Günün mönüsü
Aşure Kek Yumurtalarla şekeri iyice eriyene kadar çırpın. Sonra yoğurdu ve portakal kabuğu rendesini ilave edip çırpmaya devam edin. Küçük küplere kestiğiniz margarini ekleyip karıştırmaya devam edin. Daha sonra un, mısır ununu, vanilya, tarçını ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın. Önceden haşladığınız nohutu, fasulyeyi ve diğer malzemeleri ilave edip tahta bir kaşık yardımıyla iyice karıştırın. Kek harcını margarin ile yağlayıp unladığınız kek kalıbına alın. 185 derece de ısıtılmış fırında aşure keki pişirip, keki iyice soğutun. En son olarak üzerine hindistan cevizini ve yeşil çekilmiş şam fıstığı ilave edin.
MALZEMELER 3 yumurta, 2 bardak pudra şekeri, 125 g margarin, 1 bardak yoğurt, 1 bardak fındık, 1bardak ceviz, 1 bardak nohut , 1 bardak fasulye, 5 kuru kayısı, 5 kuru incir, 2 kaşık dolmalık fıstık, kuş üzümü, 1 bardak kuru üzüm, 2.5 bardak un, 1 bardak mısır unu, 1'er paket vanilya, kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı tarçın, zencefil, 1 portakal kabuğu rendesi Üzeri için: Hindistan cevizi, yeşil fıstık
Biber Sote Sivribiberleri 2 şer cm. uzunluğunda doğrayın. Derince bir tavaya 3 çorba kaşığı yağ koyup kızdırdıktan sonra biberleri kavurun. Kabuklarını soyup küp küp doğradığınız domatesleri ilave edip kavurmaya devam edin. Dövülmüş sarımsakları ekledikten sonra 5 dk. kadar sote edin. Tuzunu ilave edip 10 dk. kadar sote edin.
MALZEMELER 500 gr. sivribiber 4 adet domates 2-3 diş sarımsak 3 çorba kaşığı zeytinyağ Tuz
Kırmızı Salata Turpları yuvarlak dilimleyin. Domatesleri dörde bölün. Soğanları piyazlık doğrayın. Kırmızı lahana yapraklarını ince şeritler halinde kesin ve üzerine tuz serpip 15 dakika bekletin. Sos için; zeytinyağı, limon suyu, sirke, hardal, tuz ve kırmızı tozbiberi bir kâsede çırpın. Barbunyayı salata kâsesine alın. Hazırladığınız lahana, turp, soğan ve domatesleri ilave edin. Üzerine sosu gezdirip harmanlayın ve servis yapın.
MALZEMELER 100 gr haşlanmış barbunya, 5 küçük kırmızı turp, 3 kiraz domates, 1 kırmızı soğan, 2 yaprak kırmızı lahana Sos için: 3 kaşık zeytinyağı, 2 kaşık limon suyu, 1 kaşık sirke, 1 çay kaşığı toz hardal, tuz, kırmızı tozbiber
|