Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 27 Mart 2008  

Günün mönüsü



Şeftalili Parfe
Yumurta, yumurta sarıları, şeker, ve vanilyayı çırpın. Karışımı ateşten alıp, soğuyuncaya kadar çırpmaya devam edin. Daha sonra soğuk kremanın önce 1/3'ünü ekleyip karıştırın. Kalan kremayı alt üst ederek karıştırın. Kremayı buzdolabında bir gece bekletin. Şeftalileri 2'ye bölün. Tencereye dizin, üzerlerine su ve pudra şekeri serpip kaynatın. Su kaynadıktan 3 dakika sonra ateşten alın. Şeftalileri süzün, kabuklarını soyup, soğumaya bırakın. Böğürtlen sosunu hazırlamak için, böğürtlen, pudra şekeri ve limon suyunu karıştırın. Tabaklara böğürtlen sosundan koyun. Parfeden çıkarıp yerleştirin.

Malzemeler
3 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 2 su bardağı krema 3 yumurta sarısı 1 paket vanilya 4 adet şeftali 1 çay bardağı pudra şekeri 50 gr. badem Böğürtlen sosu için: 150 gr. böğürtlen 1 çorba kaşığı pudra şekeri 1 çay kaşığı limon suyu

* * *
Biberli Tavuk
Soğanları ve sarımsakları kıyın. Biberleri ince şeritler halinde doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup iri iri doğrayın. Tavuk etlerini teflon tavaya alıp etler suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Zeytinyağı, soğan ve sarımsakları ekleyip soteleyin. Biber, domates, tuz, karabiber ve kekik ekleyip karıştırın. Kapağı kapalı olarak ara sıra karıştırıp 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Malzemeler
500 gr tavuk kuşbaşı, 1 soğan, 1 salçalık kırmızıbiber, 5 çarliston biber, 2 diş sarımsak, 2 kaşık kaşığı zeytinyağı, 2 domates, tuz, karabiber, kekik

* * *
Kıymalı Erişte
Erişteleri haşlayıp süzdükten sonra tereyağında sote edin. Kıymayı, doğranmış soğanları, dövülmüş sarımsağı ve baharatları tavada kavurun. Pişmesine yakın kıyılmış maydanozu serpip karıştırın. Erişteleri tabağa alıp ortasına hazırladığınız içten koyun. Servis tabağının kenarlarını dövülmüş cevizlerle süsleyin.

Malzemeler
300 gr. kıyma, 400 gr, erişte, 1 adet soğan, 3 diş sarımsak, 1 çorba kaşığı dövülmüş ceviz, Beyaz peynir, 3 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz, 1 çorba kaşığı tereyağ, karabiber ve tuz.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Sandalye kavgasıSarılmak serbest!
Kendini fotoğrafa adadıAysun satışları fırlattı
Kırışıklıklara ölüm3 günde hızlı kilo vermek...
Önce baba adayı muayene edilmeliEnerji dengesine dikkat
İşte medeni HollywoodOwen, Kate'siz yapamadı...
Pancar suyu tansiyona iyi...Prematürelerde üreme sıkıntısı
Kuaförler risk altındaAşk mesajları
Çelebi Çiçek ile Tarot kartlarıAcil servis
Takvimin bugünü
GÜNCEL
Başlık Başlık parası işçileri
Yaşıtları oyun oynarken onlar başlık parası biriktirmek için ter...
'Kıyaslayınca öldürdüm'
Öldürüp parçaladılar
SBS'ye kota geliyor
Eski eşi cenazesine gitmedi
'3. Lig aşkı'nı buldu
Komşu tacizi kan döktürdü
SPOR
Turkuaz Turkuaz zaman az!
Avrupa Şampiyonası'na az bir süre kalmasına rağmen A Millilerimiz...
Gereken dersi aldık
Arda&Hamit şoku!
Ronaldinho'yu alabiliriz
Karar: 6+2'ye devam
Fener frene basacak
Hocayı ben seçerim
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 14°C 5°C 
ANKARA Sağanak Yağışlı 14°C 2°C 
İZMİR Sağanak Yağışlı 16°C 9°C 
ANTALYA Sağanak Yağışlı 17°C 10°C 
ADANA Çok Bulutlu 21°C 11°C 
EKONOMİ
IMKB E: 40.658,470 D:% -0,81
DOLAR S: 1,264 D:% 0,84
EURO S: 1,987 D:% 1,35
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu