Dini kitaplar koruma altında mı? "Hocam,diğerilahikitaplardaniçinKur'angibikorumaaltınaalınmamıştır?" * Kur'an'dan önceki ilahi kitaplar, Kur'an ile koruma altına alınmıştır. O kitapların döneminde kitapları çoğaltma imkanı yoktu. Genelde geldikleri kavmi ilgilendiriyorlardı ama evrensel ilkeleri içeriyorlardı. Kur'an bütün insanlığı ilgilendirmektedir. Diğer taraftan, önceki kitapları tasdik etmekte, yeni olanlara yer vermektedir. Kur'an'ı incelerseniz, Hz. Adem'e gelen vahiy ile diğer peygamberlere gelen vahiyleri bulursunuz. Kur'an onları bu şekilde koruma altına almıştır.
Namazdaokunacakdualar "Sayınhocam,namazkılarkenSübhaneke,Tahiyyat,Salli-barikgibiKur'an'dayeralmayandualarıdaokumakgerekiyormu?" * Yunus Suresi'nin 10. ayetine bakarsanız, orada Sübhaneke, Tahiyyat ve Fatiha'nın namazda okunacağını bulursunuz. Bu dualar namazda keyfi olarak okunmamaktadır, tam tersine Allah tarafından konulmuştur. Cebrail Hz. Peygamber'e namazda nelerin okunacağını bu ayete göre öğretmiştir. Mesela, rukudaki ve secdedeki tespih söylevlerini de Yüce Allah tayin etmiştir (Vakıa, 96; A'la, 1).
Amin'Kabulettim'demektir "FatihaSuresi'niokuyuncasonunda'Amin'dememizdoğrumudur?Teşekkürler." * Bu kadar ince detayı düşünürken, acaba dinin diğer ilkelerine bu kadar önem veriyor musunuz? Amin, aslında "Kabul ettim, inandım" demektir. Fatiha'nın sonunda olmamakla beraber, söylenmesinde bir zarar yoktur. "Birhocakabirazabınınolduğunu,bazılarınınmezarınıncennetbahçelerindenbirbahçe,bazılarınınkidecehennemçukurlarındanbirçukurolacağınısöylüyor?" * Kur'an'da dünya ve ahiret azabı geçer. Kabir azabı geçmez. Öyle "Şu ayetlerde işaret vardır" demekle olmaz. Dünya ve ahiret azabını doğrudan söyleyen Allah, kabir azabını doğrudan söyleyemez miydi? Bu tip açıklamalar hurafeden öteye geçemez. Tekrar söylüyorum: Bu konuda Prof. Dr. Mehmet Okuyan 480 sayfalık "Kabir Azabı Var mı?" adlı bir kitap yazmıştır. Alın ve okuyun.