Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 16 Şubat 2008  

Günün Mönüsü



Gökkuşağı Böreği
Havuçları rendenin iri tarafı ile rendeleyin. 1 1 kaşık sıvı yağda rengi değişene dek kavurun. 3 kaşık sıvı yağ ile kıymayı kavurun. Soğanı pembeleşene dek kavurun. Soğanın yarısını iri parçalar şeklinde kesilmiş ıspanakların üzerine, diğer yarısını ise kıymanın üzerine ilave edin. Düz bir zemine yufkayı serin. 2 bardak süt ve yarım bardak sıvı yağı karıştırın. Hazırladığınız bu karışımdan yufkanın üzerine bir kaşık yardımıyle serpin. Havucu üzerine yayın. İkinci yufkayı havucun üzerine yerleştirin. Sütlü karışımdan serpin. Kıymalı harcı yayın. Son olarak üzerine üçüncü yufkayı yerleştirin. Sütlü karışımdan serpin. Ispanaklı harcı yayın. Yufkaları düzgün bir şekilde yuvarlayın. 2 parmak kalınlığında dilimler kesin. Az yağlanmış tepsiye dizin. 200 dereceli fırında pişirin.
MALZEMELER
4 adet havuç 3 adet yufka 300 gr kıyma 2 adet soğan 250 gr ıspanak yaprağı 2 su bardağı süt sıvı yağ 3 çorba kaşığı tuz 2 çorba kaşığı kırmızıbiber

***
Sarı Salata
Patatesleri kuşbaşı doğrayın. Diğer sebzeleri ilave edin. Baharatları, sirkeyi, limon suyunu ve zeytinyağını güzelce çırpın. Derin bir kasede iyice harmanlayın. Birkaç saat buzdolabında beklettikten sonra servise sunun.
MALZEMELER
3-4 orta boy haşlanmış patates, 2 kaşık sirke, 1 kaşık limon suyu, 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı, 1 kahve fincanı mısır (haşlanmış), 3 taze soğan, bir tutam dereotu, 1 havuç , 1 çay kaşığı toz hardal, tuz, karabiber

Pırasa Çorbası
Pırasayı yıkayıp ince ince doğrayın. Bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını kızdırıp soğanları ve pırasayı ilave ederek kavurun. Yıkanmış pirinci ekleyip bir kaç kez karıştırın. Sebze suyunu ilave edip kapağını kapatın. Ağır ateşte 1 saat kadar pişirin. Tuz, biber ekin. Üzerine kıyılmış maydanoz serpin. Sıcak olarak servis yapın.
MALZEMELER
3 kalın pırasa 1.5 kaşık tereyağı 1 kaşık zeytinyağı 1 ince doğranmış kuru soğan 1.5 bardak pirinç 4.5 su bardağı sebze suyu, tuz, karabiber 3-4 dal maydanoz




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Ahmet'in' kıvılcımı' alev aldıDoğru iç çamaşırını...
Doğru iç çamaşırını...Her ilmekte ayrı bir...
Yağmur bitti! Dağılın!..Vatan sevgimizi yitiriyoruz
Terliyorsam bir sebebi varSweeney Todd
Hasret giderin!Yatağınızı nasıl arzu edersiniz?
GÜNCEL
İncirlik'te İncirlik'te skandal!
ABD'nin İncirlik Üssü'nde çalışan bir servis şoförü, meslektaşını...
Kıskançlık krizi mahkemelik...
Donacağız
Mucizevi bitkiler
Hastane fareleri yakalandı
Hayat ablasından geldi
'Bakanız' dediler milleti...
SPOR
Fener Fener yıldırım gibi çarptı
Deivid, Kezman (2) ve Selçuk'la Rize'yi dize getiren F.Bahçeli...
Ortalık toz duman
Appiah ikna etti
Lincoln kadro dışı
2. yarı gaz kestik
En güzel hediye bu
Çıta daha da yükselecek
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Kar 3°C 1°C 
ANKARA Kar 3°C -3°C 
İZMİR Yağmurlu 9°C 2°C 
ANTALYA Yağmurlu 13°C 5°C 
ADANA Kuvvetli Sağanak Yağışlı 11°C 4°C 
EKONOMİ
IMKB E: 44.305,270 D:% -2,61
DOLAR S: 1,198 D:% 0,34
EURO S: 1,759 D:% 0,80
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu
Shuanda Bildiriyor Blogomania Hepoku