Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 03 Mart 2008  

Günün mönüsü



Balkabağı Kupta
Balkabağı püresini tarçın, karanfil ve krema ile karıştırın. Bu karışımı kup bardaklarına pay edin. Sütü, vanilya ve tuz ile kaynatın. Yumurta sarılarını iyice çırpın. Sonra şekeri ekleyerek yine çırpın. Kaynayan sütü yumurtalara ince ince akıtarak ekleyin. Yumurtalı sütü bir tencereye alın kısık ateş üzerine oturtun. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak pişirin. Pişen kremayı ocaktan indirin, karıştırarak soğutun. Soğuyan kremayı kaplara pay edin. Çikolatayı benmari usulü eritin. Kremanın üzerini süsleyin.
MALZEMELER
2 bardak balkabağı püresi 2 çay kaşığı tarçın, yarım çay kaşığı toz karanfil 2 kaşık hazır pasta kreması, 6 yumurta sarısı, 6 kaşık tozşeker 3 su bardağı süt, 1 paket şekerli vanilya 1 tutam tuz, 50 gram çikolata Süslemek için: Ceviz

Yoğurtlu Köfte
Soğanı ve maydanozu kıyın. Dana kıymayı, 2 kaşık galeta unu, süzme yoğurt ve 4 yumurta ile karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin. Ellerinizi ıslatarak 8 adet köfte yapın. Margarini kızdırıp köfteleri önce kuvvetli ateşte kızartın. Sonra ateşi kısın ve her iki taraflarını 5'er dakika pişirin. Hazırladığınız köfteleri mantar kavurması ve patates püresi ile birlikte servis yapın.
MALZEMELER
1 soğan, 1 demet maydanoz 500 gr dana kıyma, 2 kaşık galeta unu, 250 gr süzme yoğurt, 4 adet yumurta tuz, karabiber, 2 kaşık margarin

Avunya Mantısı
Erişteyi tuzlu suda haşlayın. Tepsiye yayıp, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 10 dakika tutun. Geceden ıslattığınız nohutları haşlayın. 1 kaşık tereyağını tavaya alın. Eriyince yemeklik doğranmış soğan ile eti tavaya ekleyin. Domatesi küp küp doğrayıp tavaya alın. Tuzunu ve karabiberi ayarlayın. Fırından aldığınız eriştelerin üzerine eti yayın. Sarmısaklı yoğurdu dökün. 1 kaşık tereyağında kırmızıbiberi yakın. Mantının üzerine gezdirip servis yapın.
MALZEMELER
1/2 kg erişte 1 kase nohut 2 kaşık tereyağı 250 gr kuşbaşı et 1 adet soğan 1 adet domates 2 su bardağı yoğurt 3 diş sarmısak tuz, karabiber kırmızıbiber




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
İhanet listesini 'say'...Albümler durdu
Ofiste ışık saçınBebeğiniz 'şeker'li olmasın
Osteoporozda tedavi önerileriUzun ilişki yok!
Edremit'te aşkİkizlerine özel klima yaptırdı
Latin güzel benzetmesiBu sözleri söyleyen kim?
Pollyanna İpek!Cesur pozlar
Cem'i ele verdiEllerinizi fazla yıkamayın
Elmayı kabuğuyla yiyinGözünüzü sakının
Acil servisAşk mesajları
Çelebi Çiçek ile Tarot kartları
GÜNCEL
Yazılı Yazılı zayıf sözlü pekiyi
Ankara'da belediyeye zabıta alımı yapıldı. Usule göre KPSS puanı...
Uyuşukluk bizde!
Tersanelerde korkutan iddia
Babanın borç cinneti
Vicdansız akraba
Sevgi başarıya bağlı olmamalı
Adamı kanser ederler
SPOR
Zirveye Zirveye pençe
Maçın ilk yarısında daha iyi oynayan Cimbom, Hakan Şükür ve Ümit...
Beşik-Taş gibi döndü
Keşke '11 Servet' olsa
Şampiyon olacağız
Yürek dayanmaz
Müthiş seferberlik
Şok! Carlos Sevilla'da yok
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Çok Bulutlu 16°C 9°C 
ANKARA Çok Bulutlu 10°C 3°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 21°C 11°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 20°C 9°C 
ADANA Çok Bulutlu 20°C 10°C 
EKONOMİ
IMKB E: 44.776,880 D:% -2,28
DOLAR S: 1,200 D:% 1,74
EURO S: 1,819 D:% 1,93
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu
Shuanda Bildiriyor Blogomania Hepoku