Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 26 Şubat 2008  

Süper Lig panoraması



Haftanın takımı
Bursa-Kasımpaşa

Bursaspor, Fenerbahçe gibi Kadıköy'de bilği zor bükülen bir takımı iki farklı yenerken futbol dersi verdi. Galatasaray'dan fark yemesi beklenen Kasımpaşa ise 3 puanı alırken rakibine sahayı dar etmesini bildi.

Haftanın hakemi
Yunus Yıldırım

Gençlerbirliği-Konyaspor maçında başarılı bir yönetim gösterdi. Sahanın her yerinde onu görmek mümkündü. Pozisyonları yakından takip eden Yıldırım maçı hatasız tamamladı.

Haftanın karması
Tolga (Kasımpaşa) Krita (A.Gücü) Giray (OFTAŞ) Selçuk (V.Manisa) F.Akyel (Kasımpaşa) Tayfun (Trabzon) Holosko (Beşiktaş) Suat (Ç.Rize) M.Topuz (Kayseri) Okan (G.Birliği) Sinan (Bursa)

Haftanın Futbolcusu
Sinan (Bursaspor)

Uzun bir sakatlık döneminden sonra yeniden eski günlerine dönen Sinan'ı Fenerbahçe durduramadı. Golcü futbolcu 2 gol atarken sahanın her yerine krampon izlerini bırakarak alkışlandı.

Haftanın golü
Kasımpaşa'nın kazandığı frikikte Erhan Küçük'ün sol ayağıyla yaklaşık 25 metreden attığı şutla gelen gol çok şıktı. Sinan Kaloğlu'nun attığı 2. golde de beceri ve ustalık vardı.

Gol Krallığı
11 GOL: Semih (Fenerbahçe), Gökdeniz Karadeniz (Trabzonspor), De Nigris (Ankaraspor), Gökhan Ünal (Kayserispor)
10 GOL: Nonda (G.Saray), M.Yıldız (Sivasspor), Holosko (Beşiktaş)
9 GOL: Alex (F.Bahçe), Umut (Trabzonspor), Ümit Karan (G.Saray)
8 GOL: Muhammed Ali (Sivasspor), Bobo (Beşiktaş), Hakan Şükür (Galatasaray), Deivid (F.Bahçe)
7 GOL: Yusuf (Denizlispor), Murat Hacıoğlu (Konyaspor), M.Çakır, Okan (G.Birliği), Nobre (Beşiktaş)

23. HAFTANIN MAÇ SONUÇLARI
Denizlispor-Beşiktaş: 1-2, Fenerbahçe-Bursaspor: 0-2, Gençlerbirliği-Konyaspor: 6-1, G.Antep-OFTAŞ: 1-1, Ankara-Kayseri: 0-3, Büyükşehir-A.Gücü: 1-2, Sivas-Rizespor: 0-0, Trabzon-Manisa: 2-2, G.Saray-Kasımpaşa: 0-1.

HAFTANIN PROGRAMI

FORTIS TÜRKİYE KUPASI: Bugün: (19.00) G.Birliği-Adana Demir, Yarın: (13.00) Kayseri-OFTAŞ, (16.00) Beşiktaş-Ç.Rize, 20.00) Galatasaray-Fenerbahçe,

TURKCELL SÜPER LİG: 29 Şubat Cuma: (20.00): Konyaspor-Trabzonspor, 1 Mart Cumartesi: (13.30): V.Manisa-İstanbul BŞB, Kasımpaşa-Gençlerbirliği, (19.00) Ankaragücü-Fenerbahçe, 2 Mart Pazar: (13.30) Çaykur Rize-OFTAŞ, Kayserispor-Denizlispor, Ankaraspor-Gaziantep, (15.00): Bursaspor-Sivasspor, (19.00): Beşiktaş-Galatasaray.

Haftanın Kare Ası
Sinan (Bursaspor) Holosko (Beşiktaş) Tayfun (Trabzon) Okan (G.Birliği)

Haftanın Teknik Adamı
Samet Aybaba

Bursaspor Teknik Direktörü rakibin hatalarını çok iyi tahlil etti. Fenerbahçe'nin zaaflarını tespit eden Samet Aybaba oyuna Sinan'ı alarak en doğru işi yaptı. İsabetli hamleler yapan Aybaba zaferde büyük rol oynadı.

Haftanın olayı
23. hafta Beşiktaş'a yaradı

Ligde 23. haftanın en önemli olayı F.Bahçe ve G.Saray'ın yenilmesi, Sivas'ın berabere kalması ve tüm bunlara karşın Beşiktaş'ın kazanması oldu. Bir anlamda 11 puan kazanan Beşiktaş iddiasını da artırmış oldu.

Kart görenler

SARI KARTLAR: Carlos Alberto, Burak, Zafer (Denizlispor), Ricardinho, Cisse (Beşiktaş), İlhan, Bülent (Gaziantep), Mustafa, Ceyhun (Konya), Engin, Traore (G.Birliği), Yasin, Semih, Ali, Aurelio (Fenerbahçe) Egemen, Mustafa, Ömer (Bursaspor), Emre Aşık (Ankara), Cangele (Kayseri), Cesario, İbrahim, Efe (Büyükşehir), Krita, Murat Erdoğan, Murat Duruer (A.Gücü), M.Ali, Sylla, Diallo (Sivas), Ribeıro, Altan, Barbosa (Ç.Rize), Çağdaş (Trabzonspor), Selçuk, Ferhat, Burak, Sinan (V.Manisaspor), Lincoln (Galatasaray), Barbaros, Tolga, Murat, Fatih (Kasımpaşa)
SARI KART CEZALILARI: Krita (A.Gücü), Emre (Ankaraspor), Egemen, Mustafa (Bursaspor), Zafer (Denizlispor), Semih (F.Bahçe), İlhan (Gaziantep), Barbaros (Kasımpaşa), Selçuk, Burak (Vestel Manisa)
KIRMIZI KARTLAR: Ali Tandoğan (Beşiktaş), Petkoviç (Gençlerbirliği OFTAŞ), Erdinç (Trabzonspor)

Kader anı
Denizli-Beşiktaş karşılaşmasının uzatma dakikalarında Carlos Alberto'nun ortaladığı top defansa çarparak Musa Kuş'un önüne düştü. Bu futbolcu çaprazda uygun bir durumda olmasına rağmen kötü bir vuruşla topu üstten dışarı attı. Bu bir kader anıydı. Fenerbahçe-Bursaspor maçında herkes evsahibi takımdan beraberlik golünü beklerken 85. dakikada Volkan ile karşı karşıya kalan Sinan yerden bir vuruşla topu ağlara göndererek çok önemli başka bir kader anına imza attı.

Ceza tahtası
ÜNAL KARAMAN
Konyaspor'un başına büyük umutlarla gelen Ünal Karaman ne yazık ki kötü gidişata karşı hiçbir önlem alamıyor. Ligin 2. yarısında tek puan dahi alamayan ve her hafta giderek eriyen Konyaspor'da Ünal Karaman baş suçludur.
ZICO
Fenerbahçe Teknik Direktörü'nün yaptığına akıl sır ermiyor. Bursaspor karşısına yedek ağırlıklı bir kadro çıkarması çok büyük hataydı. Böylesine kritik bir dönemde Zico'nun nasıl böyle bir saçmalık yaptığını hiç kimse anlayamadı.

SİVASSPOR YERİNİ SAĞLAMLAŞTIRDI

PAF Ligi'nde 23. haftanın en karlı takımı Sivasspor oldu. Yiğidolar, Çaykur Rizespor'u 1-0 mağlup ederken Vestel Manisa'nın yenilmesi ve Galatasaray'ın da Kasımpaşa ile berabere kalmasıyla iyice rahatladı. Sivasspor böylece en yakın rakibi V.Manisaspor ile arasındaki puan farkını 4'e çıkarmış oldu. Trabzonspor, V.Manisa'yı devirerek takibini sürdürürken Fenerbahçe, Bursaspor'u devirerek haftayı 3 puanla kapattı.

PAF Ligi maç sonuçları
Denizlispor-Beşiktaş: 1-1
G.Birliği-Konyaspor: 6-1
F.Bahçe-Bursaspor: 3-0
G.Antep-OFTAŞ: 1-1
Sivasspor-Ç.Rize: 1-0
Büyükşehir-A.Gücü: 0-0
Ankara-Kayseri: 1-3
Trabzon-V.Manisa: 2-1
G.Saray-Kasımpaşa: 1-1

Yazarlar ne dedi?
BEŞİKTAŞ

Vedat OKYAR (Vatan):
Holosko yalnız takımının değil, sahanın en iyi oyuncusuydu. Tello yardımda bulundu iyi oynadı. Cisse'de zaten sorun çıkmaz. Bir adamın topla rakip arasında duracağı yeri bu kadar ezberine aldığını ilk kez kendisinde görüyorum. Nobre de bu hal gidişiyle formayı kimseye kaptırmayacağını gösterdi. Ancak şampiyonluğa oynayan bir takım böyle komik gol yememeli.

Ömer GÜVENÇ (Akşam):
Beşiktaş kazandı ama özellikle 2. yarıda oynadığı futbol büyük bir takıma yakışmayacak türdendi. Beşiktaş'ın en iyi oyuncusu İbrahim Toraman ve camdan adam dedikleri Gökhan Zan'dı. Ali Tandoğan 25 dakika sahada yalnız bıraktığı arkadaşlarına bir özür borcu var. Eğer Denizlispor'da Yusuf forma giyseydi Beşiktaş 2. yarıda oynadığı futbolla puan bile alamazdı.

FENERBAHÇE
Ziya ŞENGÜL (Star):
Zico uzun süredir oynatmadığı kıyıda köşede naftalinlediği bir Fenerbahçe yaratmaya çalıştı. Önder Turacı ve Can Arat futbolu unutmuşçasına pas hataları yaptı. Kanarya iki arada bir derede sanki mehter takımı gibiydi. Enlemesine geriye oynamayı düşünen oyunu savunmadan başlatmaya asla özen göstermeyen çağdışı bir Fenerbahçe izledik. Bu takımda Colin Kazım diye bir futbolcu var. Bunun adını Turist Kazım olarak değiştirmek isterim.

Can BARTU (Hürriyet):
Ziconun yaptığı iş değil. F.Bahçe gibi bir takımın kadrosuyla bu kadar saçma sapan oynarsan sonuçta hüsranla karşı karşıya kalırsın. Bazı oyuncuları yedek bırakabilirsin ama takımın omurgasını bozmazsın. Colin Kazım mı, İlhan mı heyecan verecek Fenerbahçe seyircisine. Böyle bir takım sahaya çıkarılır mı? Zico'nun çiftliği mi burası. Fenerbahçeli yedeklerin çoğu Bursaspor'da bile oynayamazdı.

GALATASARAY
Levent TÜZEMEN (Sabah):
Galatasaray kazandığı maçlarda ayağa isabetli pas yapar, kanatlardan hücum eder, oyunun kontrolünü elinde bulundururdu. Kasımpaşa'yı açmanın tek yolu kenar ortalarıydı. Ancak Galatasaray kanat hücumları bile yapamadı. Çünkü ilk yarıda sağ kanadı hiç kullanmadı. Uğur Tütüneker de hocası Kalli'ye hocalık dersi verdi. Lincoln fizik gücü yetersizliğinden ayağında top tutamadı.

Oğuz DİZER (Fanatik):
Koskoca ilk yarı Galatasaray'ın Kongolu futbolcu Nonda'nın vuruşundan başka bir etkinliği yok. Bir tek daha kanat akını yok. Savunma ve orta alan koordinasyonu yok. Kalli çorbasına limon sıkmış üzerine de pudra şekeri serpme peşinde. Galatasaray, Kasımpaşa önünde olası şampiyonluğu kaybetti. Bilemem ama fena halde zehirlenip yoğun bakımlık olduğu kesin.




DİĞER SPOR HABERLERİ
Şifre akıl ve yürekteAyağım kırılacaktı
Adnan Polat resmen adayYanlış anlaşıldım
Ne dediysem çıktıTrabzon Tayfun'u
Kayseri'de sessizlikSinan'ın milli takım özlemi
Ünal Karaman topun ağzındaDenizlili Engin'e Ruslar...
Gençlerbirliği - Adana DemirOn Footh Trouble tek olur
Haber turuSpor turu
SAKLAMBAÇ
Las Las Vegas sürprizi
Çağla Şikel'le uzun süredir birlikte olan Emre Altuğ, sevgilisine...
Meyveyle bakım
Diyeti unutma
Kanserin beslenmeyle ilişkisi
Balonu çabuk patladı
Yüzüne tükürdükçe!
Bilginer çok ağır eleştirdi
EKONOMİ
Yabancı, Yabancı, gayrimenkul için 5 yılda 10 milyar $ getirdi
Yabancıların 5 yılda Türkiye'deki gayrimenkul alımlarının tutarı 10...
Kıyak zamma iptal
Ziraat'ten 2 bin 500 kişiye iş
Pegasus, kültürüne uygun...
Smile 400 mağaza açacak
İstisnaların faturası 12...
Habur'da ticaret devam ediyor
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Az Bulutlu 12°C 4°C 
ANKARA Az Bulutlu 8°C -3°C 
İZMİR Az Bulutlu 19°C 5°C 
ANTALYA Az Bulutlu 20°C 9°C 
ADANA Az Bulutlu 18°C 5°C 
EKONOMİ
IMKB E: 44.894,960 D:% -1,53
DOLAR S: 1,200 D:% 0,17
EURO S: 1,775 D:% 0,06
GÜNE BAKIŞ
MAGAZİN
GÜNCEL
AKTÜEL
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu
Shuanda Bildiriyor Blogomania Hepoku