Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 25 Şubat 2008  

Günün mönüsü



İstim Kebabı
Limonun içini ince dilimleyin. Arpacık soğanları bütün olarak bırakın. Patlıcanları uzunlamasına dörde bölüp iri parçalar halinde doğrayın. Dolmalık biberi, domatesleri iri iri doğrayın. Maydanozu ince kıyın. Etlerin üzerine tuz ve biberi serpin. Arpacık soğanı, patlıcanı ve dolmalık biberi, kızartın. Etlerin üzerine sırasıyla limon dilimlerini, arpacık soğanı, domatesleri, patlıcan ve dolmalık biber parçalarını dizin. Yağı eritin, et ve sebzelerin üzerine dökün. Suyunu ilave edin. Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Kebabı, ağır ateşte yaklaşık 45 dakika pişirin.

MALZEMELER
600 gr kuzu kuşbaşı, 1 tatlı kaşığı tuz, 1/2 çorba kaşığı karabiber, 1/2 adet limon, 200 gr arpacık soğanı, 200 gr patlıcan 50 gr dolmalık biber 1/2 bardak zeytinyağı, 200 gr domates, 30 gr margarin 1 bardak su 1 tatlı kaşığı tuz 1/2 tatlı kaşığı karabiber 1/2 demet maydanoz

***
Bahçe Salatası
Domatesleri dilimleyin. Kırmızıbiberi ikiye kesip çekirdekli kısmını ayırın ve ince doğrayın. Turbu dilimleyin. Roka yapraklarını kıyıp salata tabağına döşeyin. Üzerine doğranmış domates, biber ve turbu ilave edin. Taze krema, bal, limon suyu ve bir tutam kırmızıbiberi blenderde çekin. Hazırladığınız salata sosunu salatanın üzerine gezdirerek dökün.

MALZEMELER
3 domates, 1 demet roka, 1 kırmızıbiber, 1 turp, 1 kaşık ince kıyılmış maydanoz Krema sosu malzemesi: 150 gr taze krema, 2 kaşık limon suyu, 1 çay kaşığı bal, bir tutam kırmızıbiber

***
Fıstık Çorba
Dolmalık fıstıkları margarinle kavurun. Fıstıkları yakmadan başka bir kaba alın. Aynı yağda unu kavurun. Yavaş yavaş karıştırarak içerisine et suyunu ilave edin. Üzerine tuz dökün. Fıstıkları robottan geçirerek içerisine ilave edin ve bir süre kaynatın. Bir kapta yumurta sarısı ile limon suyunu çırpın. İçerisine çorbadan bir kepçe alıp ilave ederek ılındırın. Tencereye koyarak bir taşım kaynatın. Bir kapta tereyağını kırmızı biberle yakın. Çorbanın üzerinde gezdirin.

MALZEMELER
50 gr dolmalık fıstık, 5-6 bardak et suyu, 2 kaşık margarin, 3 kaşık un, tuz Terbiyesi için: 1 yumurta sarısı Yarım limon Üzeri için: 1 kaşık tereyağı, kırmızı biber




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Ekranın gerçek 'sultanı'...Asya geliyor
Şehrazat sürpriziLopez makyajı
Şiş gözlere sonIsırgan şifa kaynağı
Şekerinize yenilmeyinKabızlıkta beslenme
Son moda TatyanaHülya'dan şok sözler
Hani hastaydın!Asla albüm çıkartmam
Kötü yerine aptal olacakNew York'ta aşk başkadır
Marul cinselliği etkiliyorKarın ağrısını dikkate alın
Sigara belinizi bükmesinAcil servis
Aşk mesajlarıÇelebi Çiçek ile Tarot katları
Bitkilerin gücünü keşfedin...
GÜNCEL
Kaçak Kaçak hüzünleri
Eski Tunca Kışlası, şimdi yakalanan çeşitli ülke kaçaklarının geçici...
Kadrolar boş atama yok
Naklen intihar!
'Kocam ölümü hak etti'
BOTAŞ'a rüşvet suçlaması
Düşen uçakta çirkin iddia
Sosyetik kavgaya soruşturma
SPOR
Son Son darbe Paşa'dan
Hem sahada hem de yönetimde çalkantılı günler geçiren Galatasaray,...
İşte gerçek Fenerli
Niye istifa edeyim!
Zico'ya balans ayarı
Sözümü tuttum
Yine Orkun yine olay
Sevilla maçına yetişiyorlar
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 10°C 4°C 
ANKARA Sisli 8°C -5°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 15°C 4°C 
ANTALYA Az Bulutlu 18°C 7°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 15°C 5°C 
EKONOMİ
IMKB E: 45.592,480 D:% -1,84
DOLAR S: 1,203 D:% -0,08
EURO S: 1,782 D:% 0,34
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu
Shuanda Bildiriyor Blogomania Hepoku