Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 14 Mart 2008  

Günün mönüsü



Bal Kabağı Çorbası
Bal kabağını soyup ufak ufak dilimleyin ve derin bir tencereye alın. Üzerine sütü ve suyu ilave edin. Tuz, biber, müskat, soyulmuş soğan ve karanfilleri ekleyin. Kabaklar iyice yumuşayana kadar en az 40 dakika kaynatın. Ateşten alınca soğan ve karanfilleri çıkarın. Kalan çorbayı mikserden veya tel süzgeçten geçirin. Sıcak olarak tabaklara paylaştırın. Her tabağa bir kaşık krema, bir tutam kıyılmış dereotu ve kreton ekmekler ilave edip hemen servis yapın. Not: Kabakları düdüklü tencerede pişirebilirsiniz.
MALZEMELER
1300 gr balkabağı 4 su bardağı süt 1 su bardağı su 1 soğan 4 yemek kaşığı krema 2-3 diş karanfil Yarım demet dereotu Tuz, Karabiber Toz müskat Kreton ekmek (üzerine)

Armut Tatlısı
İri büyüklükte alacağınız armutları, önce iyice yıkayın. Ardından armutun içini oyup, kabuğunu soyarak tepsiye düzgün bir şekilde dizin. İçine karanfil, tarçın, su ve şeker ekleyin. Daha önceden ısıttığınız 180 derecedeki fırında pişirin. Armut tatlınızı ılık olarak servis edin.
MALZEMELER
1 kilo armut 1 tatlı kaşığı karanfil Yeteri kadar tarçın, su 500 gr toz şeker

Aşkın Doruğu
Havuç, kereviz ve pırasayı küp küp doğrayıp kavurduğunuz soğana ekleyin. 2,5 litre su ile et suyu tabletlerini ve tuz, karabiber, defne yapraklarını ekleyin. Dilimlenmiş filetoyu tenceredeki karışıma ilave edip kısık ateşte 2 saat kadar pişirin. 100 gr süt kremasını limonla karabiber ve tuzla tatlandırın. Patatesleri sekize bölüp, haşlayın. Kalan süt kremasını, dereotu ile karıştırıp servis tabağına aldığınız etlerle servis edin.
MALZEMELER
2 soğan, 2 havuç 1 kereviz, 1 sap pırasa, 1/2 kg patates, 1 demet dereotu, 1 kaşık margarin, 2 et suyu tableti, 1 defne yaprağı, 1/3 kg dana fileto, 500 gr süt kreması, rendelenmiş limon kabuğu tuz, karabiber




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Bebek geliyor!'Hülya'nın benzeriyim'
Derin çizgiler kabus değil!Beraber yürüdük biz bu yollarda
Sinemaseverler sanata doyacakAlkole yenilmeyin
Yumurta nasıl tüketilmeli?Festival gibisin katılmak...
KaçırmayınNurgül'ün yardımı!
Doğal güzellik'Monica' ile oynayacak
YES-HIM en yeni şov kızımız olduBaharın coşkusu
Çikolata Evi, çok tatlıİpodlar'la kazanın...
Gönüllerde iz bıraktıYorgunluk tarih oluyor
Snowboardcular Uludağ'ı sallıyorÇocuklar aşılansın
Tarih aşığı Şevval'Zil Çaldı' projesi
Deli değilsiniz!Yürüteç önerilmiyor
Erkekler dikkatBiri İspanyol diğeri Hintli!
Deveyle cücenin dostluğuTasarımcı oluyor
Takvimin BugünüAcil servis
Aşk mesajlarıÇelebi Çiçek ile Tarot kartları
GÜNCEL
Canavara Canavara ucuz ceza
Ehliyetsiz kullandığı otomobille kaza yapıp 2 arkadaşının ölümüne...
Depreme yeni rota
Tuzla'da korkunç iddia
Burada ölüm var!
Pikaplı seyyar fuhuş
İran Kandil'i vurdu
Türk'ün aşkı internet
SPOR
Haydi Haydi çek bir Schalke
Herkesin gönlünde Alman ekibi yatıyor Diğer rakipler ise dünya...
Henry'den Fener'e 'gelirim'...
Aslan'da 2 şok
Şifre kanatlarda
Yanal tuzak kurdu
Sivasspor 'BM' gibi
Efes'ten buraya kadar
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Çok Bulutlu 13°C 8°C 
ANKARA Çok Bulutlu 13°C 6°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 20°C 12°C 
ANTALYA Çok Bulutlu 21°C 10°C 
ADANA Sağanak Yağışlı 21°C 11°C 
EKONOMİ
IMKB E: 42.421,930 D:% -4,13
DOLAR S: 1,236 D:% 1,23
EURO S: 1,924 D:% 1,91
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu