Beyaz Peynirli Salata Domateslerin küp ve salatalıkları kabuklarını soymadan küp doğrayın. Taze soğanı irica doğrayın. Beyaz peyniri domateslerin boyunda kesin. Domates, salatalık ve beyaz peynir ile taze soğan ve herbiri ince kıyılmış maydanoz, dereotu ve taze naneyi bir kaba koyun. Kaptaki malzemeyi tuz ve karabiberle çırpılmış sızma zeytinyağı ve limon suyu ile harmanlayın. Göbek salata yapraklarını bir kaba dizin. Üzerine sosla harmanlanmış beyaz peynirli çoban salatasını yerleştirin. Siyah zeytinle süsleyip servis yapın.
Malzemeler 1/4 adet göbek salata 750 gr. domates 500 gr. salatalık 1 bağ taze soğan 150 gr. beyaz peynir Maydanoz 1 kaşık dereotu 1 kaşık nane Tuz Karabiber 6 kaşık sızma zeytinyağı 2 kaşık limon suyu 10 adet zeytin
* * * Acılı Kanapeler Salçayı, sarımsağı, margarini, baharatları ve kıyılmış cevizi bir kapta iyice karıştırın. Tüm malzemelerin iyice birbirine yedirildiğinden emin olun. Tost ekmeklerini çeşitli şekillerde kestikten sonra üzerlerine bu karışımdan sürerek servis yapın.
Malzemeler 12 adet tost ekmeği 300 gr. ceviz içi 1 çorba kaşığı salça 1 kaşık margarin 4 diş sarımsak 1 kaşık kırmızıbiber 1 çorba kaşığı kimyon 1 tutam tuz
* * * Bildik Dolması Domateslerin içlerini oyun. Diğer tarafta; kıyma rendelenmiş soğan, pirinç, tuz, karabiber, salça oyulan domatesle rin içleri katılarak yoğrulur. Hazırlanan hamur dolmaların içine doldurulur.Tencerenin içerisine yıkanmış kemikli et veya kemik dizilir. Üzerine dolmalar yerleştirilir. Dolmaların üzerine birer parça yağ konur, su ilâvesiyle pişirilerek, servis yapılır. Not: Kemikli et yerine kemik kullanılabileceği gibi, et suyu ile de pişirilebilir.
Malzemeler 1 kg. küçük domates 250 gr. kemikli et 300 gr. yağlı koyun kıyması 2 su bardağı pirinç 1 baş kuru soğan 1 yemek kaşığı salça 2 yemek kaşığı yağ maydanoz tuz-karabiber