Somonlu Mercimek Çorbası Patatesi ve soğanı rendeleyelim. Soğanı margarin ile pembeleştirelim. Unu katıp kavuralım. Et suyunu mercimeği ve patatesi una katıp kaynatalım. Tel süzgeçten geçirelim. Yumurta sarısı ile sütü çatalla çırpalım ve bu karışımı sofraya almadan 10 dakika önce çorbaya katıp karıştıralım. Krebi hazırlayalım. Yumurta, un, tuz ve yarım kaşık margarini karıştıralım. Sütü katarak iyice ezelim. Bir tavayı geri kalan margarinle yağlayalım. Karışımdan birkaç kaşık tavaya dökelim. Önlü arkalı kızartıp iki krep hazırlayalım. Krepleri bir tepsiye serelim. Üzerine somon ve roka koyarak parmak şeklinde saralım. İnce dilimler halinde kesip çorbanın üzerine koyalım.
Malzemeler Çorba İçin: 8-10 bardak et suyu, 1.5 bardak kırmızı mercimek, 1 adet patates, 2 soğan, 1 kaşık un, 2 kaşık margarin, 1 adet yumurta sarısı, 1 bardak süt, tuz, kırmızıbiber Krep İçin: 1 adet yumurta, 1/4 bardak un, 150 ml süt, 1 kaşık erimiş margarin, 2 dilim Somon füme, 2 yaprak roka, tuz
* * * Piliç Filetolu Sağlık Salatası Piliç filetoları ızgara veya tavada pişirin. Çukur bir tabağın içine karışık marul yapraklarını çiçek şeklinde yerleştirin. Etrafına da tavuk filetoları yerleştirin. Üzerine kızarmış dolma fıstığı, küçük doğranmış domates parçalarını ve nane yapraklarını serpin. Sirkeyi üzerine ekleyerek servise sunun.
Malzemeler 4 parça piliç fileto, Karışık marul çeşitleri, 4 tane minik domates, 1 çorba kaşığı iç dolma fıstık Yeteri kadar taze nane, Yarım kahve fincanı üzüm sirkesi
* * * Ekmekte Antrikot Mantarları yıkayıp 15 dakika limonlu suda bekletin. 4 parçaya kesip teflon tavaya koyun. Üzerine bir tutam tuz serpin. Mantarlar suyunu bırakıp çektikten sonra tavaya yarım çorba kaşığı tereyağı ve ince kıyılmış 1 kase dereotunu ekleyin. Birkaç dakika daha pişirin. Antrikotları kısık ateşte kendi yağıyla kızartın. Kızardıktan sonra tavada kalan etin yağına ekmekleri batırın. Daha sonra ekmeklerin üzerine antrikot ,mantar sote ve en üste de çedar peynirini koyun. 180 dereceli fırında 15 dakika pişirin.