Aşçı Salatası Bol suda iyice yıkadığınız ve suyunu süzdürdüğünüz kıvırcığı dörde bölüp gayet ince, piyaz kıyımı kıyın. Domatesi, salatalığı, sivri biberi, yeşil soğanı ve dere otunu ince ince kıyarak hepsini birlikte derin bir salata kabına koyun. Sosun yapılışı: Limon suyunu, sıvı yağı, yoğurdu ve tuzu bir kaba koyup, çırpma teliyle iyice çırpıp salatanın üzerine dökün. Salatayı iki elinizle iyice harmanlayıp sosun her yere işlemesine özen gösterin. Lezzetli salatanız servise hazırdır. Afiyet olsun... MALZEMELER 1 adet kıvırcık 2 adet kabuğu soyulmuş, ince yassı kıyım domates, 1 adet salatalık (dörde,uzunlamasına kesilmiş, yassı kıyım) adet isteğe göre acı veya tatlı sivribiber adet yeşil soğan yassı kıyılmış) Yarım bağ dereotu, ince kıyım Sosu için: limon suyu, kahve fincanı sıvı yağ, kahve fincanı yoğurt Yeterince tuz
*** Mısırlı Omlet Mısırı tuz ve karabiberle karıştırın.Tereyağını eritin. Mısırları bu yağda 1-2 dakika çevirin, kenara alın. Yumurtaları çırpın, aynı tavaya tekrar çok az tereyağı ilave edin, üzerine yumurtaları dökün ve tahta kaşıkla devamlı karıştırın. Omletiniz sertleşmeden yarı sulu haldeyken ateşten alın. Mısırları ve kremayı ekleyin. Sosis, jambon ya da başka hafif bir etle servis yapın. MALZEMELER 1 küçük kutu tatlı mısır 3 yumurta 2 kaşık krema 1 tatlı kaşığı tereyağı, tuz, karabiber
*** Mantar Çorbası Soğanı kabuğunu soymadan ikiye bölün. Maydanozun yapraklı ve saplı kısmını ayırın. Ayıkladığınız mantarları da sap kısımlarını bir yerde bekletip orta kısmını ince ince doğrayın. Soğanların kesim yerlerini hafifçe kavurun. Maydanoz ve mantar saplarını ilave edin. Et suyunu koyun. Kaynadıktan sonra 30 dakika pişirin. Daha sonra süzgeçten geçirip tuz, karabiberini koyun. Dilimlediğiniz mantarları çorbaya ekleyip 5 dakika kadar pişirin. Ardından servis yapın. MALZEMELER 1 adet soğan 1 demet maydanoz 150 gr mantar 2 su bardağı et suyu tuz, karabiber