Günün mönüsü
Yanardağ Kebabı Pideleri fırında ısıtın. Kızarmaya yüz tutunca kırmızı biberi tereyağda kızdırın. Pideleri servis tabağına yerleştirin. Üzerine kızdırdığınız yağı dökün. Köfteleri hazırlayıp kızgın yağda kızartın. Önce patatesİeri kızartıp servis tabağına üst üste geİecek şekiİde koyun. Köfteleri koyun. Üzerine çırpıİmış yoğurt koyun. Domates ile yağı sarımsağı ateşte öldürün. En üstüne aİacalı şekilde iİave edip sıcak olarak servise sunun.
Malzemeler Yarım kg kıyma (köfteİik orta yağlı) 1 baş soğan, 1 kaşık süt, tuz, karabiber, köfte baharı, kimyon, 2-3 dilim bayat ekmek için, 1 yumurta akı, 2 tırnakİı pide, 3 orta boy patates, 2 doğranmış domates, 1 diş sarımsak, 1 bardak yoğurt, 1 kaşık tereyağı, 1 tatlı kaşığı kırmızı biber, Kızartmak için: 1 su bardagı sıvı yağ
* * * Bıçak Tatlısı Şeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edin. Margarini eritin. Sütü ekleyin. Kaynayınca altını kapatın. Unu azar azar ekleyin. Sürekli karıştırarak hamur yapın. Hamur ılınınca, yumurtayı ekleyin. İyice yoğurun. Hamuru fırın kabına yayın. Elinizle düzeltin. Bıçakla baklava dilimleri şeklinde kesin. 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin. Fırından çıkınca üzerine soğuk şerbet gezdirin. 4 saat dinlendirin.
Malzemeler 1 paket margarin 2 bardak süt, 3 bardak un, 1 yumurta Şerbet İçin: 500 gr şeker, 1,5 bardak su, 1/2 limonun suyu
* * * Ayvalı Kek Şeker, süt ve reçeli bir kapta çırpın. Şeker eriyince yumurta, kabartma tozu, tarçın-yenibahar karışımı, kuşüzümü ve unu ekleyin. Hamuru iyice karıştırıp margarinle yağlanmış kek kalıbına dökün. Kalan margarini hamurun üzerine parça parça keserek ilave edin. 180 derece ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kekin üzerine pudra şekeri serpin.
Malzemeler 2.5 bardak un, 1.5 bardak tozşeker, 1 bardak ayva reçeli, 1 çay kaşığı, yenibahar ve tarçın karışımı, 1 bardak süt, 100 gr margarin, 1 kabartma tozu, 1 yumurta, 1 kaşık kuşüzümü, 2 tatlı kaşığı pudra şekeri
|