Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 28 Şubat 2008  

Günün Mönüsü



Egzotik Tavuk Çorbası
Soğanı küçük doğrayın. Zencefili ince rendeleyin. 1 tatlı kaşığı soya yağını kızdırıp soğan ve zencefili kavurun. Tavuk göğsünü küçük küpler halinde doğrayın. Maydanozu ince kıyın, et ve 1-2 kaşık soya yağını karıştırıp soğanlı karışıma ilave edin. Tenceredeki karışımı soya sosu, tuz ve karabiberle tatlandırın. Yufkaları kareler halinde sekize bölün. Her bir kareye hazırladığınız soğanlı karışımdan doldurun. İç malzemeyi kapatacak şekilde bükün. Tuzlu su kaynatıp yufkaları 2-3 dakika kadar haşayın. Havucu ve pırasayı ince şeritler halinde doğrayın. Kalan soya yağıyla havuç ve pırasayı kavurun. Tavuk suyunu ekleyin. Soya sosu ve zeytinyağını ilave edin. Yufka bohçalarını ekleyip servis yapın.

Malzemeler
1 lt tavuk suyu 150 gr haşlanmış tavuk göğsü 1 soğan, ceviz büyüklüğünde zencefil 4 kaşık soya yağı 1/2 demet maydanoz 2 kaşık soya sosu 2 yufka, 1 havuç 1 sap pırasa 1 kaşık zeytinyağı tuz, karabiber

* * *
Kolay Kazandibi
Bir bardak una 1,5 bardak şeker koyun. 1 lt soğuk sütü yavaş yavaş ekleyin. Ateşe koyup muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın. Vanilya ve yağı koyup mikserde 5 dakika çırpın. Büyük fırın tepsisine 2 kaşık kakaoyu her tarafını kaplayacak şekilde eleyin. Üzerine pudra şekeri eleyin. Üzerine de kıyılmış fındıkları serpin. Muhallebiyi bu tepsiye yayarak dökün. Soğuduktan sonra rulo şeklinde sarın.

Malzemeler
1 bardak un 1.5 bardak şeker, 1 lt süt, 1 paket vanilya, 50 gr margarin, 100 gr ince kıyılmış findık içi, 2 kaşık kakao, 2 kaşık pudra şekeri

* * *
Balık Köftesi
Palamutları ve dört parçaya böldüğünüz soğanı iyice haşlayın. Balıkları sudan alıp etleri kılçıklarından ayırın. Buna ıslatılmış, suyu sıkılmış ekmek içi, rendelenmiş soğan, 1 yumurta, tuz, karabiber ve maydanoz katarak iyice yoğurun. Yoğrulan bu karışımdan cevizden büyük parçalar alıp avuç içinde yuvarlak köfteler yaparak una bulayın. Kalan iki yumurtayı çırpın. Köfteleri yumurtaya bulayıp yağda tavanın sapından tutup sallayarak kızartın.

Malzemeler
2 adet palamut balığı, 2 baş soğan, 2 dilim bayat ekmek, 3 adet yumurta, 1 küçük demet maydanoz 2 fincan zeytinyağı, yeteri kadar tuz, karabiber 1 çay bardağı un




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Paris'te aşk başkadırPaylaşmayı öğrenmeli!
4 mevsim bakımSporu hayatınızdan eksik etmeyin
İshalin düşmanı temizlikDüğün, Esma Sultan'da
Avrupalı ajanslar peşindeParsadan'ı dahi gölgede bıraktı!
Eleştiriler vız geldi!Evimiz bile hazırdı
Televizyon hayalleri yıkıldı!Anlamlı davranış
Hüsnü''den tam destekKırışıklıklar için...
Aşk mesajlarıÇelebi Çiçek ile Tarot kartları
Acil servis
GÜNCEL
Madenin Madenin 'Sülün Osman'ı
MTA ve Maden İşleri Genel Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen 'Kazı'...
Sınıfta aşk kurşunu
Polis susturdu
Her şeyin üstesinden geldi
Banu Kuday'ı kaybettik
5 yıldır hıçkırıyor
5 çocukla sokakta kaldı
SPOR
Sarı Sarı kırmızı gece
Kral Hakan Şükür, 4'te Cimbom'u öne geçirdi. 26'da Lugano kırmızı...
Aslan hayata döndü
Hakem okula gitsin
Yine Sami Yen yine olay
O küfüre adam öldürülür
Saçma sapan maçtı!
Beşiktaş'a çay yaramıyor!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Yağmurlu 14°C 7°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 11°C 1°C 
İZMİR Çok Bulutlu 18°C 11°C 
ANTALYA Az Bulutlu 17°C 11°C 
ADANA Az Bulutlu 19°C 4°C 
EKONOMİ
IMKB E: 46.260,300 D:% 1,62
DOLAR S: 1,183 D:% -0,84
EURO S: 1,782 D:% 0,37
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu
Shuanda Bildiriyor Blogomania Hepoku