Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 20 Mart 2008  

Günün mönüsü



Balık Graten
Patatesleri soyup ince dilimler halinde doğrayın. Brokkoliyi saplarından ayırın ve saplarını dilimleyin. Her ikisini ayrı olarak haşlayın ve sonra soğuk suya sokun. Balık filetoları 2 cm genişliğinde şeritler halinde enine kesin, tuz ve karabiber serpip 20 dakika kadar dinlendirin. Krema, yumurta, hardal, limon suyu ve zencefili karıştırın. Isıya dayanıklı yayvan bir kabı sıvı yağ ile hafifce yağlayın. Dibine, her sırayı tuzlayarak iki sıra patates halkalarını dizin. Üzerine bir sıra balık fileto ve bir sıra brokoli döşeyin. Üzerine kremalı karışımı dökün. 180 derece sıcaklıktaki fırında 20 dakika kadar pişiriniz.

Malzemeler
1 kg mezgit fileto 4 adet patates (orta büyüklükte) 250 gram brokoli 4 çorba kaşığı limon suyu 250 gram krema 2 adet yumurta 1 çay kaşığı tatlı hardal 1 çay kaşığı toz zencefil

* * *
Limonlu Pelte
Limon suyunu, şekeri, nişastayı ve suyu koyup sürekli karıştırarak kıvamlı hale getirin. Rendelenmiş limon kabuklarını ilave edin. Kare şeklindeki kalıbınızı ıslattıktan sonra bir miktar pelteden döküp tepsinin zeminine bisküvileri dizin. Üzerlerine pelteden dökün ve bir sıra daha bisküvi dizin. Bu işlemi malzemeler bitinceye kadar tekrarlayın. Kalan bisküvileri toz haline getirip üzerlerine serpin. 1-2 saat buzdolabında bekletin.

Malzemeler
2 paket kakaolu bisküvi, 10 çorba kaşığı toz şeker, 2 adet limon, 4 çorba kaşığı nişasta, 3 su bardağı su.

* * *
Azeri Pilavı
Soğanı yemeklik doğrayın. Kayısıları zar şeklinde doğrayın. Üzümleri ıslatın. Havuçları küp doğrayın. Dereotunu ve taze soğanları kıyın. Margarinin içine kuşbaşı etleri ilave edip suyunu çekinceye kadar kavurun. İçine dolmalık fıstıkları ekleyip fıstıklar pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edin. Daha sonra içine pirinci ve diğer malzemeleri koyup karıştırın. En son kıyılmış taze soğan, dereotu ve su koyup tencerenin kapağını kapatın, pişmeye bırakın.

Malzemeler
4 kaşık margarin 250 g. kuzu kuşbaşı 2 kuru soğan, 4 kayısı, 3 kaşık kuru üzüm 2 kaşık dolmalık fıstık 2 havuç Yarım demet dereotu 4 taze soğan 2 bardak pirinç 3 bardak su Tuz-karabiber




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Film gibi aşk!Evliliğinin her saati 1500 $
Bütün şarkılar Mehmetçik içinKıskandıran incelik
Diyet ve egzersiz önemli1 trilyonu veren kanal çıkmadı
Herkes bir gün 'yaşlı' olacak!..Müthiş Türk'ün zaferi!
En çok onlar yakıştıNadide bikini sezonunu açtı
Yaratıcı, ilginç ve renkliMezuniyet gecesinin en...
Şık kadınlar içinYüzyılın en çarpıcı çizgileri
Bahar temizliği başlıyorKellik artık kâbusunuz...
Sigara doğmamış bebekleri...Oje enfeksiyon nedeni
Stresi hoşgörüyle yeninDiyabetiklerin beslenme tedavisi
Aşk mesajlarıÇelebi Çiçek ile Tarot kartları
Acil servisTakvimin bugünü
GÜNCEL
Cezai Cezai ehliyet tam!
İSKİ'ye kanal açan taşerona ait dozerin operatörü, doğalgaz hattını...
Küçük dev adam
Şampiyonun ölümü
Okul bahçesinde bıçaklı ölüm
Vurgun 'kapan'a sıkıştı
İntihar eden kadında darp...
Hayatı karardı
SPOR
Bu Bu ne hal Aslanım
Türkiye Kupası yarı final ilk maçına, Feldkamp'ın yanı sıra Hakan...
Final maçı için biletler benden
Yıldızlara özel önlem
Yattara 10 milyon €
Simsar'da şok iddia
Fener sayesinde başım dik
Her yerde Fener
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Yağmurlu 13°C 7°C 
ANKARA Yağmurlu 16°C 8°C 
İZMİR Sağanak Yağışlı 22°C 16°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 21°C 12°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 21°C 11°C 
EKONOMİ
IMKB E: 40.907,000 D:% 0,46
DOLAR S: 1,233 D:% 0,00
EURO S: 1,935 D:% -0,49
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu