Su kaynadıktan 3 dakika sonra ateşten alın. Şeftalileri süzün, kabuklarını soyup, soğumaya bırakın. Böğürtlen sosunu hazırlamak için, böğürtlen, pudra şekeri ve limon suyunu karıştırın. Tabaklara böğürtlen sosundan koyun. Parfeden çıkarıp yerleştirin.
Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 2 su bardağı krema 3 yumurta sarısı 1 paket vanilya 4 adet şeftali 1 çay bardağı pudra şekeri 50 gr. badem Böğürtlen sosu için: 150 gr. böğürtlen 1 çorba kaşığı pudra şekeri 1 çay kaşığı limon suyu
* * * Biberli Tavuk Soğanları ve sarımsakları kıyın. Biberleri ince şeritler halinde doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup iri iri doğrayın. Tavuk etlerini teflon tavaya alıp etler suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Zeytinyağı, soğan ve sarımsakları ekleyip soteleyin. Biber, domates, tuz, karabiber ve kekik ekleyip karıştırın. Kapağı kapalı olarak ara sıra karıştırıp 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Malzemeler 500 gr tavuk kuşbaşı, 1 soğan, 1 salçalık kırmızıbiber, 5 çarliston biber, 2 diş sarımsak, 2 kaşık kaşığı zeytinyağı, 2 domates, tuz, karabiber, kekik
* * * Kıymalı Erişte Erişteleri haşlayıp süzdükten sonra tereyağında sote edin. Kıymayı, doğranmış soğanları, dövülmüş sarımsağı ve baharatları tavada kavurun. Pişmesine yakın kıyılmış maydanozu serpip karıştırın. Erişteleri tabağa alıp ortasına hazırladığınız içten koyun. Servis tabağının kenarlarını dövülmüş cevizlerle süsleyin.
Malzemeler 300 gr. kıyma, 400 gr, erişte, 1 adet soğan, 3 diş sarımsak, 1 çorba kaşığı dövülmüş ceviz, Beyaz peynir, 3 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz, 1 çorba kaşığı tereyağ, karabiber ve tuz.
|