Balkabağı Kupta Balkabağı püresini tarçın, karanfil ve krema ile karıştırın. Bu karışımı kup bardaklarına pay edin. Sütü, vanilya ve tuz ile kaynatın. Yumurta sarılarını iyice çırpın. Sonra şekeri ekleyerek yine çırpın. Kaynayan sütü yumurtalara ince ince akıtarak ekleyin. Yumurtalı sütü bir tencereye alın kısık ateş üzerine oturtun. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak pişirin. Pişen kremayı ocaktan indirin, karıştırarak soğutun. Soğuyan kremayı kaplara pay edin. Çikolatayı benmari usulü eritin. Kremanın üzerini süsleyin. MALZEMELER 2 bardak balkabağı püresi 2 çay kaşığı tarçın, yarım çay kaşığı toz karanfil 2 kaşık hazır pasta kreması, 6 yumurta sarısı, 6 kaşık tozşeker 3 su bardağı süt, 1 paket şekerli vanilya 1 tutam tuz, 50 gram çikolata Süslemek için: Ceviz
Yoğurtlu Köfte Soğanı ve maydanozu kıyın. Dana kıymayı, 2 kaşık galeta unu, süzme yoğurt ve 4 yumurta ile karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin. Ellerinizi ıslatarak 8 adet köfte yapın. Margarini kızdırıp köfteleri önce kuvvetli ateşte kızartın. Sonra ateşi kısın ve her iki taraflarını 5'er dakika pişirin. Hazırladığınız köfteleri mantar kavurması ve patates püresi ile birlikte servis yapın. MALZEMELER 1 soğan, 1 demet maydanoz 500 gr dana kıyma, 2 kaşık galeta unu, 250 gr süzme yoğurt, 4 adet yumurta tuz, karabiber, 2 kaşık margarin
Avunya Mantısı Erişteyi tuzlu suda haşlayın. Tepsiye yayıp, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 10 dakika tutun. Geceden ıslattığınız nohutları haşlayın. 1 kaşık tereyağını tavaya alın. Eriyince yemeklik doğranmış soğan ile eti tavaya ekleyin. Domatesi küp küp doğrayıp tavaya alın. Tuzunu ve karabiberi ayarlayın. Fırından aldığınız eriştelerin üzerine eti yayın. Sarmısaklı yoğurdu dökün. 1 kaşık tereyağında kırmızıbiberi yakın. Mantının üzerine gezdirip servis yapın. MALZEMELER 1/2 kg erişte 1 kase nohut 2 kaşık tereyağı 250 gr kuşbaşı et 1 adet soğan 1 adet domates 2 su bardağı yoğurt 3 diş sarmısak tuz, karabiber kırmızıbiber