Fırında Bıldırcın Bıldırcınlara zeytinyağı, taze kekik, acı sos, tuz ve karabibere bulayıp fırına sürün. 200 derecede 10 dakika pişirin. Risotto pirincini ince doğranmış soğan, beyaz şarap, tavuk suyu ile haşlayın. Balkabağı ekleyin. 5 dakikada pilav haline getirin. Bıldırcınları düz tabaklara alarak risotto ile birlikte servis yapın. Az yağlı ve lezzetli bir kuş türü olan bıldırcın, tam bir kış meyvası balkabağı ile yapılmış risotto ile birleşince şık, doyurucu ve sağlıklı bir yemek çıkıyor ortaya.
Malzemeler 2 adet bıldırcın 90 gr risotto pirinci 40 gr balkabağı Zeytinyağı Tuz, karabiber Tavuk suyu Taze kekik Acı sos Maydanoz Fesleğen Sarımsak
* * * Spiral Sosis Milföyleri oda sıcaklığında 10-15 dakika bekletin. Parmak kalınlığında şerit şeklinde kesin. Sosisleri ikiye bölün. Milföy şeritlerini sosislere spiral şeklinde sarın. Hamura sarılmış sosisleri yağlanmış tepsiye 2 cm aralıklarla dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Spiral sosisleri önceden 150 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Malzemeler 5 adet sosis 5 yaprak milföy 1 yumurta sarısı
* * * Mayalı Poğaça Hamur için; unu eleyerek ortasını havuz gibi açarak su ve maya ile ön hamur tutun. 15 dakika bekletip, diğer malzemeleri de ilave ederek hamuru yoğurun ve tekrar 15 dakika bekletin. Arzu ettiğiniz boyutlarda keserek çok az un serpilmiş tezgah üzerine aralıklı olarak yuvarlayarak biraz dinlendirin. Elinizle ortasını yassıltarak peynir veya kıyma koyarak istediğiniz çeşidi yapın. Üzerlerine yumurta sürerek 200-220 derecelik fırında pişirin.
Malzemeler 250 gr margarin 1.5 çay kaşığı kabartma tozu veya maya 1/3 su bardağı su 1 çay kaşığı tuz 2 çay kaşığı şeker