Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 18 Mart 2008  

Günün mönüsü



Bademli Sebze
Bir tavaya koyduğunuz 20 gr tereyağında, soğanı öldürün. Bezelyeleri tuzunu ve karabiberini ekleyip birkaç dakika karıştırarak pişirin. Patatesleri ince ince dilimleyin. Yağladığınız bir fırın tepsisinin dibine ilk patates katını dizin. Üstüne bezelyelerin yarısını, dilimlenmiş mozzarelle ya da dil peynirinin yarısını, küp şeklinde doğranmış domates ve jambonun yarısını döşeyin. Tuz, karabiber ilave ettikten sonra ikinci patates katını dizin. Diğer malzemelerin kalanını da aynı sırayla koyup işlemi bitirin. Tüm malzemenin üstüne 4 kepçe etsuyu döktükten sonra kabı, 180 derecelik fırına verin. 45 dakika pişirin.
MALZEMELER
800 gr patates, 200 gr. bezelye, 1 adet soğan, 100 gr. jambon, 1 adet mozzarella ya da dil peyniri, 4 adet domates, 60 gr. badem, maydanoz, et suyu, rendelenmiş parmesan peyniri veya eski kaşar, tereyağı, tuz, karabiber

Brüksel lahanalı Bonfile
2 su bardağı et suyunu bir tencerede kaynatın. İrmiği ilave edip pişirin. Büyük bir tavada 1 çorba kaşığı sıvıyağı kızdırıp ateşten alın ve irmikli karışımı içine dökün. Soğumasını bekleyin.Bonfileleri tuz ve karabiberle ovun. Bir tavada kalan yağı kızdırıp bonfileleri kızartın. Bonfileleri, Brüksel lahanası ve irmik eşliğinde servis yapın.
MALZEMELER
700 gr Brüksel lahanası, 3 su bardağı et suyu, 125 gr irmik, 4 çorba kaşığı sıvı yağ 1 soğan, 1 çorba kaşığı margarin, 1 defne yaprağı, 200 gr. süt kreması tuz, karabiber

Arap Kadayıfı
Kadayıfların etrafını bir makas yardımıyla çok ince keserek aldıktan sonra tepsiye koyup ılık sütü ilave edin. Daha sonra önce una daha sonra çırpılmış yumurtaya bulayarak bir tavada kızgın yağda kızartın. Daha sonra hazırladığınız şurubun içine koyarak 20 dakika hafif ateşte arada bir alt üst ederek kaynatıp pişirip soğumaya alın. Soğuduktan sonra şurubun içinden alıp yeşil fıstık ile servis yapın.
MALZEMELER
5 adet yassı kadayıf, 3 adet yumurta, 1 bardak un, 1 su bardağı süt, 250 g.r çiçek yağı, 450 gr. şeker, 600 gr. su, yarım limon, 50 gr. çekilmiş yeşil fıstık




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Zarema'yı kaptıMahsun'la aşk yaşamıyorum!
'Doğal' güzellikElektro-şöhret
Pistlerin yüksek topuklarıRahmi olan her kadın...
Adet döneminde tatlı...Hollywood da ikiye bölündü
Doğal yüze 150 bin YTLTelefonları kilitledi
Alkol aldı, ehliyetini o...Yaş farkının ne önemi var?
Rahat ve yaratıcı giysilerİster gece, ister gündüz
Daha da hızlı yaşamalısın!Çıtır çıtır balıklar için
İlk günkü kadar aşığımRocky Balboa artık daha...
Diyet kitabı yazacak...Seksi güzel fena yakalandı
Erkekte hamilelik belirtileriÖptürmeyin!
Macun önemliTakvimin bugünü
Acil servisAşk mesajları
Çelebi Çiçek ile Torat kartları
GÜNCEL
İhanetli İhanetli yolsuzluk
Fen İşleri Müdürü, kendisinden 3 yaş büyük yengesiyle kaçtı! İhaneti...
İlkokulluya seks kitabı
Forvet gitti gidiyor
Yasak aşk vahşeti
Şanlı destan 93 yaşında
'Zirve' davasında faks...
İstiklal Marşı yerine ilahi
SPOR
Chelsea Chelsea dize gelecek
Kendi internet sitesinde İngiliz ekibine adeta meydan okuyan Sambacı,...
Semih gemileri yaktı
Kalli umutsuz vaka
Fener'i unutun!
Kimse benimle konuşmadı
Yolumuz aydınlandı
Trabzon öfke kustu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Az Bulutlu 32°C 21°C 
ANKARA Az Bulutlu 32°C 15°C 
İZMİR Açık 37°C 24°C 
ANTALYA Açık 38°C 27°C 
ADANA Açık 38°C 22°C 
EKONOMİ
IMKB E: 40.720,270 D:% 3,33
DOLAR S: 1,235 D:% -2,22
EURO S: 1,946 D:% -2,06
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi