Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 01 Mart 2008  

Günün mönüsü



Çikolatalı Sufle
MALZEMELER
Yarım su bardağı kakao 1 su bardağı süt Bir buçuk çorba kaşığı margarin 3 çorba kaşığı un 4 adet yumurta Bir buçuk su bardağı toz şeker paket siyah çikolata Bir tutam tuz ve vanilya Bir miktar pudra şekeri

Bir buçuk çorba kaşığı yağı eritip, un ilave edin. Sararana de kavurun. Sütü azar azar una ilave edin. Daha sonra toz şekeri, un vanilyayı, kakaoyu ve rendelenin çikolatayı da tencereye ekleyin. Kaynamaya başladığında ayrı bir kap içinde çırptığınız yumurta sarılarını karışıma alın. 2 dakika sonra tencereyi ocaktan alın. Ayrı bir kap içinde yumurta aklarını kar haline gelinceye dek hızlı bir şekilde çırpın. Hazırladığınız hamur karıştırmaya devam ederek yumurta aklarının üzerine ilave edin. Sufle kaplarını yağlayıp, bir miktar şeker serpin. Hazırladığınız hamur bu kaplara doldurun. Sufleyi önceden ısıtılmış 240 dereceli fırında 25 dakika pişirin. Üstüne pudra şekeri serperek, servis yapın.

Kağıtta Pastırma
MALZEMELER
100 gr. ince dilimlenmiş pastırma 2 domates, 3 sivribiber, 1 kaşık tereyağı, 4 dal maydanoz, 6 dilim limon, 6 alüminyum folyo (15 x 15cm.)

15 x 15 kesilmiş 6 alüminyum folyonun iç kısımlarını tereyağı ile yağlayın. İkişer dilim pastırmayı üzerlerine yerleştirin. Pastırmaların üzerine 5?er dilim domates, yemeklik doğranmış bir miktar yeşil biber, maydanoz ve limon dilimi ile fındık büyüklüğünde tereyağını sırasıyla dizin. Alüminyum folyoları katlayarak kapatın. Orta hararetli fırında 20 - 25 dakika kadar pişirerek servis yapın

Aya Köfteli Çorba
MALZEMELER
1 bardak yoğurt, nane, tereyağı, 200 gr kıyma, tuz, karabiber, 1.5 lt et suyu, 1 kaşık domates salçası, 1 kaşık biber salçası, 1/2 bardak aya çorbası hamuru, 1/2 bardak haşlanmış nohut konservesi, kızartmak için sıvı yağ

Kıymayı tuz ve karabiber ile yoğurun. Nohut büyüklüğünde köfteler 1 yemek sıvı yağda kızartın. Et suyunu kaynatıp, İçine domates ve biber salçası ile nohutu ilave edin. Aya çorbası hamuruyla pişirin. Köfteleri ekleyin. 5 dakika daha kaynatın. Yoğurdu iyice karıştırıp çorbaya ekleyin.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Sağırlık tarih oluyorDuyduk duymadık demeyin
Gözlerde şıklık kadar...Gözlerde şıklık kadar...
Umudun parçası olunKahraman aranıyor...
Yerli Cameron Diaz'ın...Boyun pençesi troid kâbus gibi
Gerçek hayallerMinilerde sınır yok!
Mutlulukları dört yılda bir'Farkın'ı ortaya koydu
Barış sürpriziGarantisi gülmek
Hip Brunch günleriHerkese 1 litre
Yoğun istek üzerineBaba desteği aldı
Kitap kurduEtkinlik takvimi
GÜNCEL
Bisküvi Bisküvi gaspına 60 yıl
Adana'da 4 öğrenciden zorla 5 YTL, yarım paket bisküvi ve bir saat...
Bir babanın en zor anı
Doktorun birincilik savaşı
Canavar polise hapis!
Şehir eşkıyası kıskıvrak
Çanakkale sisten geçilmiyor!
Cennetten gelip dolandırdılar
SPOR
Bir Bir daha maç yönetmesin
Resmi internet sitesindeki açıklamada, "Böyle skandal hakemlerle...
Devam sinyali
Kendinize gelin
İnönü'de de yeneriz
Derbi zaferine açık çek
Carlos'a özel bandaj
Trabzon kahroldu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Çok Bulutlu 17°C 5°C 
ANKARA Sisli 15°C 1°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 19°C 9°C 
ANTALYA Az Bulutlu 19°C 10°C 
ADANA Az Bulutlu 21°C 7°C 
EKONOMİ
IMKB E: 44.776,880 D:% -2,28
DOLAR S: 1,200 D:% 1,74
EURO S: 1,819 D:% 1,93
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu
Shuanda Bildiriyor Blogomania Hepoku