Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 15 Şubat 2008  

Günün mönüsü



Tavuklu Mantı
Bir kapta un, tuz ve suyla hamuru yoğurun. Üzerine temiz bir bez örterek 15-20 dakika kadar dinlendirin. Hamurdan beş beze yapın. Her bezeyi unlayarak tabak büyüklüğünde açın. Aralarını sıvı yağ ile yağlayarak üst üste koyun. En üsttekini yağlayın. Hamuru ince bir şekilde açarak kareler kesin. Kesmiş olduğunuz karelerin üzerine içten biraz koyarak bohça gibi kapatın. Kapattığınız yeri alta getirerek yağlı tepsiye yerleştirin. 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Sarımsaklı yoğurdu hazırlayıp üzerine dökerek 3-4 dakika daha fırında tutun. Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp tereyağında yakılmış biberi gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.
MALZEMELER
Yarım kilo un Yarım bardak su Yeteri kadar tuz İçi için: 1 adet tavuk göğsü 150 gr mantar Yarım bardak iri dövülmüş ceviz 1 kaşık tereyağı Yeteri kadar tuz Üzeri için: 1 kaşık tereyağı, kırmızı biber, yoğurt, 4-5 diş sarımsak

Arap Kadayıfı
Kadayıfların etrafını bir makas yardımıyla çok ince keserek aldıktan sonra tepsiye koyup ılık sütü ilave edin. Daha sonra önce una daha sonra çırpılmış yumurtaya bulayarak bir tavada kızgın yağda kızartın. Daha sonra hazırladığınız şurubun içine koyarak 20 dakika hafif ateşte arada bir alt üst ederek kaynatıp pişirip soğumaya alın. Soğuduktan sonra şurubun içinden alıp yeşil fıstık ile servis yapın.
MALZEMELER
5 adet yassı kadayıf, 3 yumurta (çırpılmış), 1 bardak un, 1 bardak süt, 250 gr çiçek yağı, 450 gr şeker, 600 gr su, yarım limon, 50 çekilmiş yeşil fıstık

Sorpa Çorbası
Ufak ufak doğradığınız soğanları pembeleşene kadar bu margarinle kavurun. Etleri ilave edip biraz daha beraber kavurun. Sonra içine bol su ilave edip etler yumuşayana kadar pişirin. Tuzunu ve karabiberini ekleyip ılınıncaya kadar bekleyin. Unu ve yoğurdu karıştırıp iyice çırpın. Karıştıra karıştıra etlerin üzerine ekleyin. Taze soğanın yeşilini ve nane yapraklarını doğrayıp içine karıştırın. Servis tabaklarına alıp, üzerine pul biberi serperek servise sunun.
MALZEMELER
500 gr kuşbaşı (kuzu eti), 1 adet orta boy soğan 1,5 kaşık un, yarım demet taze soğanın yeşili, 4-5 dal taze nane, 1 ufak kase yoğurt, yeteri kadar tuz, karabiber, pul biber, 1 kaşık margarin




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Beyaz Şov'da helyum riski!Işıltılı makyajın sırrı!
Organ nakli hastanın...İlaç-besin etkileşimi...
Avrupa 'ötesi' destekEmel hedef büyüttü
Aslında sevişmediBir sosyetik modacı daha
Aşkın '3S'li formülü!'Berrak'ın oyunculuğu çok...
Burcu Kara 'özgürlüğü'...Kansere karşı lahana
Çocukta reflü belirtileriPasif içiciler dikkat!
Acil servisPüf noktası
Aşk mesajlarıÇelebi Çiçek ile Tarot kartları
GÜNCEL
Çıkış Çıkış parası bizden
Türkiye'nin her yerinde otogarlar kazanç kapısı oldu. Sadece...
Sapık mühendis
'Şiir' gibi kumar
'Uğur'um yaşayacak'
Kaderin babaya oyunu
Minik genel af
Aşk sağ olsun
SPOR
Yıldız Yıldız heyecanı
Fenerbahçe Başkanı'nın yazarımız Hakkı Yalçın'a "Yeni sezonda öyle...
Liderlik peşindeyiz
Tertemiz bir sayfa
Ayağını denk al
Bobo gidici mi?
Piyango kime vuracak
Avantaj Leverkusen'de
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Karla Karışık Yağmurlu 5°C 1°C 
ANKARA Çok Bulutlu 4°C -4°C 
İZMİR Çok Bulutlu 12°C 3°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 15°C 5°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 9°C 6°C 
EKONOMİ
IMKB E: 45.493,660 D:% 1,66
DOLAR S: 1,195 D:% -0,67
EURO S: 1,745 D:% -0,29
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu
Shuanda Bildiriyor Blogomania Hepoku