Günün mönüsü
Bademli Sebze Bir tavaya koyduğunuz 20 gr tereyağında, soğanı öldürün. Bezelyeleri tuzunu ve karabiberini ekleyip birkaç dakika karıştırarak pişirin. Patatesleri ince ince dilimleyin. Yağladığınız bir fırın tepsisinin dibine ilk patates katını dizin. Üstüne bezelyelerin yarısını, dilimlenmiş mozzarelle ya da dil peynirinin yarısını, küp şeklinde doğranmış domates ve jambonun yarısını döşeyin. Tuz, karabiber ilave ettikten sonra ikinci patates katını dizin. Diğer malzemelerin kalanını da aynı sırayla koyup işlemi bitirin. Tüm malzemenin üstüne 4 kepçe etsuyu döktükten sonra kabı, 180 derecelik fırına verin. 45 dakika pişirin. MALZEMELER 800 gr patates, 200 gr. bezelye, 1 adet soğan, 100 gr. jambon, 1 adet mozzarella ya da dil peyniri, 4 adet domates, 60 gr. badem, maydanoz, et suyu, rendelenmiş parmesan peyniri veya eski kaşar, tereyağı, tuz, karabiber
Brüksel lahanalı Bonfile 2 su bardağı et suyunu bir tencerede kaynatın. İrmiği ilave edip pişirin. Büyük bir tavada 1 çorba kaşığı sıvıyağı kızdırıp ateşten alın ve irmikli karışımı içine dökün. Soğumasını bekleyin.Bonfileleri tuz ve karabiberle ovun. Bir tavada kalan yağı kızdırıp bonfileleri kızartın. Bonfileleri, Brüksel lahanası ve irmik eşliğinde servis yapın. MALZEMELER 700 gr Brüksel lahanası, 3 su bardağı et suyu, 125 gr irmik, 4 çorba kaşığı sıvı yağ 1 soğan, 1 çorba kaşığı margarin, 1 defne yaprağı, 200 gr. süt kreması tuz, karabiber
Arap Kadayıfı Kadayıfların etrafını bir makas yardımıyla çok ince keserek aldıktan sonra tepsiye koyup ılık sütü ilave edin. Daha sonra önce una daha sonra çırpılmış yumurtaya bulayarak bir tavada kızgın yağda kızartın. Daha sonra hazırladığınız şurubun içine koyarak 20 dakika hafif ateşte arada bir alt üst ederek kaynatıp pişirip soğumaya alın. Soğuduktan sonra şurubun içinden alıp yeşil fıstık ile servis yapın. MALZEMELER 5 adet yassı kadayıf, 3 adet yumurta, 1 bardak un, 1 su bardağı süt, 250 g.r çiçek yağı, 450 gr. şeker, 600 gr. su, yarım limon, 50 gr. çekilmiş yeşil fıstık
|