Günün mönüsü
Ispanaklı Köfte Soğanları kavurun ve ıspakları ekleyin. Üzerine ıspanakları ekleyip, 10 dakika pişirin. Tuzunu ve karabiberini ilave edin. Fazla suyunu süzdürerek içine kaşar peynirini ilave edin. Diğer tarafta köftelik kıyma, ufalanmış ekmek içi, ince doğranmış soğan, yumurta, tuz, karabiber ve kekik karıştırıp çok iyi yoğurun. 2 ceviz büyüklügünde parçalar alın. Bu parçaları inceltin. İçine ıspanaklı iç koyarak rulo şeklinde sarın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. 200 derecedeki fırında iyice kızarana kadar pişirin.
Malzemeler 500 gr köftelik kıyma 1 adet yumurta 1 baş soğan Çeyrek bayat ekmek içi 1 tatlı kaşığı kekik Yeteri kadar tuz, karabiber lspanaklı için : 500 gr ıspanak 1 baş soğan 2 yemek kaşığı kullandığınız yağ 100 gr kaşar peyniri
* * * Ton Balıklı Penne Penneyi 8-10 dakika haşlayın iyice süzün. Tavaya zeytinyağı ve sarımsak koyup soteleyin. çerisine ton balığı, kapari, jülyen doğranmış jambon, muskat, tuz, biber ve kremayı ilave ederek sosu hazırlayın. Makarna ile karıştırıp, dereotu ile süsledikten sonra servise sunun.
Malzemeler 40 gr ton balığı, 20 gr dana jambon, 1 tatlı kaşığı dolusu kapari 2 kaşık krema yarım çay kaşığı muska, tuz, beyazbiber, bir paket penne
* * * Pazı Çorbası Büyükçe bir tencerede tereyağını hafif kızdırıp unu pembeleşinceye kadar kavurun. Kıyılmış pazı yaprağı, doğranmış patates, soğan, su ve sütü ilave edip karıştırın. Bu karışımın içine bir paket tavuk bulyon atın. Bulyon eriyene kadar karıştırın ve iyice pişirin. Karışımı blender yardımıyla ezin. Kremayı ilave edip, tuz ve karabiber ekleyin. Bir taşım kaynattıktan sonra çorba kaselerine boşaltıp üzerlerine kaşar rendesi serpin ve sıcak olarak servis yapın.
Malzemeler 200 gr pazı yaprağı 1 kuru soğan 1 patates 1.5 su bardağı su 1 tavuk bulyon 1 su bardağı süt 5 kaşık krema 2 kaşık un 2 kaşık tereyağı 5 kaşar rendesi, tuz, karabiber
|