Bademli Helva Kalın tabanlı, iyi ısı geçiren derin bir tencerede tereyağını eritip bademleri 2 dakika kadar kavurun. İrmiği ekleyip kısık ateşte devamlı karıştırın. Bu işlemi en az 25-30 dakika kadar sürdürün. Başka bir tencerede şeker, süt ve vanilyayı karıştırıp kaynatın. Karışımı kavrulmuş irmiğe ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin. Helva pişince üzerine 2 çorba kaşığı şeker serpin. Tencerenin üzerine bez veya emici bir kağıt örterek kapağını kapatıp demlendirin. Ilınınca geniş ve düz bir servis tabağına kalıplarla şekil vererek yerleştirin. Üzerine tarçın serperek servis yapın. MALZEMELER 9 kahve fincanı iri irmik 4 kahve fincanı tereyağı veya margarin 100 gr beyaz badem 3 su bardağı toz şeker 4 su bardağı süt 1 paket vanilya Üzerine: 3-4 çorba kaşığı acı badem, tarçın, 2 çorba kaşığı toz şeker
İrmikli Rende Çorbası Kaşar peynirini irmikle karıştırın. Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Tuz, karabiber, zencefil, kırmızı biber ilave edip yoğururak bir hamur yapın; 10 dakika bekletin. Sonra bu hamuru rendeden geçirin. Tavuk suyunu sıvıyağla kaynatın. Rendelenmiş hamuru kaynayan et suyuna yavaş yavaş karıştırıp, dökün, iyice pişirin. MALZEMELER 2 bardak rendelenmiş kaşar peyniri, 1 bardak irmik, 1 yumurta, 1'er çay kaşığı zencefil, kırmızıbiber, karabiber, 4 bardak tavuk suyu, yarım çay bardağı sıvıyağ, tuz, su
Şaşlık Biftekleri et tokmağı ile iyice döverek inceltin. Domates ve sivri biberleri iri parçalar halinde doğrayın. İncelmiş bifteklerin aralarına rendelenmiş kaşar peyniri koyup, rulo halinde sarın. Şişe, 1 adet domates, 1 adet sivri biber ve biftek dizin. Tuz serpin. Bu işlemi bütün malzemeler bitene dek tekrarlayın. Izgarada pişirin. MALZEMELER 250 gr biftek 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir 2 adet domates 2 adet sivri biber tuz