Düğün Yahnisi MALZEMELER 8 parça kemikli kuzu eti 5 adet kuru soğan 1 çay kaşığı tarçın 2 adet karanfil 2 çay kaşığı tuz 2 çorba kaşığı margarin bir miktar yoğurt yeterince su Kuzu etini iyice yıkadıktan sonra bol suda haşlayın. Pişerken üzerinde biriken köpüğü bir kaşıkla alın. Eti kevgirden geçirip suyunu süzün. Etleri kemiklerinden ayırın. Temizlenen etleri yoğurda bulayıp ya da arzuya göre sade olarak yağda kızartarak bir tencereye alın. Etleri kızarttığınız yağda halka halka doğradığınız soğanları pembeleştirin. Tarçın, karanfil ve tuzunu da ilave ederek kavurun.. Kavurduğunuz malzemeyi tencereye aldığınız etlerin üzerine yağı ile birlikte ilave edin. Yaklaşık 20 dakika kadar kapağı kapalı olarak pişirdikten sonra servis yapın.
Köfteli Makarna MALZEMELER 1 paket yumurtalı spagetti, 250 gr kıyma, soğan, 1 yumurta, 2 çorba kaşığı et suyu, 2 bardak domates ezmesi, bayat ekmek içi, zeytinyağı, maydanoz, rende kaşar, nane, tuz Soğanı kıyıp 1 çorba kaşığı yağ ve 2 çorba kaşığı su ile hafifçe pişirin. Et suyunda ıslatılmış ve sıkılmış ekmek içi, kıyılmış maydanoz, yumurta, peynir, tuz ve kıymayı yoğurun. Fındık büyüklüğünde köfteler yapıp kızartın. Domatesi nane ile 10 dakika pişirin. Tuz, kalan yağ ve köfteleri ekleyip birkaç dakika daha pişirin. Haşlanmış makarnayı domates sosu ve köftelerle karıştırın. Nane yapraklarıyla süsleyip sıcak servis yapın.
Sultan Çorbası MALZEMELER 2 kaşık un 2 kaşık margarin 1 adet havuç 4 su bardağı et suyu veya su Kaşar peyniri Tuz ve karabiber Unu yağda biraz kavurun. Sonra içine rendelenmiş havuç ilave edin ve karıştırın. Daha sonra 4 bardak su ilave ederek kaynayıncaya kadar ocakta bekletin. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısarak 10 dakika daha pişirin. Servis yapmadan önce üzerine rendelenmiş kaşar ve karabiber ilave ederek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.