İçerdiği klorofil, vitaminler ve demir nedeniyle, yiyecek veya içecek olarak kansızlığa karşı kullanılan ısırgan otunun, aşırı üşütmelerde solunum yollarını açtığı bildirildi. Uzmanlar, aynı zamanda kan şekerinide düşüren bu bitkinin, taze yapraklarının 14 gün süreyle yenilmesi durumunda zayıflamaya yardımcı olduğunu bildirdi. Cilt bakımı ve deri temizliğinde de kullanılan ısırgan otunun köklerinin kaynatılarak içilmesinin, saç dökülmesini, kepeklenmeyi ve yağlanmayı önlediği ifade edildi. Bir çay kaşığı kurutulmuş ısırgan yaprağının üzerine bir su bardağı kaynar su konulduktan sonra çay olarak içilebileceğini belirten uzmanlar, yorgunluğu gidereceğini kaydetti. Uzmanlar, ısırgan otunun yarı yarıya ıspanakla karıştırılarak pişirilmesi halinde de çocuklarda mide-bağırsak gazları nedeniyle oluşan ağrıların dindireceğini vurguladı.