Kabaklı Tepsi Mücveri Kıyma, kuru nane, ince ince doğradığınız kuru soğanlar ve biberi 5-6 dk kavurun. Henüz sıcak haldeyken üzerine bulguru katın. Kabakları rendeleyin. Üzerine, ince kıyılmış dereotu, çavdarlı ya da kepekli un karışımı, yumurta, zeytinyağı, tuz ve karabiberi katarak karıştırın. 1 su bardağı sütü de ekleyip çatalla iyice harmanlayın. Soğanlı kıymayı kabaklı karışımın üzerine aktarın ve tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın. Bu karışımı, cam veya porselen bir fırın kabına yerleştirin. 175 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirip çıkarın. Sıcak servis yapın. MALZEMELER 250 gr kıyma 2 yemek kaşığı köftelik bulgur 1 adet kuru soğan 2 adet biber 3 adet orta boy kabak 1 demet dereotu 2 kaşık kepekli un 2 adet yumurta 1 su bardağı süt 1 çay kaşığı tuz, karabiber 2 tatlı kaşığı kuru nane 4 yemek kaşığı zeytinyağı
Közlenmiş Patlıcan Salatası Patlıcanları közleyin. Patlıcanların kabuklarını soyun ve kesme tahtası üzerine alarak bıcakla küçük küçük boyuna-enine doğrayın ve ezin. Patlıcanları soğuduktan sonra 3-4 kaşık sarımsaklı yoğurdun içine atın ve karıştırın bu arada bir miktar da tuz ekleyin. Üzerinden bir miktar yağ gezdirip nane ve pul biberi ekleyip maydanoz ile süsleyin. Sonra servis yapabilirsiniz. MALZEMELER 4 adet kalın orta boy patlıcan yoğurt sarımsak pul biber, nane, tuz ve maydanoz zeytinyağı
Isırgan Çorbası Isırganı yıkayın ve doğrayın. 1 çay bardağı unu yarım çay bardağı suyla karıştırıp ovalayarak küçük hamur parçacıkları oluşturun. Kuru soğanları 4-5 dakika kadar kavurun. İçine ısırganları katın. 3-4 dakika daha kavurmaya devam edin. 3 bardak kaynamış su ve küçük hamur parçacıklarını da ekleyin. Yavaşca 1 bardak sütü ilave edin ve durmadan karıştırın. Su, tuz ,kara biber ve pul biber katarak düzenli olarak karıştırın. MALZEMELER 1 demet ısırgan 1-2 adet kuru soğan 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çay bardağı 1 su bardağı süt 2-3 su bardağı tuz, karabiber, pul biber