Günün mönüsü
İstim Kebabı Limonun içini ince dilimleyin. Arpacık soğanları bütün olarak bırakın. Patlıcanları uzunlamasına dörde bölüp iri parçalar halinde doğrayın. Dolmalık biberi, domatesleri iri iri doğrayın. Maydanozu ince kıyın. Etlerin üzerine tuz ve biberi serpin. Arpacık soğanı, patlıcanı ve dolmalık biberi, kızartın. Etlerin üzerine sırasıyla limon dilimlerini, arpacık soğanı, domatesleri, patlıcan ve dolmalık biber parçalarını dizin. Yağı eritin, et ve sebzelerin üzerine dökün. Suyunu ilave edin. Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Kebabı, ağır ateşte yaklaşık 45 dakika pişirin.
MALZEMELER 600 gr kuzu kuşbaşı, 1 tatlı kaşığı tuz, 1/2 çorba kaşığı karabiber, 1/2 adet limon, 200 gr arpacık soğanı, 200 gr patlıcan 50 gr dolmalık biber 1/2 bardak zeytinyağı, 200 gr domates, 30 gr margarin 1 bardak su 1 tatlı kaşığı tuz 1/2 tatlı kaşığı karabiber 1/2 demet maydanoz
*** Bahçe Salatası Domatesleri dilimleyin. Kırmızıbiberi ikiye kesip çekirdekli kısmını ayırın ve ince doğrayın. Turbu dilimleyin. Roka yapraklarını kıyıp salata tabağına döşeyin. Üzerine doğranmış domates, biber ve turbu ilave edin. Taze krema, bal, limon suyu ve bir tutam kırmızıbiberi blenderde çekin. Hazırladığınız salata sosunu salatanın üzerine gezdirerek dökün.
MALZEMELER 3 domates, 1 demet roka, 1 kırmızıbiber, 1 turp, 1 kaşık ince kıyılmış maydanoz Krema sosu malzemesi: 150 gr taze krema, 2 kaşık limon suyu, 1 çay kaşığı bal, bir tutam kırmızıbiber
*** Fıstık Çorba Dolmalık fıstıkları margarinle kavurun. Fıstıkları yakmadan başka bir kaba alın. Aynı yağda unu kavurun. Yavaş yavaş karıştırarak içerisine et suyunu ilave edin. Üzerine tuz dökün. Fıstıkları robottan geçirerek içerisine ilave edin ve bir süre kaynatın. Bir kapta yumurta sarısı ile limon suyunu çırpın. İçerisine çorbadan bir kepçe alıp ilave ederek ılındırın. Tencereye koyarak bir taşım kaynatın. Bir kapta tereyağını kırmızı biberle yakın. Çorbanın üzerinde gezdirin.
MALZEMELER 50 gr dolmalık fıstık, 5-6 bardak et suyu, 2 kaşık margarin, 3 kaşık un, tuz Terbiyesi için: 1 yumurta sarısı Yarım limon Üzeri için: 1 kaşık tereyağı, kırmızı biber
|