Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 22 Mart 2008  

Günün mönüsü



Berliner
Unun ortası açılıp bütün malzemeler koyulur ve yoğrulur. Hamur üstü örtülü olarak 5 dakika dinlendirilir. Küçük parçalara bölünür, el ile yuvarlak şekil verilerek unlanmış bir bezin üstüne dizilir. Mayalanması için ılık ortamda 20-30 dakika bekletilir. Hamurlar orta ateşte yağın içine atılır. Yağın içindeki berlinerler renk alınca bir kevgir ile ters yüz edilip diğer yüzlerin de pişip renk alması sağlanır. Yağın içinden çıkanlan berlinerler soguduktan sonra içlerine ucunda küçük duy bulunan sıkma torbası ile marmelat şırınga edilir. Üstlerine pudra şekeri serpilir. Eritilmiş çikolataya batınlarak süsleme yapılır.

MALZEMELER
Un 400 gr. Süt 25 gr. Margarin 50 gr. Toz şeker 40 gr. Yaş maya 25 gr. Yumurta 2 adet Tuz 7 gr. Kızartma için: Ayçiçek Yağı Süsleme için: Kayısı marmelatı çikolata pudra şekeri

Havuç Köftesi
Havuçları dilim dilim doğrayıp haşlayın. Ekmeği ıslatıp, ufalayın. Kayısıları küçük küçük doğrayın, maydanozu,dereotunu ve naneyi kıyın. Sarımsağı, baharatları yumurtayı ve dolmalık fıstığı karıştırın. Oval biçiminde köfteler yapın. Köfteleri unlayıp bol kızgın yağda kızartın.

MALZEMELER
10 havuç, 6 kuru kayısı, 4 adet taze soğan, yarım demet maydanoz, yarım demet nane, dereotu, 3 diş sarımsak, 2 kaşık dolmalık fıstık, 1 bardak galeta unu, 1 yumurta, yarım çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızıbiber, bir miktar un, kızartmak için yağ.

Sorpa Çorbası
Bir tencerenin içine margarini koyun. Ufak ufak doğradığınız soğanları pembeleşene kadar bu yağda kavurun. Etleri ilave edip biraz daha beraber kavurun. Sonra içine bol su ilave edip etler yumuşayana kadar pişirin. Tuzunu ve karabiberini ekleyip ılınıncaya kadar bekleyin. Unu ve yoğurdu karıştırıp iyice çırpın. Karıştırarak etleri ekleyin. Taze soğan, nane ve pul biberle servis edin.

MALZEMELER
500 gr. kuşbaşı (kuzu eti), 1 soğan 1.5 kaşık un, yarım demet taze soğan, 4-5 dal taze nane 1 ufak kase yoğurt, yeteri kadar tuz, karabiber, pul biber 1 yemek kaşığı margarin




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
'Filmlerde hüngür hüngür...Çanta aksesuar mı statü...
Çanta aksesuar mı statü...Ciddiyete davet ediyor!..
Yaşamak Müjgan gibi bir şeyTarihi Osmanlı'dan bile...
Rezervasyonun zamanı geldiBütün kadınlar gencecik oldu
Anadolu'nun tüm sesleriBu 'girdap'a dikkat
Hanedan'lara özel
GÜNCEL
Ya Ya su ya ölüm!
Hayat kaynağımız su, evrende hızla azalıyor. Küresel ısınma tüm...
Nevruz şimdi bayram!
Hasret sona erdi
Kahraman baba
Çifte kutlama
Şanssız kardeş kurtarılamadı
Kardeşleri azgın sular ayırdı
SPOR
Kulübenin Kulübenin paşası
Konya'da olduğu gibi ilk yarı duran Kanarya'yı 58'de oyuna giren...
Önder Aslan gibi
Ve para bulundu
Yepyeni bir dönem
Biz büyük takımız
Kart görmek yasak
Hak yerini buldu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 18°C 6°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 18°C 9°C 
İZMİR Az Bulutlu 21°C 16°C 
ANTALYA Az Bulutlu 22°C 15°C 
ADANA Az Bulutlu 24°C 12°C 
EKONOMİ
IMKB E: 39.719,080 D:% -0,32
DOLAR S: 1,248 D:% 0,16
EURO S: 1,927 D:% 0,36
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu