Baharatlı Armutlar Kayısı reçelini, şekeri ve baharatı bir taşım kaynatın. Armutları bütün bırakarak soyun, saplarını üzerinde bırakın. Hemen diklemesine tencerenin içine koyun. Portakal kabuğu ve limon suyunu ekleyip üzerini kapatın ve 20- 30 dakika, hafifçe yumuşayıncaya dek pişirin. Armutların dibinden ince bir dilim kesin. Diklemesine armutları bir servis tabağına yerleştirin. Ağzı açık tencerede pişme suyunu 10 dakika kaynatın. Armutların üzerine döküp birazını geceden buzdolabında soğutun. Servis yapmadan l saat önce armutları şurupla tekrar kaplayın. Bademlerle süsleyin.
MALZEMELER 75 gr kayısı reçeli, elekten geçmiş 40 gr şeker 1/4 çay kaşığı tarçın 2 diş karanfil 6 adet sert armut Portakal kabuğu, ince şeritler halinde doğranmış olarak, 1/2 limonun suyu, 3 yemek kaşığı kavrulmuş badem
Piliç Filetolu Sağlık Salatası Piliç filetoları ızgara veya tavada pişirin. Çukur bir tabağın içine karışık marul yapraklarını çiçek şeklinde yerleştirin. Etrafına da tavuk filetoları yerleştirin. Üzerine kızarmış dolma fıstığı, küçük doğranmış domates ve nane yapraklarını serpin. Sirkeyi üzerine ekleyerek servise sunun.
MALZEMELER 4 parça piliç fileto, karışık marul çeşitleri, 4 tane minik domates, 1 kaşık iç dolma fıstık, yeteri kadar taze nane, Yarım kahve fincanı üzüm sirkesi
İnegöl Köfte Kıymayı bir gün önceden bir kere çektirin. Kıymaya karbonat karıştırarak yoğurun. Bir gün bekletin. İkinci gün robotta bir adet soğanı çekerek süzgeçte yıkayın. Köfteye karıştırın. Tuzunu ilave edip iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp üzerini bastırarak mangal ateşinde pişirin. Yanında piyaz ile beraber servise sunun.
MALZEMELER Kasaba özel olarak hazırlataccağınız 1 kg dana kaburga kıyması, 2 silme çay kaşığı kadar karbonat, 1 tatlı kaşığı tuz, Robatta çekilerek hazırlanmış1 orta boy soğan