Baharatlı Bonfile Bonfileleri şeritler halinde kesiniz. Taze soğanları ve sarımsakları ayrı ayrı ayıklayıp, kıyın. Kuru soğanı piyazlık doğrayın. Domatesleri küp küp doğrayın. Yayvan bir tenecerede 4 yemek kaşığı sıvı yağı kızdırıp, kızan yağın içine doğranmış etleri ilave edin ve kavurun. Etler renk alınca içine kuru soğanı ve sarımsakları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra harcın içine biberiyeyi, zerdeçalı, kırmızı pul biberi, tuzu, karabiberi ve doğranmış domatesleri ilave edin. Et suyunu ekleyip, etler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
Malzemeler 500 gr bonfile, 4 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 adet kuru soğan, 3 diş sarımsak, 2 adet domates, 2 su bardağı et suyu, tatlı kaşığı zerdeçal, tatlı kaşığı biberiye, çay kaşığı kırmızı pulbiber, Tuz-karabiber
* * * Mekik Yumurta beyazı ve şekeri çırpma teliyle çırpın. Tereyağı bir kapta eritilir ve ilave edilip karıştırılır. Toz badem, kabartma tozu ve un karıştırılarak harmanlanır, hazırlanan karışıma eklenir ve hamur haline getirilir. Son olarak birkaç damla badem esansı eklenerek hamur tamamlanır. Yağlanmış mekik kalıplarına dökülüp 210 derecelik fırında 20-25 dakika pişirilir.
Malzemeler Margarin 200 g Tereyağı 150 g Toz şeker 450 g Un 250 g Yumurta beyazı 525 Kabartma tozu 15 g Toz badem 350 g Acı badem esansı isteğe bağlı (alba)
* * * Esmer Pirinç Pilavı Bir tencerede yağı kızdırıp etleri iyice kavurun. Çok az sıcak su ilave edip ateşi kısın. Baharatları ekledikten sonra suyu koyup pişirin. Pirinçleri tuzlu suda bekletin. Pirinçleri ilave etttikten sonra suyunu çekene dek bekleyin ve demlenmeye bırakın.
Malzemeler Yarım kg. kuzu kuşbaşı, 2 bardak pirinç, 3 çorba kaşığı tereyağ, 2 bardak sıcak su, Tarçın, karanfil, Yenibahar, Karabiber, Tuz