Balık Graten Patatesleri soyup ince dilimler halinde doğrayın. Brokkoliyi saplarından ayırın ve saplarını dilimleyin. Her ikisini ayrı olarak haşlayın ve sonra soğuk suya sokun. Balık filetoları 2 cm genişliğinde şeritler halinde enine kesin, tuz ve karabiber serpip 20 dakika kadar dinlendirin. Krema, yumurta, hardal, limon suyu ve zencefili karıştırın. Isıya dayanıklı yayvan bir kabı sıvı yağ ile hafifce yağlayın. Dibine, her sırayı tuzlayarak iki sıra patates halkalarını dizin. Üzerine bir sıra balık fileto ve bir sıra brokoli döşeyin. Üzerine kremalı karışımı dökün. 180 derece sıcaklıktaki fırında 20 dakika kadar pişiriniz.
Malzemeler 1 kg mezgit fileto 4 adet patates (orta büyüklükte) 250 gram brokoli 4 çorba kaşığı limon suyu 250 gram krema 2 adet yumurta 1 çay kaşığı tatlı hardal 1 çay kaşığı toz zencefil
* * * Limonlu Pelte Limon suyunu, şekeri, nişastayı ve suyu koyup sürekli karıştırarak kıvamlı hale getirin. Rendelenmiş limon kabuklarını ilave edin. Kare şeklindeki kalıbınızı ıslattıktan sonra bir miktar pelteden döküp tepsinin zeminine bisküvileri dizin. Üzerlerine pelteden dökün ve bir sıra daha bisküvi dizin. Bu işlemi malzemeler bitinceye kadar tekrarlayın. Kalan bisküvileri toz haline getirip üzerlerine serpin. 1-2 saat buzdolabında bekletin.
* * * Azeri Pilavı Soğanı yemeklik doğrayın. Kayısıları zar şeklinde doğrayın. Üzümleri ıslatın. Havuçları küp doğrayın. Dereotunu ve taze soğanları kıyın. Margarinin içine kuşbaşı etleri ilave edip suyunu çekinceye kadar kavurun. İçine dolmalık fıstıkları ekleyip fıstıklar pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edin. Daha sonra içine pirinci ve diğer malzemeleri koyup karıştırın. En son kıyılmış taze soğan, dereotu ve su koyup tencerenin kapağını kapatın, pişmeye bırakın.
Malzemeler 4 kaşık margarin 250 g. kuzu kuşbaşı 2 kuru soğan, 4 kayısı, 3 kaşık kuru üzüm 2 kaşık dolmalık fıstık 2 havuç Yarım demet dereotu 4 taze soğan 2 bardak pirinç 3 bardak su Tuz-karabiber