Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 24 Mart 2008  

Günün mönüsü



Aşure Kek
Yumurtalarla şekeri iyice eriyene kadar çırpın. Sonra yoğurdu ve portakal kabuğu rendesini ilave edip çırpmaya devam edin. Küçük küplere kestiğiniz margarini ekleyip karıştırmaya devam edin. Daha sonra un, mısır ununu, vanilya, tarçını ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın. Önceden haşladığınız nohutu, fasulyeyi ve diğer malzemeleri ilave edip tahta bir kaşık yardımıyla iyice karıştırın. Kek harcını margarin ile yağlayıp unladığınız kek kalıbına alın. 185 derece de ısıtılmış fırında aşure keki pişirip, keki iyice soğutun. En son olarak üzerine hindistan cevizini ve yeşil çekilmiş şam fıstığı ilave edin.

MALZEMELER
3 yumurta, 2 bardak pudra şekeri, 125 g margarin, 1 bardak yoğurt, 1 bardak fındık, 1bardak ceviz, 1 bardak nohut , 1 bardak fasulye, 5 kuru kayısı, 5 kuru incir, 2 kaşık dolmalık fıstık, kuş üzümü, 1 bardak kuru üzüm, 2.5 bardak un, 1 bardak mısır unu, 1'er paket vanilya, kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı tarçın, zencefil, 1 portakal kabuğu rendesi Üzeri için: Hindistan cevizi, yeşil fıstık

Biber Sote
Sivribiberleri 2 şer cm. uzunluğunda doğrayın. Derince bir tavaya 3 çorba kaşığı yağ koyup kızdırdıktan sonra biberleri kavurun. Kabuklarını soyup küp küp doğradığınız domatesleri ilave edip kavurmaya devam edin. Dövülmüş sarımsakları ekledikten sonra 5 dk. kadar sote edin. Tuzunu ilave edip 10 dk. kadar sote edin.

MALZEMELER
500 gr. sivribiber 4 adet domates 2-3 diş sarımsak 3 çorba kaşığı zeytinyağ Tuz

Kırmızı Salata
Turpları yuvarlak dilimleyin. Domatesleri dörde bölün. Soğanları piyazlık doğrayın. Kırmızı lahana yapraklarını ince şeritler halinde kesin ve üzerine tuz serpip 15 dakika bekletin. Sos için; zeytinyağı, limon suyu, sirke, hardal, tuz ve kırmızı tozbiberi bir kâsede çırpın. Barbunyayı salata kâsesine alın. Hazırladığınız lahana, turp, soğan ve domatesleri ilave edin. Üzerine sosu gezdirip harmanlayın ve servis yapın.

MALZEMELER
100 gr haşlanmış barbunya, 5 küçük kırmızı turp, 3 kiraz domates, 1 kırmızı soğan, 2 yaprak kırmızı lahana Sos için: 3 kaşık zeytinyağı, 2 kaşık limon suyu, 1 kaşık sirke, 1 çay kaşığı toz hardal, tuz, kırmızı tozbiber




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
'Namus fakiri'Aşkı 'işine' yaradı
Kontrolü ele alınYıldızlar gibi olmak elinizde
Aşılama ilk tercihOkul çağı çocuklarında beslenme
Bollywood TürkiyeYardım meleği
Kalpleri de güzel'Menekşe gözlü' yıldızın...
Ünlüler el verdiDemet stresini atacak
atv'nin sabah yüzüEvlenince ekstraları kesildi
Pony'ler bekliyorHareketsizlik sırt ağrıtıyor
Ada çayı terlemeyi önlerAşırı kilo horlama nedeni
Acil servisAşk mesajları
Çelebi Çiçek ile Tarot kartlarıTakvimin bugünü
GÜNCEL
Aşk Aşk vurgunu
Çalıştığı şirketi 3 milyon YTL dolandırdı. Paraları internette...
Aşka canını verdi
Nevruz bombası
Aşkı uğurlu geldi
Film eziyeti...
Dubai yerine cezaevine
Gümrüğe de el atmışlar
SPOR
Çıldırtan Çıldırtan Servet
Hasan'ın 24'teki golüyle büyük şok yaşayan Cimbom, Okan'la 32'de...
Polat jet gibi başladı
Alex&Semih'e dikkat
Fatura Sambacılar'a çıktı
Kara Bulutlar dağıldı
Yiğido pes etmez!
Ankara dipten çıktı
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Çok Bulutlu 21°C 13°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 23°C 10°C 
İZMİR Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 22°C 14°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 23°C 14°C 
ADANA Az Bulutlu 27°C 13°C 
EKONOMİ
IMKB E: 39.719,080 D:% -0,32
DOLAR S: 1,248 D:% 0,16
EURO S: 1,927 D:% 0,36
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu