Günün mönüsü
Delioğlan Sarığı Unu derin bir kaba eleyin. Sıvı yağı, ılık su ve tuzu ekleyip hamur yapın. 10 dakika yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtüp 20 dakika dinlendirin. Daha sonra 16 adet beze koparın. Her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde, üzerine nişasta serpip açın. Tereyağını eritin. Fırça ile hamura sürün. 4'er taneyi üst üste koyup 4 grup oluşturun ve açın. Yufkanın bir köşesine beyaz peynir koyun. Rulo biçiminde sarın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri iyice kızarana dek pişirin.
MALZEMELER 4 dolu su bardağı un, 2 çorba kaşığı sıvı yağ, 1 adet yumurta 1 bardak ılık su, tuz, 1 çay kaşığı nişasta, 8 silme çorba kaşığı tereyağı, 250 gr beyaz peynir
Ballı Gevrekler Şeker ve suyu kaynatıp şurup haline getirin. Soğumaya bırakın. Hazırladığınız şuruba, eritilmiş tereyağını ve balı ilave edin. Yulaf ezmesi, dövülmüş fındık, ceviz ve kabak çekirdeğini ekleyip karıştırın. Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın. Hazırladığınız ballı karışımı, 180 derece ısıtılmış fırında altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.
MALZEMELER 1 bardağı şeker, 1 bardak su, 175 gr. tereyağı, 3 çorba kaşığı bal, 350 gr. yulaf ezmesi, 50 gr. fındık, ceviz, çekirdek
Mantarlı Sarma Bonfile Bir yemek kaşığı yağ, kıyılmış mantar ve yemeklik doğranmış soğanı, mantarların suyu çekinceye kadar kavurun. İçerisine kıyılmış maydanoz, dereotu ve tuz ilave ederek ocaktan alın. Dövülmüş bonfileyi biraz tuzlayın. Üzerine mantarlı içten sürüp rulo yapın. Yayvan bir tencerede yarım çay bardagı su ile suyunu çekene kadar pişirin. Servisten 15 dakika önce sarı renkte kızarıncaya kadar pişirin.
MALZEMELER 6 adet bonfile 1 su bardağı kıyılmış mantar 1 adet soğan Maydanoz 1 tutam dereotu 1 kaşık margarin Kızartmak için: 1 yumurta, 2 çay bardağı un, 1 bardak galeta unu
|