Günün mönüsü
Meyveli Beze Yumurtaları kırıp sarılarıyla aklarını birbirinden ayırın. Yumurta aklarını bir kaba koyun. Üzerine bir tutam tuz ekleyip çırpın. Karıştırma işlemi sırasında pudra şekerini, vanilyayı ve limon suyunu da ilave edin. Kar haline gelinceye kadar çırpın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Karışımı yağlı kağıt üzerine daire şeklinde yayın.100 derecede ısıtılmış fırında 90 dk. pişirin. Çilekleri ve muzu küçük küçük doğrayıp, üzerlerine pudra şekeri ve limon suyu dökerek tatlandırın. Bezeleri meyvelerle süsleyin. MALZEMELER 4 adet yumurta akı, 2 su bardağı, pudra şekeri, 1 paket vanilya, 1 tutam tuz, 1 tatlı kaşığı limon suyu, Üzeri için: 6-7 adet çilek, 1 adet muz, 1 çorba kaşığı pudra şekeri, 50 gr. sütlü çikolata
Ekşili Pilav Taze soğanları ayıklayıp kıyın. Domatesi küp küp doğrayın. Tencerede margarini kızdırıp, içine safran ekleyip kavurun. Üzerine pirinç ve tuz ekleyin. Salça ilave edip kokusu çıkıncaya kadar karıştırarak pişirin. En son doğranmış domatesi, kıyılmış taze soğanları, limon suyunu ve kalan tuzu karabiberi ekleyip kavurduktan sonra etsuyunu ekleyip, karıştırın. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç, 3 su bardağı et suyu, 3 yemek kaşığı margarin, 4 adet taze soğan, 1 çay kaşığı salça,1 adet limon suyu, 1 çay kaşığı safran, 1 adet domates, tuz, karabiber
Balık Köftesi Palamutları temizleyin. 1 adet soğanı 4 parçaya bölerek bolca su içerisinde iyice haşlayın. Balıkları sudan alıp etleri kılçıklarından ayırın. Buna ıslatılmış, suyu sıkılmış ekmek içi, rendelenmiş soğan, 1 yumurta, tuz, karabiber ve kıyılmış maydanoz katarak iyice yoğurun. Yoğrulan bu karışımdan cevizden büyük parçalar alıp avuç içinde yuvarlak köfteler yaparak una bulayıp kızartın. MALZEMELER 2 adet palamut balığı, 2 baş soğan, 2 dilim bayat ekmek, 3 adet yumurta, 1 küçük demet maydanoz, 2 fincan zeytinyağı, yeteri kadar tuz, karabiber, 1 çay bardağı un
|