Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 04 Mart 2008  

Günün mönüsü



Kabaklı Tepsi Mücveri
Kıyma, kuru nane, ince ince doğradığınız kuru soğanlar ve biberi 5-6 dk kavurun. Henüz sıcak haldeyken üzerine bulguru katın. Kabakları rendeleyin. Üzerine, ince kıyılmış dereotu, çavdarlı ya da kepekli un karışımı, yumurta, zeytinyağı, tuz ve karabiberi katarak karıştırın. 1 su bardağı sütü de ekleyip çatalla iyice harmanlayın. Soğanlı kıymayı kabaklı karışımın üzerine aktarın ve tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın. Bu karışımı, cam veya porselen bir fırın kabına yerleştirin. 175 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirip çıkarın. Sıcak servis yapın.
MALZEMELER
250 gr kıyma 2 yemek kaşığı köftelik bulgur 1 adet kuru soğan 2 adet biber 3 adet orta boy kabak 1 demet dereotu 2 kaşık kepekli un 2 adet yumurta 1 su bardağı süt 1 çay kaşığı tuz, karabiber 2 tatlı kaşığı kuru nane 4 yemek kaşığı zeytinyağı

Közlenmiş Patlıcan Salatası
Patlıcanları közleyin. Patlıcanların kabuklarını soyun ve kesme tahtası üzerine alarak bıcakla küçük küçük boyuna-enine doğrayın ve ezin. Patlıcanları soğuduktan sonra 3-4 kaşık sarımsaklı yoğurdun içine atın ve karıştırın bu arada bir miktar da tuz ekleyin. Üzerinden bir miktar yağ gezdirip nane ve pul biberi ekleyip maydanoz ile süsleyin. Sonra servis yapabilirsiniz.
MALZEMELER
4 adet kalın orta boy patlıcan yoğurt sarımsak pul biber, nane, tuz ve maydanoz zeytinyağı

Isırgan Çorbası
Isırganı yıkayın ve doğrayın. 1 çay bardağı unu yarım çay bardağı suyla karıştırıp ovalayarak küçük hamur parçacıkları oluşturun. Kuru soğanları 4-5 dakika kadar kavurun. İçine ısırganları katın. 3-4 dakika daha kavurmaya devam edin. 3 bardak kaynamış su ve küçük hamur parçacıklarını da ekleyin. Yavaşca 1 bardak sütü ilave edin ve durmadan karıştırın. Su, tuz ,kara biber ve pul biber katarak düzenli olarak karıştırın.
MALZEMELER
1 demet ısırgan 1-2 adet kuru soğan 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çay bardağı 1 su bardağı süt 2-3 su bardağı tuz, karabiber, pul biber




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
İntikam peşinde!Yüzünüze dikkat
Ayak düşmanı diyabetBulgurun faydaları...
Bir tek Şebnem kalmıştıBravo Baba!
Böğürtlenli reçel tarifi...Deniz ile Reha pazar sefasında
Gazozcu evleniyorSükut-u hayal!
Burak'a alkışZor günler geçiriyor
Almanya'da özel şovİlk defa tam not alabildi
İki reyonda kampanyaEnerjik
Yaz sıcağında İtalyan şıklığıYumurtayı ihmal etmeyin
Depresyon 40'ında azarSutyen seçimi...
Acil servisAşk mesajları
Çelebi Çiçek ile Tarot kartları
GÜNCEL
Tehlikeli Tehlikeli yollar
57 kişiye mezar olan uçağı kiralayan World Focus'un isim değişikliği...
Şehidin adı yadigar kaldı
Bilime Türk damgası
Bu çağda bu zihniyet
İzdihamın nedeni 85 YTL
Yeniliklere dikkat!
Evlendikten 5 ay sonra ölüm...
SPOR
Zafere Zafere çeyrek var
Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon tarih yazan ve Avrupa devlerini dize...
Hata kabul etmem!
Cimbom'a aboneyim
'11 Servet' krizi!
'10 bin feet'te tur sözü
Sağlam'dan ince hesaplar
Avrupa artık hayal
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 18°C 7°C 
ANKARA Az Bulutlu 16°C 1°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 19°C 12°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 20°C 10°C 
ADANA Az Bulutlu 21°C 8°C 
EKONOMİ
IMKB E: 43.343,590 D:% -3,20
DOLAR S: 1,216 D:% 1,08
EURO S: 1,852 D:% 1,56
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu
Shuanda Bildiriyor Blogomania Hepoku