Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 29 Şubat 2008  

Günün mönüsü



Sini Köftesi
Kıyma, ince bulgur, soğan, tuzu ve kırmızı biberi iyice yoğurup, iki parçaya ayırın. Bir parçasını iyi pişmesi için, ince bir tabaka halinde tepsinin içine yayın. Bir tencerede 2 çorba kaşığı tereyağını soğan kıyma ile kavurun. Sonra havanda dövüp, incelttiğiniz cevizi ekleyin. Karabiber, tuz , kırmızı biber ve maydanozu ekleyin. Karıştırarak, malzemeleri yumuşattıktan sonra ocaktan alın. Hazırladığınız içi soğutun. Tepsinin içine serdiğiniz ince tabakanın üzerine koyun. Malzemenin üzerine hazırladığınız köfteden ince bir tabaka serip fırına verin.
MALZEMELER
Yarım kg yağsız çiğ köftelik kıyma, 750 gram ince bulgur, 1 soğan, 1 tuz, 1 kırmızı biber, 1 tatlı kaşığı margarin İçine: 750 gram yağsız kıyma, 1 adet soğan, 300 gram ceviz, 2 kaşık tereyağı 2 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz, 2 çay kaşığı tarçın, 3 çay kaşığı kırmızı biber Yarım demet maydanoz

Garnitür Patates
Patatesleri haşlayıp, 1 cm kalınlığında yuvarlak dilimler halinde kesin. Yayvan bir fırın kabına balık sırtı gibi dizin. Üzerine süt ilave edin. 230 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Sütün yarısı çekilince tereyağı, tuz, karabiber ve pul biber gezdirin. Patatesler güzelce kızınca kaşar rendesi serpin. Tekrar 2-3 dakika fırınlayın. Sıcak olarak servise sunun.
MALZEMELER
3-4 orta boy patates, 2 bardak süt 1 kase kaşar peyniri rendesi, 1 kaşık dolusu tereyağı, yeteri kadar tuz, karabiber, pul biber

Kuşkonmaz Çorbası
Su, tuz, limonun suyu, şekeri kaynatın. Su kaynadıktan sonra kuşkonmazları suya atarak yarım saat haşlayıp, süzün. Küçük küpler biçiminde doğrayın. Soğanı kavurup, unu ilave ederek, hafifçe sarartın, içine kepçe kepçe su ilave edin. Topaksız kıvam almasını sağlayın. Hazırlanan bu sosu çorba için kullanacağınız suya ilave edin. Kuşkonmazları tencereye alın. Çorba kaynamaya başlayınca kremayı ve tuz ilave edin. Dereotuyla servis edin.
MALZEMELER
1/2 kg kuşkonmaz Haşlamak için: 1 litre su, 50 gram tuz, 1 limonun suyu, 50 gram şeker, 70 gram un, 75 gram margarin, 1 adet orta boy soğan, Bir tutam dereotu, 2 kaşık çiğ krema, tuz




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
İstemediği bir kuş sütü kaldıBesinsiz kalmayın
Güzelliğinizi paylaşmayın!Şeker tadınızı kaçırmasın
Sebzeler nasıl pişirilmelidir?2 program 20 bin $
Sosyete alemini...Gelenekçi
Silikonlandı mı?Kare as tamam
Golfte Avrupalı oldukZuhal geliyor
Facebook yıldızı şarkıcıCesur bedeniyle barışık olanlara
'Şık ve zarifPencerelerinize asaleti taşışın
Nikotin uykuya engelÇocuklarda göz sağlığı
Kilo-kanser ilişkisiAcil servis
Aşk mesajlarıÇelebi Çicek ile Tarot kartları
GÜNCEL
Şarlatan Şarlatan sahnede
Peygamber olduğunu iddia eden sahtekar, University of Allah adlı site...
Sınav stresi obez yaptı
Babaya evden kaçma indirimi
Eğitimde sevgi şart!
İsveç'te sözde Kürdistan!
Mehmetçik'e saygı mitingi
Küçük sevgili başını yaktı
SPOR
Fener'de Fener'de büyük öfke
Hakem Cüneyt Çakır'a ateş püsküren ve Galatasaraylı Lincoln'ün kötü...
Şimdi sıra Kartal'da
Sizinle gurur duydum
Yıldırım destek
İşte o rapor
Küfür polemiği
Asla geri dönmeyeceğim
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Çok Bulutlu 15°C 8°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 15°C 2°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 20°C 9°C 
ANTALYA Az Bulutlu 19°C 11°C 
ADANA Az Bulutlu 20°C 8°C 
EKONOMİ
IMKB E: 45.823,300 D:% -0,94
DOLAR S: 1,181 D:% 0,00
EURO S: 1,786 D:% 0,34
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu
Shuanda Bildiriyor Blogomania Hepoku