Sorulara cevap * "Hz. Peygamber, 40 yaşından önce peygamber olacağını biliyor muydu?" Kasas Suresi'nin 86. ayetine göre sorunuza cevap verirsek, "Bilmiyordu" dememiz gerekiyor. Ayet şöyledir: "Bu kitabın sana indirileceğini ummuyordun. Ancak Rab'binin bir merhameti gereği sana indirildi." Ayette geçen "ummuyordun" kelimesine "bilmiyordun" anlamı da verilebilir. Kitabın verileceğini ya da indirileceğini bilmemesi ya da ummaması, peygamber olacağını da bilmemesi anlamına gelmektedir. Hz. İsa ve Hz. Yahya hariç hiçbir peygamber doğduğunda peygamber değildi. Peygamber olarak sonradan seçildi.
* "Sayın hocam, 'Kaza namazı yoktur' sözünü neye dayanarak ya da hangi ayet ve hadisi örnek göstererek söylediniz?" "Kaza namazı vardır" diyenlerin delil getirmeleri gerekiyor. Çünkü Kur'an'da kaza namazı geçmemektedir. "Orucun kazası" vardır diyen Allah, "Namazın da kazası vardır" diyemez miydi? Onun için "Kaza namazı vardır" diyenler, Allah'a iftira etmektedirler.
* "Hocam, 16 yıldır dini nikahlı olarak evli olan bir kişi gıyabında ve şahitlerin huzurunda hanımı için 3 defa arka arkaya 'Boşadım' dedi, şahit kendisini 'Acele etme, sakinleş, ondan sonra boşanmaya karar verirsin' diye uyarmasına rağmen tekrar 3 defa daha 'Boşadım, boşadım, boşadım' dedi, 'Bu iş burada bitti. Dünya bir araya gelse ben bir daha bu kadınla bir araya gelemem' diye ekleyerek kendi fetvasını da verdi. Şimdi bu hanımını 1 ay geçtikten sonra tekrar geri getirdi ve 'Allah'tan af dileyelim' diyerek bir araya geldi. Konunun hükmü nedir, bu kişilerin tekrar bir araya gelmeleri dinimizce caiz midir?" Karısını boşayacak olan koca mahkemeye gitmek zorundadır. Kendiliğinden "Boşsun" diyerek karısını boşayamaz. Kur'an'ın çeşitli ayetlerinde boşamaya müracaatın eşler tarafından yapılacağı ama kararı hakimin vereceğine dikkat çekilmektedir. Nisa Suresi'nin 35. ayeti ile Nur Suresi'nin 6 ve 9. ayetleri, buna delildir. Boşanma hukukunda Kur'an bir devrim gerçekleştirmiştir. Diğer taraftan, kadının kocasından ayrılma davası açabileceği uygulamasını Hz. Peygamber'in sünnetinde buluyoruz (Buhari, Talak, 2; Ebu Davud, Talak, 49). Günümüzdeki boşanma hukukunu Kur'an-ı Kerim'de bulabilirsiniz.