Tavuklu Mantı Bir kapta un, tuz ve suyla hamuru yoğurun. Üzerine temiz bir bez örterek 15-20 dakika kadar dinlendirin. Hamurdan beş beze yapın. Her bezeyi unlayarak tabak büyüklüğünde açın. Aralarını sıvı yağ ile yağlayarak üst üste koyun. En üsttekini yağlayın. Hamuru ince bir şekilde açarak kareler kesin. Kesmiş olduğunuz karelerin üzerine içten biraz koyarak bohça gibi kapatın. Kapattığınız yeri alta getirerek yağlı tepsiye yerleştirin. 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Sarımsaklı yoğurdu hazırlayıp üzerine dökerek 3-4 dakika daha fırında tutun. Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp tereyağında yakılmış biberi gezdirin. Sıcak olarak servis yapın. MALZEMELER Yarım kilo un Yarım bardak su Yeteri kadar tuz İçi için: 1 adet tavuk göğsü 150 gr mantar Yarım bardak iri dövülmüş ceviz 1 kaşık tereyağı Yeteri kadar tuz Üzeri için: 1 kaşık tereyağı, kırmızı biber, yoğurt, 4-5 diş sarımsak
Arap Kadayıfı Kadayıfların etrafını bir makas yardımıyla çok ince keserek aldıktan sonra tepsiye koyup ılık sütü ilave edin. Daha sonra önce una daha sonra çırpılmış yumurtaya bulayarak bir tavada kızgın yağda kızartın. Daha sonra hazırladığınız şurubun içine koyarak 20 dakika hafif ateşte arada bir alt üst ederek kaynatıp pişirip soğumaya alın. Soğuduktan sonra şurubun içinden alıp yeşil fıstık ile servis yapın. MALZEMELER 5 adet yassı kadayıf, 3 yumurta (çırpılmış), 1 bardak un, 1 bardak süt, 250 gr çiçek yağı, 450 gr şeker, 600 gr su, yarım limon, 50 çekilmiş yeşil fıstık
Sorpa Çorbası Ufak ufak doğradığınız soğanları pembeleşene kadar bu margarinle kavurun. Etleri ilave edip biraz daha beraber kavurun. Sonra içine bol su ilave edip etler yumuşayana kadar pişirin. Tuzunu ve karabiberini ekleyip ılınıncaya kadar bekleyin. Unu ve yoğurdu karıştırıp iyice çırpın. Karıştıra karıştıra etlerin üzerine ekleyin. Taze soğanın yeşilini ve nane yapraklarını doğrayıp içine karıştırın. Servis tabaklarına alıp, üzerine pul biberi serperek servise sunun. MALZEMELER 500 gr kuşbaşı (kuzu eti), 1 adet orta boy soğan 1,5 kaşık un, yarım demet taze soğanın yeşili, 4-5 dal taze nane, 1 ufak kase yoğurt, yeteri kadar tuz, karabiber, pul biber, 1 kaşık margarin