Günün mönüsü
Tavuklu Dalyan Köfte Haşlanan tavuk etlerini robottan geçirip, bayat ekmek, baharat, sarımsak, soğan ve yumurta sarısıyla yoğurarak yayın. Ispanakları 1 çorba kaşığı yağda kavurun ve üzerine yayın. Üstüne havuçları koyup, rulo şeklinde sarın. Üzerine yumurta akı sürüp fırına verin. Sosun hazırlanışı: 2 bardak tavuk suyu ile bir tatlı kaşığı mısır nişastasını eriterek ateşte kaynatın. Boza kıvamına gelince bir tatlı kaşığı köri ve birazcık yenibahar ilave ederek karıştırın. Sosunuz hazırdır. MALZEMELER 2 tavuk göğsü, 1 soğan, 2 diş sarımsak, 2 dilim bayat ekmek, 1 yumurta, 500 gr ıspanak, 1 adet havuç 1 çorba kaşığı sıvı yağ, yeteri kadar tuz, karabiber ve yenibahar Sosun Malzemesi: 2 bardak tavuk suyu 1 tatlı kaşığı mısır nişastası 1 tatlı kaşığı köri
Sevgi Tatlısı Şekerli suyu vanilya ile kaynatıp, limon suyunu ekleyin. Başka bir kabın içinde de 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 paket margarin, 1 paket kabartma tozu, 1 yumurta ve aldığı kadar unu hamur yaparak 4 parçaya bölün. Açtığınız hamura iri dövülmüş cevizden yayın. Rulo biçiminde katlayın. Fırında 30 dakika pişirin. Soğuk şurupla servis edin. MALZEMELER 1 bardak yoğurt, 1 bardak sıvı yağ, 1 paket margarin, 2 su bardağı dövülmüş ceviz, alabildiği kadar un, kabartma tozu,1 yumurta. Şurubu için: 5 bardak şeker, vanilya, 1/2 limon suyu, 3 bardak su.
Mantarlı Domates Çorbası 1 çorba kaşığı yağla soğanı kavurun. Domatesleri küçük küçük doğrayıp tencereye ilave edin. Birkaç dakika çevirin. İrmiği koyup karıştırın. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. 8 su bardağı et suyunu ilave edip, 20 dakika daha pişirin. Ateşten alıp süzgeçten geçirin. Kalan margarini ve küçük küçük doğradığımız mantarları ilave edin. 1-2 taşım daha kaynatıp tencereyi ocaktan alın. Rendelenmiş kaşar peynirini serpip servis yapın. MALZEMELER 3 kaşık margarin 1 adet soğan 8 adet domates 1 kahve fincanı irmik 8 su bardağı et suyu 10 adet mantar 2 kahve fincanı kaşar peynir rendesi...
|