Krem Şantili Kabak Kabakların, kabuklarını kazıyın. Yıkayıp tuzlu suda hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın. Kabakları 1 cm kalınlığında boyuna kesin. Yağlanmış tepsiye sık olarak yerleştirin. Bir kapta üç yumurtayı iyice çırpın. İçerisine krem şanti ilave ederek tekrar çırpın. Rendelenmiş beyaz peynir ve ince kıyılmış dereotunu içerisine ilave edip karıştırın. Yapmış olduğunuz karışımı kabakların üzerine dökün. Geriye kalan kabaklar ile üzerini kapatın. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Servis tabağına alarak servise sunun.
Malzemeler 1 kg kabak 3 adet yumurta 200 gr krem şanti 250 gr beyaz peynir Yarım demet maydanoz Yeteri kadar tuz, karabiber, dereotu
* * * Peynirli ve Sosisli Dilim Ekmeklerin kenarlarını kesin. Üzerlerine tereyağı sürün. Tereyağları üste gelecek şekilde orta boy fırın kabına aralık bırakmadan dizin. Sosisleri veya sucukları dilimleyin. Kabağı ve soğanı bir kaba rendeleyin. Sosis veya sucuğa, unu ve maydanozu ilave edip karıştırın. Yumurtaları ve peyniri ekleyip karıştırmaya devam edin. Karışımı ekmeğin üzerine yayın. 180 dereceli fırında 8 dakika pişirip servis yapın.
Malzemeler 4 dilim kepekli ekmek, 2 sosis veya sucuk, 2 soğan, 1 kabak, 1 kaşık un, 1 çay kaşığı kabartma tozu, 2 tatlı kaşığı ince kıyılmış maydanoz, 2 yumurta, 1/2 bardak dil peyniri, tereyağı
* * * Yayla Çorbası Bir tencerede et suyunu kaynatın. İçine pirinci ilave edin. Başka bir tencerede un, tereyağı ya da margarinin 100 gramını, yoğurt, yumurta sarısı ve bir bardak su ilave edip, karıştırın. Ateşi iyice kısın. Karışımı, et suyunun içine bir tel süzgeçten geçirerek katın. Kaşıkla sürekli karıştırın. Tuzunu da attıktan sonra ağır ateşte 20 dakika pişirin. Bir sahanda kalan tereyağı yada margarini eritip, kekiği ilave edin. Kekikli yağı çorbanın üzerinde gezdirip servis yapın.
Malzemeler 10 bardak et suyu 1 bardak pirinç 5-6 bardak un 125 gr tereyağı veya margarin 250 gr yoğurt 2 yumurta sarısı 2 çay kaşığı kekik tuz