Hamsi Güveç Hamsileri, kafalarını kopararak ve kılçıklarını çıkararak fileto halinde ayıklayınız; yıkayıp durulayınız. Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde, biberleri de çekirdek yataklarını çıkarıp enine doğrayın. Soyduğunuz patatesleri rendeleyin. Temizlenmiş pazıyı iki dakika kadar haşlayıp süzgece alınız ve ince ince doğrayınız. Soğanı ince kıyınız. Tüm malzemeyi geniş bir kapta harmanlayıp iki su bardağı su ilave ediniz ve yavaş yavaş toprak güvece boşaltınız. 160- 180 dereceye ayarlanmış ve önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişiriniz. Ve sonrasında sıcak olarak servis yapınız.
MALZEMELER 1/2 kg hamsi 2 adet domates 2 adet yeşil biber 1 adet patates 1/4 bağ pazı (veya ıspanak) 1 çay bardağı mısır unu 1 adet yumurta 1 adet kuru soğan (veya mevsiminde 1 demet taze soğan) 2 su bardağı su 1 kahve fincanı zeytinyağı tuz
Havuç Salatası Havuçları yıkayıp üstlerini kazıdıktan sonra ince rendeleyin. Mayonez, yoğurt, ezilmiş sarımsak, zeytinyağı, limon suyu, karabiber ve tuzu bir kapta karıştırın. Hazırladığnız sosu, rendelenmiş havuca ilave edip karıştırın. Havuç salatasını servis tabağına yerleştirilmiş marul yapraklarının üzerine koyun. Havuç salatasını kırmızı biber ve kıyılmış maydanoz ile süsleyip servis yapın.
MALZEMELER 6 havuç, 1 çay bardağı mayonez, 1 bardak süzme yoğurt, 2 diş sarmısak, 1 kahve fincanı zeytinyağı, 1 kaşık limon suyu, tuz, kırmızı biber, 1 orta boy marul, 1/2 demet maydanoz
Ananaslı Sufle Fırını 180 dereceye ayarlayın. Sufle kaplarını yağlayın. Kalan yağı şeker ve yumurta sarısı ile çırpın. Portakal kabuğu rendesi, kabartma tozu ve unu azar azar ilave edin. Ananas suyu ve sütü mikserle karıştırın. Yumurtalı harcı azar azar ilave edin. 1 tutam tuzla çırpılmış yumurta aklarını ekleyip çırpmaya devam edin. Karışımı sufle kaplarına dökün. Fırına verip 30-35 dakika daha pişirin.
MALZEMELER 6 kaşık ananas suyu, 2 kaşık tereyağı, 1 kahve fincanı tozşeker, 2 yumurta, 2 kaşık un, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu, 2 çay bardağı light süt, 1 kaşık pudra şekeri, 1/2 portakal kabuğu rendesi, tuz