Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 19 Mart 2008  

Günün mönüsü



Baharatlı Bonfile
Bonfileleri şeritler halinde kesiniz. Taze soğanları ve sarımsakları ayrı ayrı ayıklayıp, kıyın. Kuru soğanı piyazlık doğrayın. Domatesleri küp küp doğrayın. Yayvan bir tenecerede 4 yemek kaşığı sıvı yağı kızdırıp, kızan yağın içine doğranmış etleri ilave edin ve kavurun. Etler renk alınca içine kuru soğanı ve sarımsakları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra harcın içine biberiyeyi, zerdeçalı, kırmızı pul biberi, tuzu, karabiberi ve doğranmış domatesleri ilave edin. Et suyunu ekleyip, etler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.

Malzemeler
500 gr bonfile, 4 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 adet kuru soğan, 3 diş sarımsak, 2 adet domates, 2 su bardağı et suyu, tatlı kaşığı zerdeçal, tatlı kaşığı biberiye, çay kaşığı kırmızı pulbiber, Tuz-karabiber

* * *
Mekik
Yumurta beyazı ve şekeri çırpma teliyle çırpın. Tereyağı bir kapta eritilir ve ilave edilip karıştırılır. Toz badem, kabartma tozu ve un karıştırılarak harmanlanır, hazırlanan karışıma eklenir ve hamur haline getirilir. Son olarak birkaç damla badem esansı eklenerek hamur tamamlanır. Yağlanmış mekik kalıplarına dökülüp 210 derecelik fırında 20-25 dakika pişirilir.

Malzemeler
Margarin 200 g Tereyağı 150 g Toz şeker 450 g Un 250 g Yumurta beyazı 525 Kabartma tozu 15 g Toz badem 350 g Acı badem esansı isteğe bağlı (alba)

* * *
Esmer Pirinç Pilavı
Bir tencerede yağı kızdırıp etleri iyice kavurun. Çok az sıcak su ilave edip ateşi kısın. Baharatları ekledikten sonra suyu koyup pişirin. Pirinçleri tuzlu suda bekletin. Pirinçleri ilave etttikten sonra suyunu çekene dek bekleyin ve demlenmeye bırakın.

Malzemeler
Yarım kg. kuzu kuşbaşı, 2 bardak pirinç, 3 çorba kaşığı tereyağ, 2 bardak sıcak su, Tarçın, karanfil, Yenibahar, Karabiber, Tuz




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Onay çıkmadıHitchcock'la yine...
Bu ayrılığın altında çok...Dünya starları yağacak
Sezonu açtılarYaşa göre kaş
Kısırlığın gizli düşmanlarıDiyabetle yaşamayı öğrenmek
Kadının fendi nette de yendiSuyumuz Satürn'den
Uludağ'da kışa vedaVildan'ın 'ağabey' dayatması
Topu attı, rahatYabadabaduuuu 'Taş Devri'...
Hamilelikte diyabete dikkat!Az tuz, düşük tansiyon demek
Aşk mesajlarıÇelebi Çiçek ile Tarot Kartları
Acil servisTakvimin bugünü
GÜNCEL
Zafer Zafer destanı
Çanakkale Deniz Zaferi'nin 93. yıldönümü yurdun her yerinde büyük...
Çanakkale kurnazı
Şartlı mutluluk
Sahtekarlar 'full'lemiş!
Yazık oldu gençlere
GOP'ta İSKİ bombası
Memur 'şeytan'a uydu
SPOR
Yıldızlar Yıldızlar sırada
Halil Altıntop, Fatih Tekke, Gökhan Ünal ve Mehmet Topuz, yeni...
Carlos&Zico el ele
Song'un bileti kesildi Buyten...
Galatasaray hoca arıyor
En büyük kabus!
Sürmeneli Yattara
Kupaya göz kırptı: 3-0
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Kuvvetli Sağanak Yağışlı 16°C 10°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 18°C 7°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 21°C 13°C 
ANTALYA Az Bulutlu 20°C 12°C 
ADANA Az Bulutlu 23°C 9°C 
EKONOMİ
IMKB E: 40.847,080 D:% 0,31
DOLAR S: 1,227 D:% -0,49
EURO S: 1,932 D:% -0,64
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu