Egzotik Tavuk Çorbası Soğanı küçük doğrayın. Zencefili ince rendeleyin. 1 tatlı kaşığı soya yağını kızdırıp soğan ve zencefili kavurun. Tavuk göğsünü küçük küpler halinde doğrayın. Maydanozu ince kıyın, et ve 1-2 kaşık soya yağını karıştırıp soğanlı karışıma ilave edin. Tenceredeki karışımı soya sosu, tuz ve karabiberle tatlandırın. Yufkaları kareler halinde sekize bölün. Her bir kareye hazırladığınız soğanlı karışımdan doldurun. İç malzemeyi kapatacak şekilde bükün. Tuzlu su kaynatıp yufkaları 2-3 dakika kadar haşayın. Havucu ve pırasayı ince şeritler halinde doğrayın. Kalan soya yağıyla havuç ve pırasayı kavurun. Tavuk suyunu ekleyin. Soya sosu ve zeytinyağını ilave edin. Yufka bohçalarını ekleyip servis yapın.
Malzemeler 1 lt tavuk suyu 150 gr haşlanmış tavuk göğsü 1 soğan, ceviz büyüklüğünde zencefil 4 kaşık soya yağı 1/2 demet maydanoz 2 kaşık soya sosu 2 yufka, 1 havuç 1 sap pırasa 1 kaşık zeytinyağı tuz, karabiber
* * * Kolay Kazandibi Bir bardak una 1,5 bardak şeker koyun. 1 lt soğuk sütü yavaş yavaş ekleyin. Ateşe koyup muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın. Vanilya ve yağı koyup mikserde 5 dakika çırpın. Büyük fırın tepsisine 2 kaşık kakaoyu her tarafını kaplayacak şekilde eleyin. Üzerine pudra şekeri eleyin. Üzerine de kıyılmış fındıkları serpin. Muhallebiyi bu tepsiye yayarak dökün. Soğuduktan sonra rulo şeklinde sarın.
Malzemeler 1 bardak un 1.5 bardak şeker, 1 lt süt, 1 paket vanilya, 50 gr margarin, 100 gr ince kıyılmış findık içi, 2 kaşık kakao, 2 kaşık pudra şekeri
* * * Balık Köftesi Palamutları ve dört parçaya böldüğünüz soğanı iyice haşlayın. Balıkları sudan alıp etleri kılçıklarından ayırın. Buna ıslatılmış, suyu sıkılmış ekmek içi, rendelenmiş soğan, 1 yumurta, tuz, karabiber ve maydanoz katarak iyice yoğurun. Yoğrulan bu karışımdan cevizden büyük parçalar alıp avuç içinde yuvarlak köfteler yaparak una bulayın. Kalan iki yumurtayı çırpın. Köfteleri yumurtaya bulayıp yağda tavanın sapından tutup sallayarak kızartın.
Malzemeler 2 adet palamut balığı, 2 baş soğan, 2 dilim bayat ekmek, 3 adet yumurta, 1 küçük demet maydanoz 2 fincan zeytinyağı, yeteri kadar tuz, karabiber 1 çay bardağı un