Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 13 Şubat 2008  

Günün mönüsü



Somonlu Mercimek Çorbası
Patatesi ve soğanı rendeleyelim. Soğanı margarin ile pembeleştirelim. Unu katıp kavuralım. Et suyunu mercimeği ve patatesi una katıp kaynatalım. Tel süzgeçten geçirelim. Yumurta sarısı ile sütü çatalla çırpalım ve bu karışımı sofraya almadan 10 dakika önce çorbaya katıp karıştıralım. Krebi hazırlayalım. Yumurta, un, tuz ve yarım kaşık margarini karıştıralım. Sütü katarak iyice ezelim. Bir tavayı geri kalan margarinle yağlayalım. Karışımdan birkaç kaşık tavaya dökelim. Önlü arkalı kızartıp iki krep hazırlayalım. Krepleri bir tepsiye serelim. Üzerine somon ve roka koyarak parmak şeklinde saralım. İnce dilimler halinde kesip çorbanın üzerine koyalım.

Malzemeler
Çorba İçin: 8-10 bardak et suyu, 1.5 bardak kırmızı mercimek, 1 adet patates, 2 soğan, 1 kaşık un, 2 kaşık margarin, 1 adet yumurta sarısı, 1 bardak süt, tuz, kırmızıbiber Krep İçin: 1 adet yumurta, 1/4 bardak un, 150 ml süt, 1 kaşık erimiş margarin, 2 dilim Somon füme, 2 yaprak roka, tuz

* * *
Piliç Filetolu Sağlık Salatası
Piliç filetoları ızgara veya tavada pişirin. Çukur bir tabağın içine karışık marul yapraklarını çiçek şeklinde yerleştirin. Etrafına da tavuk filetoları yerleştirin. Üzerine kızarmış dolma fıstığı, küçük doğranmış domates parçalarını ve nane yapraklarını serpin. Sirkeyi üzerine ekleyerek servise sunun.

Malzemeler
4 parça piliç fileto, Karışık marul çeşitleri, 4 tane minik domates, 1 çorba kaşığı iç dolma fıstık Yeteri kadar taze nane, Yarım kahve fincanı üzüm sirkesi

* * *
Ekmekte Antrikot
Mantarları yıkayıp 15 dakika limonlu suda bekletin. 4 parçaya kesip teflon tavaya koyun. Üzerine bir tutam tuz serpin. Mantarlar suyunu bırakıp çektikten sonra tavaya yarım çorba kaşığı tereyağı ve ince kıyılmış 1 kase dereotunu ekleyin. Birkaç dakika daha pişirin. Antrikotları kısık ateşte kendi yağıyla kızartın. Kızardıktan sonra tavada kalan etin yağına ekmekleri batırın. Daha sonra ekmeklerin üzerine antrikot ,mantar sote ve en üste de çedar peynirini koyun. 180 dereceli fırında 15 dakika pişirin.

Malzemeler
4 dilim tost ekmeği, 4 adet antrikot 4 dilim çedar peyniri 1/2 çorba kaşığı tereyağı 1 kase ince kıyılmış dereotu




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Şebnem sözünden dönerSaç dökülmesine bitkisel çözüm
Diyaliz hayat kurtarıyor!Her çocuk farklı büyür
Zayıflar kıskanacakSağlıklı beslenmesi elinizde...
Tuğçe Kazaz hamile mi?Taktik değiştirdi!
Cansel tarihimizi...Aşkını filme çekiyor
'Farkın'ı yarattıAşk biti geceler paydos
Sevgiliye özel şıklıkİşkadını oluyor
Aşk mesajlarıÇelebi Çiçek ile Tarot Kartları
Acil servis
GÜNCEL
4 4 yıldızlı töre
Türk erkeklerin genellikle sıcak ilişkiler kurduğu Rus kadınlardan...
Türbana laf yok!
Göğüs farkıyla AİHM'e
Boşanma tarifesi arttı
Kapkaçla tektaş yüzük
Terör odakları yine alevlendi
Say bu kez 'mücadele' dedi
SPOR
Yarım Yarım kalan tango
Sarı-Lacivertliler'in bu ay başında çok gizli yürüttüğü operasyon...
Bizi Cimbom zorlar
Kükre Aslanım kükre
Kimseden korkmayız
Tek patron benim
Yanal'a destek
Doğan'dan süper liste
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Yağmurlu 7°C 3°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 4°C -5°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 11°C 4°C 
ANTALYA Sağanak Yağışlı 15°C 8°C 
ADANA Sağanak Yağışlı 15°C 6°C 
EKONOMİ
IMKB E: 43.874,160 D:% 0,77
DOLAR S: 1,202 D:% -0,54
EURO S: 1,752 D:% -0,54
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu
Shuanda Bildiriyor Blogomania Hepoku