Güveçte Mantar Mantarları kağıt peçete ile silin. Piyazlık doğranmış soğanı ve küçük küçük kesilmiş bir diş sarmısağı hafifçe sararana dek kavurun. Mantarları ikiye veya dörde kesip bıraktıkları suyu çekene dek kavurun. Çarliston biberlerin çekirdeklerini çıkarıp, küçük doğrayın. Domatesi küp şeklinde doğrayıp, ilave edin. Birkaç kez çevirip, tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Ateşten alıp güveç kaplarına doldurun. Orta ısılı fırına sürün. 15 dakika pişirerek servis yapın. MALZEMELER 1/2 kg mantar 2 adet çarliston biber 2 adet küçük boy domates 1 diş sarmısak 1/2 tatlı kaşığı salça 3-4 çorba kaşığı sıvı yağ 1 adet orta boy soğan tuz, karabiber
Piliçli Rotini Sarımsağı tavada çevirin. Sarımsak, soya sos ve nişasta ile karıştırıp marine ettiğiniz piliç etlerini tavaya ilave edin ve sotelemeye devam edin. İçine soya filizi ve tavuk suyunu koyarak pişirin. Rotini makarnasını 9-10 dakika haşlayıp bu sosla beraber karıştırın. Maydanoz ile süsledikten sonra servise sunun. MALZEMELER 80 gr tavuk, yarım çay kaşığı soya sosu, 1 çay kaşığı nişasta, yeteri kadar tuz, beyazbiber, yarım çay bardağı tavuk suyu, 1/6 paket rotini (burgu makarna), 1 çay bardağı zeytinyağı, 1/4 soğan, 1 diş sarımsak, 1/6 bağ maydanoz, 1 kahve fincanı soya filizi
Kürdan Tatlı Şekeri ve suyu kaynatın. Şerbet kıvamını alınca içine limon suyunu ilave edin. Bir dakika daha kaynatın. Ateşten alıp vanilyayı ilave edin. soğumaya bırakın. Bir yufkayı ortadan ikiye bölün. Yuvarlak tarafından başlayarak gevşekçe rulo halinda sarın. 3 cm genişliğinde kesin. Her bir ruloya birer kürdan batırın. Kızdırılmış çiçek yağında kızartın. Hemen iyice soğutulmuş şerbete atın. 3-5 dakika beklettikten sonra servis tabağına alıp servise sunun. MALZEMELER 1 adet yufka 1 paket kürdan 1 bardak sıvı yağ 1 su bardağı şeker 1 su bardağı su Çeyrek limon (suyu) 1 fiske vanilya