Ispanak Çorbası Soğanları rendeleyerek yağda kavurun. Yıkayıp temizlediğiniz ıspanakları ince ince doğrayarak tencereye koyun. lspanakları soğanlarla birlikte kısık ateşte kavurun. Et suyu bulyonunu ayrı bir tencerede az su ile eriterek kaynatın. Kaynadıktan sonra ıspanaklara ekleyerek 7-8 dakika daha kaynatın. Pişen ıspanakları bir çatal yardımıyla püre haline getirin. Suyla karıştırarak tencereye alın. 3 yumurtanın sarılarını ayırarak limon suyu ile çırpıp tencereye ilave edin. Devamlı karıştırın. Ateşten aldıktan sonra bekletmeden servis yapın. MALZEMELER 1/2 kg. ıspanak 3 çorba kaşığı sıvı yağ 1 baş soğan 2 paket tavuk suyu 1 çorba kaşığı limon suyu 3 yumurta tuz, karabiber, su
Ceviz Soslu Makarna Kaynar tuzlu suda makarnayı 10 dakika haşlayıp süzün. Sıvı yağı tencerede kızdırın. Makarnayı soteleyin. Sütü kaynatın. Ekmek içini sütle ıslatın. Mutfak robotuna ceviz içlerini, sarımsağı, tuzu ve ıslanmış ekmek içini koyarak iyice karıştırın. Makarnayı servis tabağına alıp üzerine sosu gezdirin. Kırmızı pul biber serpip sıcak olarak servise sunun. MALZEMELER Yarım paket makarna, 2 kaşık sıvı yağ, Sos malzemesi: 1 bardak ceviz 1 bardak süt 3 diş sarımsak, yarım taze ekmek içi, 1 çay kaşığı pul biberi, yeteri kadar tuz
Çin Usulü Dana Yahni Dana etini şeritler halinde kesin. Soğanları iri parçalar halinde doğrayın. Biberlerin çekirdeklerini ayıklayın. Havuç ve sarımsağı iri iri kıyın. Sıvıyağı tavada kızdırın. Eti ilave edip rengi değişinceye kadar kavurun. Soğan, havuç, biber, sarımsak ve soya fasulyesini ekleyin. Sürekli karıştırarak birkaç dakika pişirin. Sıcak su ve soya fasulyesini ilave edip sebzeler diri kalacak şekilde birkaç dakika daha karıştırarak pişirin. MALZEMELER 300 gr dana eti 2 soğan 3 sivribiber 1 havuç 2 diş sarımsak 2 kaşık sıvıyağ 2 kaşık soya fasulyesi, 2 kaşık soya sosu 2 kahve fincanı sıcak su