Etken maddesi subritamin olan bir diğer ilaç iştah kontrolü açışından tercih edilebilir. Tansiyon sorunu olan kişilerin kullanmaması gerekir. Migren ilacı kullananlar, antideprasan alanlar, gelişme çağındaki çocuklar için sakıncalıdır. Etken maddesi Güney Afrika'da yetişen bir ot olan zayıflama ilacının tok kalmayı sağladığı ve enerji verdiği öne sürülüyor. Kişi kendisini tok hissettiği için ciddi yeme bozukluklarına ve tiroit bezi üzerinde etkilere yol açabiliyor.
Lida ölümle sonuçlanabiliyor Yosun kapsülleri, toplumda en çok bilinen Lida; ciddi kalp sorunlarına yol açıyor. Aynı zamanda sinir sistemini bozabilmekte, baş ağrısına ve kabızlığa neden olmaktadır. Kalp-damar rahatsızlığı olanlar, tansiyon hastaları, emziren anneler, 16 yaşından küçükler, 65 yaşından büyükler kullanmamalıdır. En tehlikelisi ise sonu ölüm olabilmektedir. İçeriğinde tiroitlerin fazla çalışmasını sağlayan bir madde bulunan ve öğün olarak alınan toz karışımlar, kalp sorunlarına, hormon bozukluklarına, adet düzensizliklerine, saçlarda dökülmeye, uykusuzluğa yol açmaktadır. Bunların dışında alınan yağ yakıcılar daha çok karaciğer üzerinde yorgunluk ve hasara neden olmaktadır.
Su kaybı olur Antideprasanlar, sorunu olmayanlar için bile iştah kontrolünü sağlamak için kullanılmaktadır. Oral anti diyabetikler alarak zayıflamaya kalkanlar da vardır. Vücutta insülin hormonunda eksiklik olmadan bu ilacın alımı ile hipoglisemi (düşük şeker koması) oluşur ki bu da baygınlık, soğuk soğuk terleme, titreme, bulanık görme, huzursuzluk gibi belirtilerden oluşur. Bir başka grup da idrar söktürücü kullanarak vücutlarındaki suyu atmakta ve kilo verdiğini sanmaktadır Bu durum aşırı su kaybına neden olmakta ve hayati tehlikeye yol açmaktadır.
Medicana Bahçelievler Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Fatmagül YILMAZ