Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 20 Şubat 2008  

Günün mönüsü



Krem Şantili Kabak
Kabakların, kabuklarını kazıyın. Yıkayıp tuzlu suda hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın. Kabakları 1 cm kalınlığında boyuna kesin. Yağlanmış tepsiye sık olarak yerleştirin. Bir kapta üç yumurtayı iyice çırpın. İçerisine krem şanti ilave ederek tekrar çırpın. Rendelenmiş beyaz peynir ve ince kıyılmış dereotunu içerisine ilave edip karıştırın. Yapmış olduğunuz karışımı kabakların üzerine dökün. Geriye kalan kabaklar ile üzerini kapatın. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Servis tabağına alarak servise sunun.

Malzemeler
1 kg kabak 3 adet yumurta 200 gr krem şanti 250 gr beyaz peynir Yarım demet maydanoz Yeteri kadar tuz, karabiber, dereotu

* * *
Peynirli ve Sosisli Dilim
Ekmeklerin kenarlarını kesin. Üzerlerine tereyağı sürün. Tereyağları üste gelecek şekilde orta boy fırın kabına aralık bırakmadan dizin. Sosisleri veya sucukları dilimleyin. Kabağı ve soğanı bir kaba rendeleyin. Sosis veya sucuğa, unu ve maydanozu ilave edip karıştırın. Yumurtaları ve peyniri ekleyip karıştırmaya devam edin. Karışımı ekmeğin üzerine yayın. 180 dereceli fırında 8 dakika pişirip servis yapın.

Malzemeler
4 dilim kepekli ekmek, 2 sosis veya sucuk, 2 soğan, 1 kabak, 1 kaşık un, 1 çay kaşığı kabartma tozu, 2 tatlı kaşığı ince kıyılmış maydanoz, 2 yumurta, 1/2 bardak dil peyniri, tereyağı

* * *
Yayla Çorbası
Bir tencerede et suyunu kaynatın. İçine pirinci ilave edin. Başka bir tencerede un, tereyağı ya da margarinin 100 gramını, yoğurt, yumurta sarısı ve bir bardak su ilave edip, karıştırın. Ateşi iyice kısın. Karışımı, et suyunun içine bir tel süzgeçten geçirerek katın. Kaşıkla sürekli karıştırın. Tuzunu da attıktan sonra ağır ateşte 20 dakika pişirin. Bir sahanda kalan tereyağı yada margarini eritip, kekiği ilave edin. Kekikli yağı çorbanın üzerinde gezdirip servis yapın.

Malzemeler
10 bardak et suyu 1 bardak pirinç 5-6 bardak un 125 gr tereyağı veya margarin 250 gr yoğurt 2 yumurta sarısı 2 çay kaşığı kekik tuz




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Megastar'ın olaylı takımıYaşamak için oksijen şart
Çekici bakışlar çok şey anlatırAğrı önemli belirtidir
Danışıklı dövüşMutlu evliliğin arkasındaki sır
Şans kapısı açıldıVaktini çocuğa ayıracak
Hâlâ yas tutuyorDikiş, nakış keyfi
5 çocuk okutacakMeydan okudu!
Kilo verme sürecinde ilaç...Aşk mesajları
Çelebi Çiçek ile Tarot kartlarıAcil servis
GÜNCEL
Rüyadan Rüyadan vahşete
5 aydır kayıp olan genç kızın öldürüldüğü, katilinin de kuzeni olduğu...
Darısı doğuya
Gurbette şiddet
Emniyet'te eroin alemi
Kar yetmedi susuzluk kapıda
Ambulans uçaklar geliyor
Naziler Almanya'da yine Türk...
SPOR
Sheva Sheva bombası
Sarı-Lacivertli takımda oynamak istediğini menajeri vasıtasıyla...
Kimseden korkmam
Kanatları tıka ortadan vur
Kalli'den genel af
Gol bulmak kolay değil
Rekabet kızışacak
Tek yumruk olalım
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 9°C 0°C 
ANKARA Sisli 1°C -7°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 14°C 2°C 
ANTALYA Az Bulutlu 15°C 4°C 
ADANA Az Bulutlu 13°C 3°C 
EKONOMİ
IMKB E: 46.249,270 D:% 1,11
DOLAR S: 1,193 D:% -0,13
EURO S: 1,758 D:% 0,54
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu
Shuanda Bildiriyor Blogomania Hepoku