Hünkar Beğendi Etleri alıp, bıraktığı suyu çekene dek kavurun. Ardından tereyağını, küçük kesilmiş soğanları ekleyin. 3 dakika daha kavurun. 1 kaşık sirkeyi ilave edin. Rendelenmiş domatesleri, kekiği, sıcak suyu ve en son tuzu ekleyerek, etler yumuşayana dek pişirin. Patlıcanları ateşte közleyin. Çok ince kıyın. Tereyağını eritin. 1.5 kaşık unu ekleyin. Sararana dek kavurun. Sürekli karıştırarak soğuk sütü ilave edin. Karışım koyulaştığında ateşten alın. Patlıcanları, tuzu, rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. Servis tabağına alın. Üzerine eti koyun.
Malzemeler 500 gr koyun eti, 2 kaşık tereyağı 2 adet soğan 1 kaşık sirke 2 adet domates 2.5 bardak sıcak su 5 adet patlıcan 2 kaşık tereyağı 1.5 kaşık un 1.5 bardak süt 2 kaşık rendelenmiş kaşar peyniri tuz , kekik
* * * Herle Tereyağını eritin. Un ve irmiği bu yağda kavurun. Rengi biraz koyulaşınca. sütü ve balı idave edin. Karıştırarak pişirin. Servis tabağına aldığınız karışım soğuduktan sonra üzerine pekmez dökün. Kaymak, badem ve meyvelerle süsleyin.
Malzemeler 2 su bardağı un 2 çay bardağı irmik 4 su bardağı süt 200 gr bal 150 gr badem 200 gr tereyağı, 250 gr pekmez 200 gr kaymak muz, çilek, kivi
* * * Saçaklı Mantı Yufkaları teker teker oklavaya sarıp bozmadan oklavayı çıkarın. Bir parmak kalınlığında kesin. Daha önceden ısıttığınız nohut ve tavuğu birlikte pişirin. İçerisine tuz ve karabiber ilave edin. Tepsiye kesilmiş yufkaları dağıtarak yayıp 10 dakika fırında tutun. Üzerine dilimlenmiş tavuk ve nohutları yerleştirin. Tavuk suyunu üzerine gezdirin. Tekrar fırına sürüp suyunu çekinceye kadar pişirin. Fırından çıkarınca üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip kırmızı pul biber ve doğranmış maydanoz serpin.
Malzemeler 5 adet yufka 2 adet tavuk göğsü ve suyu 2 su bardağı nohut 1 kase yoğurt 3-4 diş sarımsak Yeteri kadar kırmızı pul btuz, karabiber, maydanoz