Kuru Fasulye Salatası Kuru fasulyelerin suyunu iyice süzdükten sonra bir tencereye alın. Tencereye fasulyelerin üzerini örtecek kadar soğuk tuzlu su ilave edin. Suyu ısıtmaya başlayın ve su kaynamaya başlayınca üzerini bir kapakla örtün ve yaklaşık 45 dakika kaynatın. Daha sonra fasulyeleri tencereden çıkarıp suyunu iyice süzün ve soğanlarla beraber servis kasesine alın. İyice karıştırın. Zeytin yağı ve sirkeyi bir başka kapta karıştırın ve fasulyelerin üzerine dökün. Maydanoz ve keklikotunu serpin. 4`e bölünmüş kaynamış yumurtalarla ve zeytinlerle süsleyip servis yapın.
MALZEMELER 225 gr suda bekletilmiş kuru fasulye, 2 küçük soğan, 4 çay kaşığı zeytin yağı, 1 çay kaşığı sirke, 2 tutam maydanoz, 1 tutam keklikotu, 2 tane iyice kaynatılmış, herbiri 4'e bölünmüş yumurta, 8 tane siyah zeytin, tuz ve biber
*** But Dolması Ceviz içlerini robotta çekin. Maydanozları yıkadıktan sonra ince ince doğrayın. Sarımsakları bir kapta ezin. Bunların hepsini bir karıştırma kabına koyun. İçlerine 2 çay kaşığı yağ ve tuz ilave ederek karıştırın. Hazırladığınız harcı eşit miktarlarda but sarmaların içine koyun ve rulo şeklinde sararak açılmaması için kürdanla tutturun. Teflon bir tava içerine 2 yemek kaşığı zeytin yağını koyup kızdırın ve but dolmalarını kızgın yağda kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
MALZEMELER 12 adet but sarma, 4 diş sarımsak, 200 gr ceviz içi, yarım demet maydanoz, 2 çay kaşığı zeytinyağı, tuz
*** Patatesli Mıhlama Patatesleri haşlayıp rendeleyin. Soğanı doğrayın. 40 santimetre çapında bir tepsiyi 1 kaşık yağ ile yağlayın. Kalan yağ ve soğanı tencereye koyup 4-5 dakika kavur. Patates, tuz, karabiber ve kekiği soğana ekleyip karıştırın. Sonra tepsiye düzgünce yayıp üzerine yumurta sarısı kadar oyup açın. Yumurtaları tek tek kırarak, oyuklara koyun. Üzerlerine kırmızı biberi ve tuz serpin. Önceden kızdırılmış, fırında 15 dakika pişirin.
MALZEMELER 8 orta boy patates, 2 soğan, 6 kaşık sıvı yağ, 2 tatlı kaşığı tuz, yarım tatlı kaşığı karabiber, yarım tatlı kaşığı kekik, 6 yumurta, yarım tatlı kaşığı kırmızı biber.