Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 26 Mart 2008  

Günün mönüsü



Parfeli Rokoko
Yumurta ve toz şekeri mikterden geçirip, hafif ateşte su içerisine oturarak 2-3 dakika ısıtıp elle çırpın. Daha sonra kazan miksere takılarak 3 dakika yumurta ve şekeri kabartın. Karışımı balon bir tencere boşaltıp, içine, önceden hazırladığınız krem şantiyi ilave edip, karıştırarak parte hazırlayın. Altında saç bulunan turta çemberinin tabanına ince kesilmiş bir panndispanya patı yerleştirin. Hazırlanan parfe çemberin yarısına kadar doldurun. Üzerine hazır beze pat döşeyin. Kalan parteye istenilen miktarda ılık bitter kuvertür yedirilerek ilava edilir.

Malzemeler
Krem Şanti 1400 g Toz şeker 150 g Yumurta 400 g Pandispanya patı (turta çemberinin alt ve üstü için ince kesilmiş) 2 adet Pat şeklinde hazırlanmış mereng-beze 1 adet İstenilen miktarda ılık bitter kuvertür.

* * *
Çeltik Kebabı
Bonfileyi keskin bir bıçakla ince, ince dilimleyin. Fırın ızgarasında çevirerek altını ve üstünü 1-2 dakika pişirin. Tavada margarini eritin. Izgarada pişmiş bonfileleri sote edin. Tuz, karabiber ve kekiği ekleyin. Patatesi kibrit çöpü biçiminde doğrayın. Sıvı yağda kızartın. Servis tabağna alın. Üzerine yoğurdu ilave edin. Izgarada kızarttığınız etleri de ekleyin. Domates ve biberi ızgarada kızartıp, garnitür olarak yemeğin yanında servis yapin.

Malzemeler
200 gr. bonfile 1 kaşık margarin 1 adet patates 2 kaşık yoğurt, 1/2 domates, sıvı yağ (kızartmak için) 1 sivribiber, 1 tutam kekik, tuz, karabiber.

* * *
Yeşil Fasulye Salatası
Fasulyeler, kaynamış suda az bir miktar tuz ile 10-15 dakika (fasulyelerin tazeliğine bağlı olarak ) pişirin. Pişen fasulyelerin suyunu süzüp soğumaya bırakın. Mayonez, kimyon ve maydanozları karıştırın. Fasulyeleri servis tabağının ortasına dizin. Kızartılmış bademleri ve soğanı fasulyelerin üzerine ekleyin. Mayonezi dağıtmadan fasulyenin üzerine koyun. Üzerinde zeytin yağı gezdirip, iyi kaynatılmış yumurtalarla süsleyip, servis edin...

Malzemeler
1/2 kg ayıklanmış, temizlenmiş yeşil fasulye, 150 ml mayonez, 3 tutam saplarından ayıklanmış maydanoz 1 tutam kimyon, 50 gr ince kıyılmış, kızartılmış badem, 3 iyi pişirilmiş, dilimlenmiş yumurta, 50 gr zeytin yağı, tuz




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Albümden çeyizi çıktıKadının 'gücü' adına
Nefise: 'Sadece arkadaş değiliz'Londra'da kahvaltı!
Gülben'in hızlı zayıflama...Selülit kâbus değil
Hastanın psikolojisi önemliAnti-Aging ve beslenme
Benzerleri bulunuyorMagnezyum felçten koruyor
Aşk mesajlarıÇelebi Çiçek ile Tarot Kartları
Acil servisTakvimin bugünü
GÜNCEL
Kıyamet Kıyamet koptu
İstanbul'da saatteki hızı zaman zaman 101 kilometreyi bulan fırtına,...
4 saniyede katil
Spora kan düştü
Yarım eğitim
Kampuste aşk kurşunu
Yarı insan, yarı hayvan
Başkent'te vahşet
SPOR
Ezeli Ezeli rekabet ebedi dostluk
Sarı-Kırmızılılar'ın Riva arazisi icra yoluyla satılmak üzere... Uzun...
Belarus mesaisi
Evet Chelsea istedi
Çürükler ayıklanmalı
Kartal'ı seviyorum!
Feldkamp pes etti
Yolun sonu zafer
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Yağmurlu 13°C 9°C 
ANKARA Yağmurlu 13°C 4°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 19°C 11°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 19°C 10°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 21°C 13°C 
EKONOMİ
IMKB E: 40.992,420 D:% -0,37
DOLAR S: 1,248 D:% -0,44
EURO S: 1,943 D:% -0,89
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu