Berliner Unun ortası açılıp bütün malzemeler koyulur ve yoğrulur. Hamur üstü örtülü olarak 5 dakika dinlendirilir. Küçük parçalara bölünür, el ile yuvarlak şekil verilerek unlanmış bir bezin üstüne dizilir. Mayalanması için ılık ortamda 20-30 dakika bekletilir. Hamurlar orta ateşte yağın içine atılır. Yağın içindeki berlinerler renk alınca bir kevgir ile ters yüz edilip diğer yüzlerin de pişip renk alması sağlanır. Yağın içinden çıkanlan berlinerler soguduktan sonra içlerine ucunda küçük duy bulunan sıkma torbası ile marmelat şırınga edilir. Üstlerine pudra şekeri serpilir. Eritilmiş çikolataya batınlarak süsleme yapılır.
MALZEMELER Un 400 gr. Süt 25 gr. Margarin 50 gr. Toz şeker 40 gr. Yaş maya 25 gr. Yumurta 2 adet Tuz 7 gr. Kızartma için: Ayçiçek Yağı Süsleme için: Kayısı marmelatı çikolata pudra şekeri
Havuç Köftesi Havuçları dilim dilim doğrayıp haşlayın. Ekmeği ıslatıp, ufalayın. Kayısıları küçük küçük doğrayın, maydanozu,dereotunu ve naneyi kıyın. Sarımsağı, baharatları yumurtayı ve dolmalık fıstığı karıştırın. Oval biçiminde köfteler yapın. Köfteleri unlayıp bol kızgın yağda kızartın.
MALZEMELER 10 havuç, 6 kuru kayısı, 4 adet taze soğan, yarım demet maydanoz, yarım demet nane, dereotu, 3 diş sarımsak, 2 kaşık dolmalık fıstık, 1 bardak galeta unu, 1 yumurta, yarım çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızıbiber, bir miktar un, kızartmak için yağ.
Sorpa Çorbası Bir tencerenin içine margarini koyun. Ufak ufak doğradığınız soğanları pembeleşene kadar bu yağda kavurun. Etleri ilave edip biraz daha beraber kavurun. Sonra içine bol su ilave edip etler yumuşayana kadar pişirin. Tuzunu ve karabiberini ekleyip ılınıncaya kadar bekleyin. Unu ve yoğurdu karıştırıp iyice çırpın. Karıştırarak etleri ekleyin. Taze soğan, nane ve pul biberle servis edin.
MALZEMELER 500 gr. kuşbaşı (kuzu eti), 1 soğan 1.5 kaşık un, yarım demet taze soğan, 4-5 dal taze nane 1 ufak kase yoğurt, yeteri kadar tuz, karabiber, pul biber 1 yemek kaşığı margarin