Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 22 Mart 2008  

Ciddiyete davet ediyor!..

'Yıkılıyor' albümünden sonra çok uzun bir süre ortalarda görünmeyen Ayça Tekindor, iddialı bir dönüş yaptı. Ayça, yeni albümü 'Ciddiyete Davet' ile kendi değişimini anlattı.



Zaga programının yerinde duramayan kemancısı olarak tanıdık onu... Sempatik tavırları ile çok sevildi...

Etrafa saçtığı pozitif elektirik ile Zaga orkestrasının bile önüne geçmeyi başardı. Herkesin gözü bu ufak tefek, sarışın güzeli arar oldu. Programda yakaladığı popülariteyi televizyon reklamlarına taşıyan Ayça, yıllarca dillerimize pelesenk olan sloganlarıyla ile adından uzun süre bahsettirdi. 'Yıkılıyor' ve 'Degajeme gel' sloganı Ayça'yla o kadar bütünleşti ki, güzel şarkıcının ilk albümünün de ismi 'Yıkılıyor' oldu... Reklamları kadar şarkısı ve klibiyle de eleştirilere hedef olan Ayça, uzun süredir ortalarda yoktu. Bu dönemde müziği bırakmaya karar veren ve piyasadan elini ayağını çeken güzel şarkıcı, geçtiğimiz günlerde müziğe hızlı bir dönüş yaptı. Tanıdığımız Ayça'nın aksine ayakları çok daha fazla yere basan bir albüm hazırlayan ünlü şarkıcı, 'Ciddiyete Davet' adlı albümünde gerçek bir değişim yaşadı. Ayça, şimdilerde çok daha mutlu... Ayça ile müzikten özel hayatına kadar birçok konu hakkında konuştuk...
* 'Yıkılıyor' isimli albümüm çocuklar tarafından çok beğenildi, o zamanlar reklamlar ön plandaydı. O albümü "Ayça albüm de yaptı" dedirtmek çıkardık ve o albüm çok başarılı oldu. 2005 yılında bir tane single albüm yaptım. Şimdi yeni albümüm geldi; 'Ciddiyete Davet'...

'BU ALBÜMLE TARZIM DEĞİŞTİ'
* Bu albümle birlikte birçok değişim oldu. Tarzım değişti, şirketim değişti, şarkıların kaliteleri değişti. Yaşama farklı bakan insanlarla çalışmaya başladım, o yüzden çok değişik bir albüm oldu. İnsanlarda şu an bunun şaşkınlığı var.
* Bu kadar değişiklik neden oldu? Ben bir evrim atlattım. 'Yıkılıyor' albümüm çok beğenildi, çok tutuldu. O zamanlar konserler falan çok güzel geçti. Ancak albümün piyasaya çıkışının hemen ardından şirketimle ticari bir anlaşmazlık yaşadım. 'BAŞKA NE İŞ YAPABİLİRİM Kİ?'
* Bu işlerden tamamen vazgeçmiştim, evde oturuyordum. Ancak sonra kendi kendime başka ne iş yapabileceğimi sordum. Sonuçta ben konservatuar okumuşum, başka bir iş bilmem.
* Evde çoçuklara piyano ve keman dersleri vermeyi düşünüyordum. Ancak bir gün şimdiki patronumla karşılaştım. Öyle oturup konuşurken bir anda; "Hadi bir albüm yapalım mı?" deyiverdi. Ben de "Hadi yapalım" dedim.

'ÇOK HEYECANLIYIM'

* Böyle bir teklifi kabul edince bambaşka bir yola girmiş oluyorsunuz. Bunca yıl ara verdikten sonra tekrar albüm yapma heyacanı oluşuyor ve şirketiniz kaliteli bir iş yapıyorsa, o zaman daha da heyacanlı oluyorsunuz. Sonuçta ortaya çok kaliteli bir iş çıkıyor.

'USTALARLA ÇALIŞTIM'

* Bu albümümde Sezen Aksu'un bir şarkısı var, Orhan Gencebay'ın bir şarkısı var. 3 tane benim şarkım var, 5 tane de Mete Özgencil şarkısı var. Müzikte kendi dallarında en üst seviyede olan insanların şarkılarını seslendirdim. Bu da insana çok büyük bir gurur veriyor. Tabii aynı zamanda albümün ne kadar ciddi ve başarılı bir albüm olduğunu gösteriyor.

'GÜZEL BİR HAVA YAKALADIM'

* Bu albüm benim değişimimin göstergesi... Kim bilir, bir sonraki albümde nasıl bir değişime uğrarım? Şu an çok güzel bir hava yakaladım. Bu havayı yakalamışken de bir sonraki albümü fazla bir zaman geçirmeden çıkarmak istiyorum. Çünkü üretmeye başladım. Müziğe geri dönmek bana yeniden yaşama sevinci veriyor. Ve tekrar aynı hatayı yapıp kendi kabuğuma çekilmek istemiyorum.

'TİCARİ BİR KAYGIM YOK'
* 'Ciddiyete Davet' albümümden ticari bir beklentim yok! Bir önceki albümümde ticari beklentim vardı. Ama bu albümde farklı bir iş ortaya çıkardım. Bunun manevi tatmini bile bana yetiyor.
* Demet Akalın ve Gülben Ergen'le aynı zamana denk geldi albümüm. Ama onların ticari kaygıları var. İkisinin de albümünü baştan sona dinleyemedim ama ikisinin de bazı parçaları kulağıma geldi. Zaten bence ikisi de kendilerini kanıtlamışlar ve başarılı insanlar. Bu yüzden de şimdi polemik olsun diye; 'Albümlerini bilerek dinlemedim ikisi de başarısız' demek, kendi başarısızlığımı gösterir diye düşünüyorum.

'SEVGİLİM EN BÜYÜK DESTEĞİM'
* Hayatımda biri var ve sanki bulutların üzerinde dolaşıyorum. Özel hayatımda da çok güzel ve mutlu günler yaşıyorum. Uluslararası ticaretle uğraşan Koray adında bir sevgilim var. Sevgilim en büyük destekçim. Her konuda sonuna kadar bana yardımcı olmuştur ve olmaya da devam ediyor. Onun için yapamayacağım hiçbir şey yoktur diye düşünüyorum.

'KOLYEM BOYNUMDA'

* Sevgilimin adının yazılı olduğu kolyeyi boynumda taşıyorum. Önceden kendi adımı taşıyan kolye takıyordum ama şimdi onun kolyesini takıyorum. Kendisiyle görüşmediğim zamanlar yanımda olduğunu hissediyorum...
* Yengeç burcuyum ve burcumun tüm özelliklerini taşıyorum. Genelde pozitif ve sevecen bir yapım var. Sevgilim de benim gibi sıcacık bir insan. Artık Allah'ın insanın karşısına gerçekten sevebileceği insanlar çıkardığını düşünüyorum.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
'Filmlerde hüngür hüngür...Çanta aksesuar mı statü...
Çanta aksesuar mı statü...Yaşamak Müjgan gibi bir şey
Tarihi Osmanlı'dan bile...Rezervasyonun zamanı geldi
Bütün kadınlar gencecik olduAnadolu'nun tüm sesleri
Bu 'girdap'a dikkatHanedan'lara özel
Günün mönüsü
GÜNCEL
Ya Ya su ya ölüm!
Hayat kaynağımız su, evrende hızla azalıyor. Küresel ısınma tüm...
Nevruz şimdi bayram!
Hasret sona erdi
Kahraman baba
Çifte kutlama
Şanssız kardeş kurtarılamadı
Kardeşleri azgın sular ayırdı
SPOR
Kulübenin Kulübenin paşası
Konya'da olduğu gibi ilk yarı duran Kanarya'yı 58'de oyuna giren...
Önder Aslan gibi
Ve para bulundu
Yepyeni bir dönem
Biz büyük takımız
Kart görmek yasak
Hak yerini buldu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 18°C 6°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 18°C 9°C 
İZMİR Az Bulutlu 21°C 16°C 
ANTALYA Az Bulutlu 22°C 15°C 
ADANA Az Bulutlu 24°C 12°C 
EKONOMİ
IMKB E: 39.719,080 D:% -0,32
DOLAR S: 1,248 D:% 0,16
EURO S: 1,927 D:% 0,36
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu