Günün mönüsü
Bal Kabağı Çorbası Bal kabağını soyup ufak ufak dilimleyin ve derin bir tencereye alın. Üzerine sütü ve suyu ilave edin. Tuz, biber, müskat, soyulmuş soğan ve karanfilleri ekleyin. Kabaklar iyice yumuşayana kadar en az 40 dakika kaynatın. Ateşten alınca soğan ve karanfilleri çıkarın. Kalan çorbayı mikserden veya tel süzgeçten geçirin. Sıcak olarak tabaklara paylaştırın. Her tabağa bir kaşık krema, bir tutam kıyılmış dereotu ve kreton ekmekler ilave edip hemen servis yapın. Not: Kabakları düdüklü tencerede pişirebilirsiniz. MALZEMELER 1300 gr balkabağı 4 su bardağı süt 1 su bardağı su 1 soğan 4 yemek kaşığı krema 2-3 diş karanfil Yarım demet dereotu Tuz, Karabiber Toz müskat Kreton ekmek (üzerine)
Armut Tatlısı İri büyüklükte alacağınız armutları, önce iyice yıkayın. Ardından armutun içini oyup, kabuğunu soyarak tepsiye düzgün bir şekilde dizin. İçine karanfil, tarçın, su ve şeker ekleyin. Daha önceden ısıttığınız 180 derecedeki fırında pişirin. Armut tatlınızı ılık olarak servis edin. MALZEMELER 1 kilo armut 1 tatlı kaşığı karanfil Yeteri kadar tarçın, su 500 gr toz şeker Aşkın Doruğu Havuç, kereviz ve pırasayı küp küp doğrayıp kavurduğunuz soğana ekleyin. 2,5 litre su ile et suyu tabletlerini ve tuz, karabiber, defne yapraklarını ekleyin. Dilimlenmiş filetoyu tenceredeki karışıma ilave edip kısık ateşte 2 saat kadar pişirin. 100 gr süt kremasını limonla karabiber ve tuzla tatlandırın. Patatesleri sekize bölüp, haşlayın. Kalan süt kremasını, dereotu ile karıştırıp servis tabağına aldığınız etlerle servis edin. MALZEMELER 2 soğan, 2 havuç 1 kereviz, 1 sap pırasa, 1/2 kg patates, 1 demet dereotu, 1 kaşık margarin, 2 et suyu tableti, 1 defne yaprağı, 1/3 kg dana fileto, 500 gr süt kreması, rendelenmiş limon kabuğu tuz, karabiber
|