Günün mönüsü
Sini Köftesi Kıyma, ince bulgur, soğan, tuzu ve kırmızı biberi iyice yoğurup, iki parçaya ayırın. Bir parçasını iyi pişmesi için, ince bir tabaka halinde tepsinin içine yayın. Bir tencerede 2 çorba kaşığı tereyağını soğan kıyma ile kavurun. Sonra havanda dövüp, incelttiğiniz cevizi ekleyin. Karabiber, tuz , kırmızı biber ve maydanozu ekleyin. Karıştırarak, malzemeleri yumuşattıktan sonra ocaktan alın. Hazırladığınız içi soğutun. Tepsinin içine serdiğiniz ince tabakanın üzerine koyun. Malzemenin üzerine hazırladığınız köfteden ince bir tabaka serip fırına verin. MALZEMELER Yarım kg yağsız çiğ köftelik kıyma, 750 gram ince bulgur, 1 soğan, 1 tuz, 1 kırmızı biber, 1 tatlı kaşığı margarin İçine: 750 gram yağsız kıyma, 1 adet soğan, 300 gram ceviz, 2 kaşık tereyağı 2 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz, 2 çay kaşığı tarçın, 3 çay kaşığı kırmızı biber Yarım demet maydanoz
Garnitür Patates Patatesleri haşlayıp, 1 cm kalınlığında yuvarlak dilimler halinde kesin. Yayvan bir fırın kabına balık sırtı gibi dizin. Üzerine süt ilave edin. 230 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Sütün yarısı çekilince tereyağı, tuz, karabiber ve pul biber gezdirin. Patatesler güzelce kızınca kaşar rendesi serpin. Tekrar 2-3 dakika fırınlayın. Sıcak olarak servise sunun. MALZEMELER 3-4 orta boy patates, 2 bardak süt 1 kase kaşar peyniri rendesi, 1 kaşık dolusu tereyağı, yeteri kadar tuz, karabiber, pul biber Kuşkonmaz Çorbası Su, tuz, limonun suyu, şekeri kaynatın. Su kaynadıktan sonra kuşkonmazları suya atarak yarım saat haşlayıp, süzün. Küçük küpler biçiminde doğrayın. Soğanı kavurup, unu ilave ederek, hafifçe sarartın, içine kepçe kepçe su ilave edin. Topaksız kıvam almasını sağlayın. Hazırlanan bu sosu çorba için kullanacağınız suya ilave edin. Kuşkonmazları tencereye alın. Çorba kaynamaya başlayınca kremayı ve tuz ilave edin. Dereotuyla servis edin. MALZEMELER 1/2 kg kuşkonmaz Haşlamak için: 1 litre su, 50 gram tuz, 1 limonun suyu, 50 gram şeker, 70 gram un, 75 gram margarin, 1 adet orta boy soğan, Bir tutam dereotu, 2 kaşık çiğ krema, tuz
|