Guacamole MALZEMELER 1 ad. avokado 1/2 su bardağı yağsız yoğurt 1 tane acı sivri biber 1/2 kuru soğan (en küçüklerinden) 1 yemek kaşığı maydanoz 1 yemek kaşığı limon suyu 1 diş sarımsak 1 orta boy domates İstenirse kırmızı dolmalık biber tuz
Avokadoları soyun. İkiye bölüp çekirdeklerini çıkarın. Dörde bölün. Mutfak robotunda yada blenderde avokado, yoğurt, maydanoz, sivri biber, soğan, limon suyu ve sarımsağı parçalayın. İyice püre yapın. Domatesi küp küp doğrayıp karıştırın. Hazırladığınız dipi servis tabağına aktarın. Üzerini plastik folyo ile kapatıp buzdolabında en az 1 saat dinlendirin. Servis yaparken isterseniz üzerine ince ince doğradığınız kırmızı biberleri serpebilirsiniz. Yanında cips ya da kesilmiş sebzelerle servis yapın.
Şirinli Çorba MALZEMELER 2.5 su bardağı pirinç 12 su bardağı su 2 su bardağı şeker 12 yemek kaşığı pekmez dövülmüş ceviz veya fıstık
Pirinç suda açılıncaya kadar haşlanır. Haşlandıktan sonra şekeri yavaş yavaş karıştırılarak ilave edilir. Daha sonra pekmez konup bir iki taşım kaynatılır. Koyulaştıktan sonra ocaktan alınır. Servis yaparken üzeri ceviz veya fıstıkla süslenir.
Zeytinyağlı Yerelması MALZEMELER 1 kg. yerelması 1 adet havuç 1 adet soğan 1 kahve fincanı pirinç 1 çay bardağı zeytinyağı 1 adet limon suyu 1 adet kesme şeker bir miktar tuz
Pirinci haşlayın. Yerelmasını soyup suda bekletin. Havuçları halka halka doğrayıp soğanları ince ince kıyın. Zeytinyağını ilave edip 5 dk. kavurun. Yerelmelarını ekleyin. İki bardak sıcak suyu da ilave edip şeker ve tuzunu koyup pişmeye bırakın. Piştikten sonra pirinci ve limon suyunu ekleyin. 5 dakika kadar pişmeye bırakın.