Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 07 Mart 2008  

Sorunlardan arının

Hem vücudunuzu hem de kafanızı size zarar veren ve yoran her şeyden temizleyin. İşe pozitif düşünmekle başlayabilirsiniz.



Düzensiz beslenme, stres, yorgunluk derken cildinize neler yaptığınızın farkında mısınız? O halde bu hafta sonunu ev spa'sına ayırıp yenilenin. Yoğun iş hayatının arasında, öğlenleri de dışarıda olduğunuz için çok sağlıklı beslenmeniz de pek mümkün olmuyor. İşte böyle zamanlarda yapmanız gereken tek şey vücudunuzu zararlı maddelerden arındırmak. Bunun için ilk adımınız taze ve sağlıklı yemekler yiyerek vücudunuzun bozulan dengesini yerine getirmek olacak. Zayıflamak uğruna yapılan sağlıksız diyetler de aslında çok zararlı. Taze meyve, her çeşit sebze ve taze meyve sularını bol bol tüketmek bağırsaklarınızın çok iyi bir şekilde çalışmasını sağlayacak. Bağırsakları en iyi şekilde çalıştırmaya yarayan en güzel yiyecek fındık. Bu hafta sonu bol bol fındık yiyin ve kendinizi tazelenmiş hissedin. Hem vücudunuzu hem de kafanızı size zarar veren ve yoran her şeyden temizleyin. Ev içinde zaman geçirerek ve kendinize vakit ayırarak kafa nızı boşaltabilirsiniz. Örneğin gardırobunuzu yeniden düzenleyebilirsiniz, çiçek yetiştirebilirsiniz ve her zaman ertelediğiniz işleri yapabilirsiniz. Böylece hem üzerinizden büyük bir yük kalkacak hem de kendinizi rahatlamış hissedeceksiniz. Pozitif düşünmek de rahatlığı beraberinde getirir.

Banyo sefası önemli
Temizlik işlemini tamamladıktan sonra relax moduna geçebilirsiniz. Buna öncelikle doğru yeme metoduyla rahatlayarak başlayabilirsiniz. Küçük küçük sık aralıklarla yemek yeme alışkanlığını edinmek bildiğiniz gibi en doğru olanı. Yemek yerken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise yemek aralarında su içmemek ve ağza alınan lokmanın iyice çiğnenmeden yutulmaması. Sindirimi kolay, vücudu rahatsız etmeyecek, yorgunluk hissi vermeyecek yiyecekler tercih edilmeli. Seçtiğimiz ürünlerin hangi vitaminleri içerdiği de çok önemli. Özellikle B6, B12 ve magnezyum gibi vitaminler beynin daha aktif bir şekilde çalışmasına neden oluyor. Bu vitaminlerin yoğun olarak bulunduğu ürünler ise balık, tavuk, fındık, muz, kepek ekmeği ve yeşil sebzeler. Öte yandan kahve içme alışkanlığınız varsa mümkün olduğu kadar en aza indirgemeye çalışmalısınız. İçinde barındırdığı kafein maddesi, baş ağrısı, huzursuzluk gibi psikolojik sorunlara sebebiyet verir. Alternatif olarak meyveli çaylara yönelebilirsiniz. Sıkıntılardan uzaklaşmayı sağlayan evin en etkin bölümü banyodur. Küveti doldurun ve banyo esanslarıyla köpürtün. Küvete damlatacağınız 5 ya da 6 damla yağ cildinize de çok iyi gelecektir. Su ne çok sıcak ne de çok soğuk olmalı. Yoksa suya damlattığınız yağlar vücut için etkisini yitirir. Su içinde kalma süreniz ise 20 dakikayı geçmemeli. Rahatlamak için ise ananas, bergamot, greyfurt, limon ve portakal aromalarından yararlanabilirsiniz. Derin bir uyku için papatya, gül ve nane yaprağı aromalarından faydalanabilirsiniz.

Enerji depolayın
Yoğun çalışma temposunun arasında enerjinizin bittiğini sık sık hissediyorsanız, temizlenme işleminin ardından kaybettiğiniz enerjinizi kazanmak için enerji spa'sı bölümüne başlayabilirsiniz. Yararlı karbonhidratlardan oluşan bir öğün yiyip, iki saat dinlenme süresinden sonra yapılan egzersiz, sağlıklı ve enerji dolu bir yaşama başlangıcın ilk adımını oluşturur. Ayrıca vücudumuza aldığımız vitaminler de çok önemli. Vücudumuzun ihtiyaç duyduğu vitaminlerin başında magnezyum gelir. Kırmızı et, balık, yeşil sebzeler ve kepek ekmeği, vücudun B vitamini ve demir ihtiyacını karşılar.

Daha fazla egzersiz
Hep ertelediğiniz spor salonuna gitme fikrini bir kenara bırakın ve işi pratiğe dökün. Bize sorarsanız, aerobik oldukça etkili bir yöntem. Hormonları dengelemesi, terledikçe vücuttan toksin atılması, kan dolaşımını hızlandırması ilk etapta akla gelen bir iki özellik. Dans etmek, yürüyüşe çıkmak, voleybol, basketbol oynamak sizi rahatlatacaktır.

TEMİZLEME MASKESİ
2 çay kaşığı un, 1 çay kaşığı su, 1 çay kaşığı bal. Tüm malzemeleri karıştırıp, yüzünüze ve boynunuza uygulayın. 7-8 dakika bekledikten sonra ılık suyla cildinizi temizleyin.

YOĞURT MASKESİ
2 kaşık mısır gevreği ve 2 kaşık yoğurt. Bu karışımı yüze uygulayın ve ardından bol su ile durulayın. Daha sağlıklı ve parlak bir cilde sahip olduğunuzu göreceksiniz.

HASSAS CİLT MASKESİ
2 çay kaşığı kekik, 2 çay kaşığı krema (kıvamlı). Kekiği kaynatıp çıkarılan konsantre suyu kremayla karıştırın. Göz bölgesi hariç tutulmak üzere yüze ve boyna uygulayın.

AVAKADO MASKESİ
Avokadoyu tahta kaşıkla ezip yüze ve boyna parmaklarınızla yedirin. 10 dakika bekledikten sonra ılık suyla çıkarın. Bu karışım cildinizin E vitamini ihtiyacını giderecek.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
'Yamak' ortalığı fena...Şeker tansiyonu tetikliyor!
Sağlıklı dişler için...Sosyetikler altına bulandı!
Mustafa ile bir ömür beraberizİki ay sonra geliyor
'Nuran Sultan' Mısır'ı fethetti'Bir Nefes'le geri dönüş...
Dedikodusuz güzellik!Müzik alemi onun peşinde
'İşimi konuşun'Gün sayıyor...
İlkbahar'a özel bir koleksiyonRahat ve şık
Diyabetliler içinDoğadan..
Kahvaltıyı ihmal etmeyinErkekler dikkat!
Gebelikte kusmaGünün mönüsü
Acil servisAşk mesajları
Çelebi Çiçek ile Tarot kartları
GÜNCEL
Bakan'dan Bakan'dan 4 müjde
Türk Sağlık-Sen yöneticileriyle görüşen Sağlık Bakanı Akdağ,...
Ölüm ipin ucunda
Önce kimi eğitmeli?
Diyanet İşleri AİHM'e çattı
Sevgiliye 5 kurşun
Yardım melekleri yetişti
Adıyla yaşayacak
SPOR
Fener Fener kapış kapış
Aurelio'ya yeni bir teklif yapan Valencia, Volkan'a da kanca attı.
Her an dönebilir!
Sıra şampiyonlukta
Bizim seviyemize yeni...
Feldkamp'tan özel zirve!
Vitrin maçımız
Eksik Efes Pilsen komşuda kayıp
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Çok Bulutlu 14°C 7°C 
ANKARA Az Bulutlu 19°C 3°C 
İZMİR Sağanak Yağışlı 24°C 10°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 22°C 12°C 
ADANA Az Bulutlu 24°C 10°C 
EKONOMİ
IMKB E: 42.523,850 D:% -2,17
DOLAR S: 1,221 D:% 1,24
EURO S: 1,870 D:% 1,66
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu
Shuanda Bildiriyor Blogomania Hepoku